Romantikus Írók Tárháza

Susan Elizabeth Phillips
Férjét egy vakrandin ismerte meg. Bill akkoriban mérnöknek tanult a főiskolán.

Google
 

Susan Elizabeth PhillipsAz írónő meséli:
Pirulva megvallom, hogy nem tudtam mit is takar a mérnök szakma. A mai napig emlékeztet erre, ha megkérdezem hogy kell rögzítnem a kenyérpirítót. (Oké, nem vagyok egy fényes elme, de jó szívem van.)

Természetes úton estem teherbe. Bill és én már két éve voltunk házasok és családot akartunk alapítani. Üzleti úton volt, mikor megindult a szülés nálam, de ha visszaforgathatná az idő kerekét, akkor ott lenne velem. Második fiunk megszületésekor már ott volt az oldalamon. Ma már a fiaim az húszas éveikben járnak, és az apjukkal együtt ők életem szerelmei.

Teljesen véletlenül kezdtem írni. Középsikolában tanítottam a fiam megszületéséig, aztán felmontam, hogy otthon maradhassak. 1976-ban a férjem munkája miatt Ohioból New Jersey központjába költöztünk. A legjobb barátom, Claire két házzal arrébb lakott az utcánkban. Mindketten nagy könyvmolyok voltunk, mindent elolvastunk az irodalmi könyvektől kezdve az újonnan népszerűvé vált történelmi romantikáig. Szerettünk a könyekről beszélni - melyiket szeretjük, és melyiket nem. Egy nap, csak viccből, eldöntöttük, hogy hamarosan együtt írunk egy könyvet mi is. Három hétig az esti biciklizéseink alkalmával, totyogó kisebbik fiammal a gyermekülésben, kitaláltuk a történetünket. Aztán sárga jegyzetfüzettel felszerelkezve leültünk megírni a könyvet.

Négy órával később pontosan három fejezettel készültünk el. Nem volt ötletünk, hogy hogyan írjuk együtt a könyvet, de volt egy jó ötletünk, hogy hogyan ne. Néhány hónap elteltével kidolgoztunk egy szisztémát. Együtt dolgoztuk ki a helyszíneket, gyakran a párbeszédeket. Claire készítette a leírásokat, az írógépén szállítmányozta őket, és feljött a csiszolatlan piszkozattal, amit odaadott nekem. Néha csak meg kellett változtatnom a mondatokat itt-ott. Máskor, az egész kemény munkáját ki kellett hajintanom és előlről kezdenem. Valahogy mégis túlélte a barátságunk.

Kezdők szerencséje. A félkész kézirattal megkaptuk a Dell Publishing egyik szerkesztőjének telefonszámát. Üsse kő, felhívtuk. Egy nagyon kedves hölgy volt, kérdezett néhány dolgot a könyvünkről, és beleegyezett, hogy megnézi, azt hittük ez már a célegyenes. Sajnos, egy szinapszist is akart. Szinapszis? Mi éppen csak azt tudtuk, hogy mi fog történni a következő fejezetben, a könyv vége még egy legyőzendő akadály volt. Reszkető térddel, szaladtunk az írógéphez és összevágtunk valamit, aztán a következő heteket gépeléssel töltöttük és a kéziratunk egy frissített másolatát postáztuk számára.

Három héttel később megcsörrent a telefon. A szerkesző volt. "A Dell Publishing-től telefonálok. Elolvastuk a kéziratukat. Elnyerte a tetszésünket. A Dell készített egy ajánlatot az önök számára."

És így... kiadásra kerültünk! Ez így nagyon egyszerűnek hangzik, de a kereslet akkor óriási volt és a kiadók ki voltak éhezve a könyvekre. Sajnos, ma már ez nem annyira könnyű. Még egy évet adtak a könyv befejezésére, melyet 1983-ban pulikáltak The Copeland Bride címmel, Justine Cole író álnév alatt. (Én a Chastity Savage-et akartam, de Claire nem engedte.)

Clair a férjével dél-nyugatra költözött és megvalósult az álma a jogi iskoláról. Én pedig megtanultam, hogyan írhatok egyedül könyvet.

1998-ban került a New York Times bestseller listájára az óriási sikert aratott regényével, a Dream a Little Dreammel. Többször kapott RITA-díjat és kétszer nyerte meg az Év könyve díjat.
Az írónő a világ minden pontján megérinti a nők szívét csodálatos, modern szerelmi történeteivel.
Saját bevallása szerint azért szereti a romantikus regényet, mert a szerelem legyőzhetetlen erejéről szólnak, erősítik a nőket, és megszilárdítják a családi közösségeket is. Férjével Chicago külvárosában él.

 

Magyarul megjelent könyvei:

 

 

Csillagvirág (Glitter Baby 1987)

Csillagvirág
Megáll az idő. Tudjuk, egy jó író kezében vagyunk, a történet olyan valóságos, hogy azon kapjuk magunkat, teljesen belevesztünk, a szereplők pedig olyan életszerűek, hogy tényleg izgulunk a sorsukért. Susan Elizabeth Phillips épp ezért a romantika istennője! Bár a Csillagvirág egy korábbi munkája, rendelkezik mindazzal, ami egyedivé teszi Susan Elizabeth Phillipset, amitől olvasói a rabjává válnak. A Csillagvirág egyszerre romantikus regény és széppróza, ellentétben sok újabb művével, ami kizárólag a romantikára koncentrálódik. A Csillagvirágban határozottan több írói véna mutatkozik meg, mint a Chicago Stars-sorozatban. A "nagykorúvá válás" regénye. Fleur Savagar története. Lelkiismeretlen szülők szerencsétlen gyermekének története. Fleur anyja enyhén szólva gátlástalan. Hollywood megszállottja, egy álomvilágban él, ahol a színészek az istenek. Mindent megtesz, hogy sztárok között lehessen. Fleur apja egy manipulátor, bosszúszomjas és teljesen öncélú ember. Fleur azzal járt a legjobban, hogy születésekor eltaszították maguktól, és zárdába küldték nevelkedni. Fleur szülei kisiklott életének, megszállottságuknak, vágyaiknak játékszere. Anyja tőkét kovácsol lélegzetelállító szépségéből, és fotómodell-színésznőt farag belőle. Fleur egyiket sem csinálja szívesen, viszont mindkettő lehetővé teszi anyjának, hogy minél több szép, de legfőképpen HÍRES ember figyeljen fel rá. Fleur, aki még mindig nem bírta megemészteni kitagadottságát, az anyja kedvében akar járni és behódol egy olyan életmódnak, melyhez egyébként semmi kedve. A burokban nevelkedett lányt senki sem készítette fel a hirtelen rászakadó csillogásra. Elbűvölő szépsége kaput nyit egy játékokkal és titkokkal teli világra, mely az ártatlanságát fenyegeti. A szívét azonban még senki sem fenyegette. amíg nem találkozott Jake Korandával. Jake Koranda szexis, szellemes, mégis mély érzésű. Megkeseredett, de csak annyira, hogy vérezzen érte a szívünk. A vonzó színész, aki beleegyezik, hogy Fleur játssza a főszerepet az általa írt filmben, melyben ő is szerepel, először csak üresfejű sztárpalántának tekinti Fleurt. Ám a lány több mint csillogó máz és keményebb, mint Jake hinné. Egy rút kiskacsa, aki nem hiszi el, hogy hattyúvá változott. egy kemény filmsztár, akit kísért a múlt. Életben maradhat-e az igaz szerelem az összetört álmok világában, ahová Fleur született, vagy ő is olyan sztárrá válik, aki fényesen ragyog, és időnek előtte kiég? Fleur nagykorúvá érik és rengeteg fájdalom árán megtanulja, hogy hogyan legyen önmaga. A Csillagvirágban van egy fonál, mely a romantikus regények aranykorának legtöbb művéből hiányzik: egy sebezhető, éles eszű, erős hősnő, aki mindent elkövet, hogy a saját lábára álljon. Szenvedélyesen él és szeret, küzd a céljaiért, ugyanakkor önzetlen is, és ez a tulajdonság hiányzik a mai kor becsvágyó asszonyaiból.

 

 

 

 

 

 

Tűzgolyó kisasszony (Hot Shot 1991)

Tűzgolyó kisasszonySusan Elizabeth Phillips eseménydús, fordulatokban gazdag regénye lebilincselő olvasmányt ígér. Phillips briliáns stílusban ír, s ezúttal is egy csodálatos világba repít el bennünket. A regény főhőse, Susannah Faulconer felrúgja a társadalmi konvenciókat, s a szíve parancsszavának engedelmeskedik. Elmenekül a saját esküvőjéről, és követi szerelme, Sam álmait. A Szilícium-völgyben az 1970-es esztendők végén számtalan kisvállalkozás alakult. A három fiatal, Sam, Yank és Susannah részesei lesznek a high-tech és az informatika szédítő forradalmának, és hisznek abban, hogy egyszer majd megváltoztatják a világot. Mitchell Blaine, a megfontolt, mértékletes bostoni üzletember az egyetlen, aki belépést nyerhet közéjük. S valóban, vállalkozó kedvű hőseink az alapjaiban rengetik meg az egész világot! A sikeres írónő egy hihetetlen korszakkal ismerteti meg az olvasót, s egy romantikus történet segítségével mutatja be az 1970-es évek Amerikáját, a high-tech nyugati-parti központját, a Szilícium-völgyet, s a mindent elsöprő szerelem erejét.

Aki még nem ismeri az írónő könyveit, az semmiképpen ne ezzel a könyvvel kezdje! Sajnálatos módon a kiadó igen csúnyán megvágta, (ilyenkor hol a szerzői jogvédelem?!) és a fordítás is elég gyatrára sikerült. Nagy kár, hogy egy jó könyvet sikerült ezzel elrontani! :( - BORZALOM!

 

 

 

 

Édes, mint a méz (Ain't She Sweet? 2004)

Édes, mint a méz
Sugar Beth Carey anyagi javakban gazdag, ám érzelmekben szegény családban nőtt fel. Az apja nyíltan együtt élt egy másik nővel, törvénytelen gyermeket nemzett ugyanabban a városban, s mivel végtelenül önző volt, eszébe sem jutott, milyen szörnyű lehet Sugar Bethnek és Winnie-nek ugyanabba az iskolába járniuk. Winnie csak álmodott róla, ami Sugar Bethnek megadatott: szépségről, gazdagságról, magabiztosságról és Ryan Galantine-ról, a városka legnépszerűbb fiújáról. Volt azonban valamije, amit Sugar Beth nem vehetett el tőle: az apja szeretetét. Ezért Sugar Beth rajta állt bosszút, s minden lehetőséget megragadott, hogy megalázza. Az esetlen, önbizalomhiányban szenvedő kis fruskának pedig hogyan is lehetett volna esélye a szépséges Sugar Beth-szel szemben? Amikor az anyja halála után hat héttel az apja bejelentette, hogy feleségül veszi régi szeretőjét, Sugar Beth megesküdött, hogy soha többé nem teszi be a lábát a szülővárosába. S annak ellenére, hogy az apja megfenyegette: kitagadja az örökségből, a lány betartotta a szavát. Az apa alig három hónappal az újabb házasságkötése után szívinfarktust kapott, és a lánya csak ekkor tudta meg, hogy beváltotta a fenyegetését az örökséggel kapcsolatban. Sugar Beth öt hónap leforgása alatt elvesztette az anyját, az apját, a legjobb barátait és a házat, amelyben felnőtt. Még túl fiatal volt ahhoz, hogy sejtse, ez még csupán a kezdet... Egyetlen "öröksége" maradt, egy értékes művészi alkotás, amit a nagynénje hagyott rá. Egy festmény, melyet minél hamarabb meg kell találnia. Tizenöt év után visszatér a városba, hogy megkeresse azt, és végre szembenézzen mostohatestvérével, akivel mára szerepet cseréltek. Most Winnie a gazdag, befolyásos, jómódban élő asszony, aki Ryan Galantine-nel él, és Sugar Beth a megalázott, a magányos, a nincstelen. Meg kell küzdenie a város haragjával, és egykori tanárával, akit annak idején kirúgatott az állásából - szexuális zaklatás vádjával. Colin Byrne tizenöt éven át érlelte magában a bosszút, mint valami nemes bort, amit most az utolsó cseppig ki akar élvezni. Kihasználja Sugar Beth kétségbeesését, s házvezetőnek fogadja magához abba a házba, ami Sugar Beth öröksége lett volna...

 

 

 

 

The Chicago Stars/Bonner Brothers széria

 

 

1. Csak te kellesz! (It Had to Be You 1994)

Csak te kellesz!
Cal Bonner (Apafogó; Álom, édes álom), Kevin Tucker (Törékeny szív) és Dean Robillard (Született csábító) mind-mind révbe értek már a Susan Elizabeth Phillips tollából megjelent Chicago Stars-os széria köteteiben. A magyar olvasók nem ismerhetik viszont még a csapat edzőjének, Dan Calebow-nak és tulajdonosának, Phoebe Somerville-nek viharos és szenvedélyes szerelmi történetét, akikkel epizódszerepekben már többször találkozhattunk, például A várom a párom vagy a Törékeny szív című könyvekben. Nos, ezt a hiányt igyekszik pótolni a sorozat következő megjelenő regénye, Csak te kellesz! címmel, mely igazi, hamisítatlan Susan Elizabeth Phillips gyöngyszem

 

 

 

 

2. Se veled, se nélküled (Heaven Texas 1994)

Se veled, se nélküled
Gracie harmincéves és még szűz. A szülei annak idején egy aggok otthonát vezettek, s a lányt éjjel-nappal idős emberek vették körül. Édesanyja pedig gyakorta mondogatta neki, hogy női ágon hozzájuk hasonlóan valamennyi felmenőjük jelentéktelen külsejű volt. Apja halála után az édesanyja túlad az öregotthonon, és lányával Floridába költözik, ahol Gracie-nek életében először a saját lábára kell állnia. Úgy véli, egy filmstúdiónál szerzett produkciós asszisztensi állásával unalmas hétköznapjaiból jegyet váltott a kalandok csillogó világába. Ám azonnal minden a feje tetejére áll, amikor első megbízatásaként a stúdió legújabb filmjének leendő sztárját, a futballikon Bobby Tomot kell rávennie arra, hogy időben jelenjen meg a forgatáson és teljesítse a szerződését.

 

 

 

3. Apafogó (Nobody's Baby but Mine 1997)


Apafogó Dr. Jane Darlington, a zseniális fizikaprofesszor a 34. születésnapján rádöbben, hogy valami hiányzik az életéből: egy gyerek. Bár kétségbeesetten vágyik rá, férjet nem akar. Megtalálni a megfelelő apát azonban nem is olyan könnyű. Jane csodabogárnak érezte magát gyerekkorában átlagon felüli intelligenciája miatt, s elhatározta, hogy gyermekét meg fogja kímélni ettől a szenvedéstől. Vagyis egy nagyon különleges férfit kell választania nemzőapának. Valakit, aki nagyon... nos... buta.

 

..

 

 

 

 

4. Álom, édes álom (Dream a Little Dream 1998)

Álom, édes álom
Rachel Stone mellől végképp elszegődött a szerencse. Pénze nincs. Otthona és állása sincs. Van viszont egy ötéves fia, akiről gondoskodnia kell és egy fekete füstöt okádó kocsija. A járgány éppen az előtt az autósmozi előtt köhögi ki a lelkét, amelyet Gabe Bonner, a szívtelen férfi renovál, akiből kiveszett az élni akarás. (Mindenki által) imádott feleségét és tökéletes fiát elvesztette egy autóbalesetben, feladta sikeres állatorvosi hivatását, s önmaga árnyékaként tér vissza szülővárosába. Semmire sem vágyik jobban, minthogy mindenki békén hagyja, különösen a gyönyörű, önérzetes, számkivetett, tehetséges bajkeverő. Menekül Rachel elől, aki iránt legnagyobb megdöbbenésére szinte azonnal fellobban benne a szexuális vonzalom, amelyről azt hitte, meghalt a feleségével együtt. Még inkább menekül Rachel fia elől, aki túl sok fájdalmas emléket ébreszt benne. Talán az oroszlánszívű Rachelt az ég küldte, hogy megmentsen egy zord, makacs férfit. Egyikük sem akar kapcsolatot, de a szerelemnek és a vonzalomnak, amelyet egymás iránt éreznek, nem tudnak ellenállni. Két kedves szerelmes indul el a szív mulatságos, megható útján oda, ahol az álmok valóra válnak.

 

 

 

5. Törékeny szív (This Heart of Mine 2001)

Törékeny szívMolly Sommerville tudja, hogy bajkeverő hírében áll. Igaz, hogy eladományozta tizenötmilliós örökségét, de hát, Istenem, senki sem tökéletes. Mégis életét majdhogynem tökéletesnek mondhatja: Daphne Nyusziról szóló gyerekkönyve nagy sikernek örvend, imádja szűk padlásszobáját, francia uszkárját, és örömét leli munkájában, a Fülemülék Erdejében élő képzeletbeli állatok megalkotásában. Még testvérét Phoebe-t is szereti, bár nem volt könnyű az árnyékában felnőni. Phoebe szép, boldog házasságban él, és Amerika legsikeresebb futballcsapatának tulajdonosa. Igen, Molly majdnem mindennel elégedett... egy kivétellel: emberemlékezet óta szerelmes a Chicago Stars kiállhatatlan, ellenállhatatlan hátvédjébe, Kevin Tuckerbe, aki Molly nevét sem tudja megjegyezni. Egy este Molly, szokásához híven ismét bajba kerül, vagy inkább a baj kerül az útjába, Kevin személyében. Ettől kezdve minden a feje tetejére áll: Molly szívét összetörik és, amikor úgy érzi, hogy a dolgok már rosszabbra nem fordulhatnak, Kevin ismét helyet követel magának Molly életében. Bárcsak lenne egy felszínes, léha fazon ez a túlfizetett, Ferrarival furikázó, uszkárgyűlölő fenegyerek... akkor nyugodtan élhetné tovább majdnem tökéletes életét. De Kevin rejtett lelki kifinomultsága és határozottsága kizökkenti Mollyt megszokott életéből és egy felejthetetlen nyár ígéretével Wind Lake-be röpíti. Vajon megtanulják-e az élet legfontosabb leckéjét, még mielőtt véget ér a nyár? A szerelmes szív törékeny, sebezhető, pokolian tud fájni, de - szerencsés esetben - a legkülönösebb és legváratlanabb módon meg tud gyógyulni.

 

 

6. Várom a párom (Match Me If You Can 2005)

Várom a párom
Annabelle belefáradt abba, hogy ő legyen a család fekete báránya. Az eljegyzése felbomlott, a munkája fölösleges. Még a haja is leginkább egy szénakazalhoz hasonlít! De most minden meg fog változni, mivel átvette néhai nagyanyja társkereső vállalkozását. Csak annyi a dolga, hogy megnyerje ügyfelének Chicago legszexisebb agglegényét, s akkor ő lesz a város legkapósabb házasságközvetítője. Semmi és senki nem fog az útjába állni - sem a kocsija alatt részegen heverő hajléktalan, sem a saját családja, de legkevésbé egy vakvágányra futott szerelem utózöngéi...

Heath Champion az ő dollárzöld szemével és számítóan csepegtetett vonzerejével a város legjobb sportmenedzsere. Vagyonos, munkamániás és jóképű. De akkor minek neki egy házasságközvetítő, különösen egy olyan vörös hajú kétbalkezes, mint Annabelle Granger? Szó, mi szó, szórakoztató és van benne valami báj. De Heath azt keresi, aki sikereire felteszi a koronát - a tökéletes feleséget. S egy különleges házassághoz különleges házasságközvetítő kell, nem igaz?

A nádszáltermetű és gazdag Portia Powers arra tette fel az életét, hogy mindenki számára megtalálja a megfelelő társat, s ez csupán saját magának nem sikerül. Mit számít, hogy több ellensége van, mint barátja, és egy hajszál választja el az idegösszeomlástól, ha az övé Chicago legmenőbb társkereső cége? Sem egy olyan feltörekvő amatőr, mint Annabelle Granger, sem Bodie, Heath Champion ijesztő külsejű testőre nem akadályozhatja meg abban, hogy megszerezze, amit akar...

Amikor Annabelle azt ígéri, hogy bármire képes lenne a sztárügyfele boldogságáért, tényleg úgy érti, hogy bármire? Ha Annabelle nem vigyáz, szemtől szembe találja magát a város legkeményebb tárgyalópartnerével - a férfival, aki egyre gyakrabban kérdezgeti önmagától: pontosan milyen tökéletesnek kell lennie a tökéletesnek?

 

 

7. Született csábító (Natural Born Charmer 2007)

A utolsó könyve!

Született csábítóBlue Bailey festőművész, aki nem tud sokáig megülni egy helyben. Fuvarra van szüksége, mikor az éppen vidéki házába tartó, Amerika leghíresebb futballsztárjának számító Dean Robillard autózik arra. A lánynak most már csak annyit kell tennie, hogy folyamatosan szórakoztassa a férfit, és eltitkolja, hogy nincs egy vasa sem, és sehol nem várja senki. Életükbe és egymás iránti vonzalmukba belekeveredik egy ötvenes rocksztár, egy házvezetőnő és egy tizenegy éves kislány, aki kétségbeesetten vágyik családra.

 

 

..

 

 


 

 

Latin szerető (Breathing Room 2002)

Latin szeretőDr. Isabel Favor, "A kellemes élet négy alaptörvénye" című könyv szerzője mindenét arra áldozta, hogy felépítse "Segíts magadon!" filozófiáját. Hetekkel később, hirtelen minden összeomlik. Gátlástalan könyvelője meglép a pénzével, vőlegénye elhagyja egy nála idősebb nő miatt, és csalóként emlegetik az újságok címlapjain. Isabel kénytelen ráébredni, hogy sokak életét képes rendbe hozni, a sajátját azonban annál kevésbé. Csüggedten, elkeseredve útnak indul Olaszország felé, hogy békességet találjon. Lorenzo Gage emberöléssel keresi a kenyerét... a filmvásznon legalábbis. Mindemelett eszméletlenül jóképű és nagyon tehetséges. Olaszországi vakációján valahogy mégsem elégedett. Mikor meglátja Isabelt, arra gondol, hogy egy menő férfinak eszébe sem jutna csapni a szelet egy ilyen rendezett külsejű nőnek... De ő soha nem szerette megjátszani magát és Isabel nemsokára azon töprenghet, hogy szinte meg sem szabadult az egyik zűrzavartól, máris egy másikba csöppent. Még a toscanai olajfaligetek között megbúvó parasztházban sem talál békességet, mert a környezetében élők nem tartják kívánatosnak a jelenlétét, és presztízsét sem tudja helyrehozni. Ráadásul egy férfi is feltűnik a színen, aki mindenáron meg akarja hódítani. A Latin szerető minden olyan nőnek szól, aki álmodozott már Toscana romantikájáról, vagy egy szilaj, féktelen férfi megszelídítéséről.

 

 

 

 

Játék az élet (Lady Be Good 1999)

Játék az élet Susan Elizabeth Phillips nevét bizonyára megjegyezték már a magyar olvasók. Vagy ha a nevét mégsem, nagy sikerű, bájos, bölcs és szelíden ironikus regényét, az Angyali csókot minden bizonnyal. Új könyve, a Játék az élet talán még több izgalmas fordulattal, váratlan ötlettel és kedves humorral kápráztatja el mindazokat, akik a kezükbe veszik. Ráadásul ezt a regényt tényleg csak akkor lehet letenni, ha az utolsó betűig végigolvastuk. Nos, képzeljünk el egy jól nevelt, csinos, ifjú angol hölgyet, aki pénzt nem, csak rangot örökölt előkelő családjától. Lady Emma Wells-Finchnek hívják, egy régimódi leányiskola igazgatónője, és voltaképpen semmi tapasztalata nincs a férfiakkal. Mégis szert tesz egy vőlegényre - vagy inkább az őrá -, akit ki nem állhat, ám a körülmények úgy hozzák, hogy nem tud megszabadulni tőle. Márpedig hozzámenni semmi szín alatt nem akar. Hosszas töprengés után rádöbben: egyetlen megoldás létezik, el kell veszítenie a jó hírét. Csak a teljes és végső romlottság mentheti meg a nem kívánt házasságból, hogy megőrizhesse munkáját és mindazt, ami becses a számára. Így hát Lady Emma azzal az eltökélt szándékkal érkezik Texasba, hogy véghezviszi a tervét. Kenny Traveler lesz a kísérője, a világhírű playboy sportoló, méghozzá kényszerből. Épp eltiltották a versenyzéstől, mert túl sok borsot tört mások orra alá, s most ezt a feladatot kapja edzője nejétől, aki megígéri, hogy közbenjár érte. Feltéve, ha kifogástalanul viselkedik. Így hát Kenny Travelernek a karrierje múlik azon, vissza tudja-e szerezni jó hírét. Csakhogy a gondjaira bízott nőnek szögesen ellentétesek a céljai...

 

 

Játék az élet (Lady Be Good 1999) - Új kiadás!

Játék az élet Lady Emma Wells-Finch, egy angliai leányiskola konzervatív igazgatónője azzal az eltökélt szándékkal érkezik Texasba, hogy elveszítse a jóhírét, a szüzességét, és annyira megbotránkoztassa a vőlegényét, hogy az visszalépjen a házasságtól. Tudja, hogy kizárólag a teljes és végső romlottság mentheti meg a nemkívánt esküvőtől, és csak így őrizheti meg mindazt, ami becses számára. Úrhatnám természetét nem könnyű elviselnie kísérőjének, Kenny Travelernek, a világhírű playboy sportolónak, aki túl sokszor tört borsot mások orra alá, s ezért éppen eltiltották a versenyzéstől. A további sportkarrierje azon múlik, hogy meg tudja-e menteni megtépázott jóhírét. Ez azonban korántsem egyszerű, ha a gondjaira bízott nő a fejébe veszi, hogy lebujokba fog járni, tetoválószalonokra vadászni és még ezeknél is sokkal. sokkal rosszabbakat. Amikor egy jóképű férfi, aki újabb botrányt nem engedhet meg magának, találkozik egy csökönyös nővel, aki elszántan küzd, hogy belekeveredjen egybe, bármi megtörténhet. No de az, hogy egymásba szeressenek? Lehetetlen. Képtelenség. Elkerülhetetlen!

Ebben a könyvben mellékszereplőként találkozhatunk Dallie és Francesca Day Beaudine-nel, akiknek a történetét a Fancy Pants (1989) című regényből ismerhetjük meg, de sajnos ez sem jelent még meg magyarul.

 

 

 

 

Angyali csók (Kiss an Angel 1996)

Angyali csókA regény cselekménye napjainkban játszódik, mégis kissé régimódi bonyodalommal indul: a csinos, elkényeztetett Daisyt apja megzsarolja: vagy nőül megy egy bizonyos férfihoz, vagy bevonul a dutyiba felelőtlen költekezése nyomán támadt adósságai miatt. A lány, kelletlenül bár, de a házasságot választja. Újdonsült férjének, Alex Markovnak, aki éppoly mogorva, mint amilyen jóképű, nem áll szándékában a hősszerelmest játszani e mellett az elkényeztetett, üresfejű nő mellett, a felső tízezer csillogó világából egyenesen lerobbant vándorcirkuszába vonszolja a lányt, és elhatározza, hogy megszelídíti a saját törvényei szerint. Ádáz küzdelem veszi kezdetét, mely számtalan meglepetést tartogat, többek között azt, hogy ez olyan háború, melynek végül csak nyertesei vannak, akik az örökre szóló szerelmet keresik.

 

 

 

  e-mail

 

 

© 2004 Ajus. Média Online design