Romantikus Írók Tárháza

Penny Jordan
A Harlequin kiadó egyik legrégebbi szerzője, több mint 20 éve ír romantikus regényeket, és több mint 150 regénye jelent meg.

Google
 

Azt hiszem, egyike vagyok a Harlekin kiadó egyik legrégebbi szerzőinek. Már több mint harminc éve írok számukra, több mint 150 körül jár a nevük alatt megjelentetett történeteim száma.

Írni úgy igazából 30 évesen kezdtem, a férjem biztatásával és támogatásával, akitől egy kis villanyírógépet kaptam, amelyen megírtam első Mills&Boon könyvemet. Egy ismerősöm közvetítésével fedeztem fel a Harlequin sorozatot, akkor szerettem bele történeteibe és hőseibe.

Az az álmom, hogy jómagam is nekilássak az írásnak, később született. Kiskorom óta szenvedélyes olvasó voltam, így édesanyám gyakran ott hagyott a helyi könyvtárunk gyermekkönyv-részlegében, amíg a pultnál édesapám kölcsönzéseit intézte. Már akkor különféle történetek zsibongtak a fejemben, kishúgomnak pedig lefekvéskor esti meséket találtam ki.

És hogy tanultam meg írni? A számomra egyetlen lehetséges módon ? Olvasással. Az írás hivatását nem választottam magamnak, ez számomra egyszerűen alapvető létszükséglet, olyan, mint a levegővétel. Családomtól, szüleimtől nemcsak némi adottságot örököltem, nagyon sokat tanultam skót származású édesanyámtól és könyvszerető apámtól. A mai napig egyik kedvenc elfoglaltságom, hogy türelmesen meghallgatom nemcsak rokonságomat, hanem valamennyi beszédes kedvű embertársamat.

Íróként a boldog befejezés elfogult és elszánt híve vagyok, egy könyvem sem fogja nélkülözni a happy endinget! El sem tudnék képzelni más kielégítőbb és kedvemre valóbb pénzkeresetet, mint szerelmesregények írását.

Sajnos nem születtek gyermekeim, van viszont jópár keresztgyerekem, unokahúgom és unokaöcsém, így aztán nem kell nélkülöznöm a társaságot, amikor vásárlási szenvedélyemnek hódolok. Vagyis mindig akad kísérőm, amikor könyvesboltba vagy más üzletbe indulok!

A kortárs történetek számomra mindig megmaradnak első szerelemnek, de természetesen nem mondok nemet, amikor századfordulós regény megírására kapok megbízást. Terveim közé tartozik egy közel 1000 oldalas történelmi regényfolyam átdolgozása, amelyet a 20-as éveimben írtam. Ötvenhat éves vagyok és családom hosszú életű, így még sok-sok elképzelésem, tervem megvalósításával számolok.

Hogy mi a kedvenc időtöltésem: jóbarátok, szerelem, nevetés, tanulás, fejlődés és maga a létezés!

Hazám, Nagy Britannia egy különösen szép vidékén élek, Cheshire-ben, zöld legelők, sövények, festői fák világában, és ami igazán irigylésre méltó, alig egy órányira attól a Derbyshire-től, ahová J.Austen híres-nevezetessé vált pembertoni kastélyát helyezte. Itt van Chester, Manchester is, ahol 14 évig titkárnőként dolgoztam és további csodálatos helyek, amelyek csak tovább fokozzák történelem iránti szeretetemet.

Magyarul megjelent könyvei:

 

 

Távoli rokon (Valentine's Night 1989)

Távoli rokonSorrel életében minden úgy alakul, ahogyan eltervezte. A lányt szerető család veszi körül, imádja a munkáját, és már menyasszony is. Vőlegényével ugyan nem lángoló érzések fűzik össze őket, de ő ezt kicsit sem bánja. Mindig is úgy gondolta, hogy egy kapcsolatban a kölcsönös tisztelet a legfontosabb, a túl heves érzelmekből csak baj lehet. Ám aztán Ausztráliából látogatóba érkezik hozzájuk egy távoli rokon, és Sorrel jól elrendezett kis világában teljes lesz a káosz.
Júlia 455. kötet

 

 

 

 

 

 

 

 

Hibátlan érzés (The Italian Duke's Wife 2001)

Hibátlan érzésEgyedül indul nászútjára Jodie, mivel a vőlegénye hűtlenül cserbenhagyta. A lány egy korábbi baleset következtében amúgy is sokat szenved forradásos, sérült lába miatt, s ez az újabb esemény tovább csökkenti önbizalmát. Amikor egy elhagyatott hegyi úton kis híján összeütközik a dúsgazdag Lorenzo kocsijával, még nem sejti, hogy a sok megaláztatás után miféle kárpótlást tartogat számára a sors....
Júlia 409. kötet

 

 

 

 

 

 

 

 

Kettős könyvelés (The Demetrios Virgin 2001)

Kettős könyvelésNagyapja kétségbeesett próbálkozásán Christian legfeljebb jót derülne, ha Athenának nem fűződne még a nagyapjánál is több érdeke a házasságukhoz. Ezt egyébként félreérthetetlen módon már nem egyszer a férfi értésére adta. A férfinak kapóra jön, hogy az egyik alkalmazottja látszólag el akarja csábítani. Saskia csapdába esik: eljátssza Christian menyasszonyának szerepét vagy elveszti az állását...
Romana Különszám 17. kötet

 

 

 

 

 

 

 

 

Illatfelhőben (The Mistress Purchase 2004)

IllatfelhőbenA legszebb virágokból állítja elő Sadie új illatkompozícióit, és megdöbbenéssel hallja, hogy unokatestvére, akivel közösen gyártják a különleges parfümöket, el karja adni cégüket egy görög befektetőnek. Leon szegény sorból küzdötte fel magát, és szeretné minden nő számára elérhetővé tenni a finom illatszereket. Bár Sadie hallani sem akar olcsó, mesterséges alapanyagokról, tárgyalásba kezd a "hiénával". Az üzleti szempontokat hamarosan forró érzelmek és vad szenvedélyek keresztezik.
(Júlia 367.)

 

 

 

 

 

 

Sejtelmes viszonyok (The Sheikh's Virgin Bride 2003)

Sejtelmes viszonyokXenia a beduinok földjére utazik, hogy megismerje elhunyt édesanyja családját. Miután megtudja, hogy nagyapja már odaígérte kezét fiatal üzlettársának, Rashid sejknek, az érdekházasság elkerülésére egyetlen módot lát: el kell veszítenie jó hírét, hogy a vőlegény elálljon szándékától. Szerencsére gyorsan megismerkedik egy jóképű szörfedzővel, ám a szerepjátszásból komoly vonzalom lesz, mely szenvedélyes éjszakába torkollik. Xenia csak később döbben rá, kibe is szeretett bele...
(Júlia 359.)

 

 

 

 

 

 

Mennyei ötlet (The City-Girl Bride 2001)

Mennyei ötletMelly, az ifjú üzletasszony egy ingatlanárverésre igyekszik, amikor hatalmas viharba kerül. A legjobbkor bukkan fel Finn Gordon, és kimenti az áradó folyóból, de az ítéletidő elvágja őket a külvilágtól, és a lány kénytelen néhány napot a férfinál tölteni. Nemsokára Finn ágyában találja magát - ám reggel a megmentője közli vele, hogy ki nem állhatja a városi nőket...
(Júlia Különszám 2004/6)

 

 

 

 

 

Ne hagyj árván! (The Blackmail Baby 2002)

Ne hagyj árván!Boldogan készül élete nagy napjára Imogen, miután Dracco, akiért gyerekkora óta rajong, megkérte a kezét. Ráadásul a lány tujda, hogy ezzel a házassággal nemrég elhunyt édesapja leghőbb vágy is teljesül. Csakhogy nem minden alakul úgy, mint a mesében. Röviddel az esküvője előtt Imogen megtudja fiatal mostohaanyjától, hogy Dracco csak a részvényeire pályázik, és régóta mást szeret. Az elkeseredett lány a szertartás után elmenekül, s csak évek múlva tér haza Brazíliából..(Júlia 323)

 

 

 

 

 

Erre építhetsz (The Marriage Demand 2001)

Erre építhetszÉletének legboldogabb hónapjait Faith az idősödő Philip Hatton házában töltötte. Soha nem fogja elfelejteni, mennyire belebolondult tizenöt éves fejjel Philip vonzó keresztfiába, Nashbe. Egy betörés alkalmával azonba ő is gyanúba keveredik, s elveszti a fiatalember bizalmát. Tíz év elteltével találkoznak újra... Faithnek, a fiatal építésznőnek nem könnyű oly sok év után viszontlátnia kamaszkori szerelmét, akinek minden szavából és cselekedetéből csak úgy árad a megvetés. Úgy tűnik, kettejük ellentéte az eltelt évtized során sem enyhült - mint ahogy kölcsönös vonzalmuk sem... (Júlia Különszám 2004/3)

 

 

 

 

 

Válaszúton (Lingering Shadows 1992)

VálaszútonEz a könyv több szólamban szóló, nem éppen szokványos szerelmes regény. A regényben négy becsvágyó ember jut válaszúthoz. Leo von Hessler hatalmas vegyi üzemet örököl, de sötét titokra bukkan. Davina James a férje halálá után a csőd szélén álló gyógyszergyárát szeretné talpra állítani. Saul Jardine pedig, a tapasztalt üzletember, meg akarja kaparintani a gyárat, de közben beleszeret a tündéri tulajdonosnőbe. Christie Jardine orvosnő Saul húgaként üzen hadat a pénzéhes gyógyszergyáraknak, csakhogy képtelen kiverni a fejéből a jókéű Leo von Hesslert. Leo, Davina, Saul, Christie: mindannyian kijárták már az élet kemény iskoláját, és megtanulták, hogyan kell elfojtani, eltitkolni érzelmeiket. Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - kimondhatatlanul vágynak melegségre, szeretetre. A sors esélyt is kínál nekik az emberibb életre, de vajon miként döntenek? Feláldozzák-e szerelmüket a hatalomvágy, a siker és a pénz oltárán? Ez az a válaszút, ahová velük együtt mi is elérkezünk. (Júlia Bestseller)

 

 

 

 

Megrabolt tisztaság (The Tycoon's Virgin 2002)

Megrabolt tisztaságJodi egy kis faluban tanít, ahol az egyetlen üzemet be akarja zárni új tulajdonosa. A lány szeretné lebeszélni szándékáról Leo Jeffersont, és be is jut a szállodai lakosztályába, de amíg a férfira várakozik, a felszolgált alkoholos üdítő szó szerint leveszi a lábáról. Leót eközben egyik üzletfele egy fizetett prostituált szolgáltatsaival próbálja lekenyerezni, így a szobájába visszatérő férfi merő tévedésből magáévá teszi a félálomban nem is tiltakozó lányt. Bár később kiderül, hogy az éjszakai kalandban a helybéli tanítónő volt a társa, Leo már kialakította róla lesújtó véleményét. (Júlia 319)

 

 

 

 

Amiért élünk (A Reason for Being 1989)

Amiért élünkMaggie Deveril, a neves grafikus tíz év után viszontlátja lánykori álmainak lovagját. Rájön, hogy még mindig szereti Marcus Landersbyt. Szüleinek halála után a férfi családja fogadta otthonába az árván maradt lányt, aki annak idején féltékenységből meghiúsított Marcus eljegyzését. Amikor újra találkoznak, a legszívesebben a férfi karjába simulna és megvallaná érzéseit, de a férfi nagyon tartózkodó vele. (Bianca 7)

Érdekességként megjegyzem, hogy 1989. júniusában világraszóló teljesítménnyel ünnepelte a Harlequin megalakulásának a 40. évfordulóját. Ugyanazon a napon 18 különféle nyelven és 100 országban egyszerre jelentette meg ezt a regényt. A nagyszerű vállalkozás elismeréseként a Harlequin helyet kapott a Guiness Rekordok Könyvében.

 

 

 

 

Szerelem gyerekcipőben (Payment Due 1991)

Szerelem gyerekcipõbenNem éppen szerencsés körülmények között ismeri meg Donna Carter a gazdag Frank Warrent. A férfi azzal vádolja, hogy feldúlja húga házasságát. Ez az igaztalan vád felbőszíti a nőt, pedig akkor még nem is sejti, hogy a férfi sógora is azt terjeszti, viszonyuk van. Donna csak akkor ismeri fel, mennyire fontos lenne megmondania Franknek az igazságot, amikor rádöbben, hogy beleszeretett a férfiba. Bár Donna szereti a férfit, le akar mondani a boldogságról. Azt hiszi ugyanis, hogy a férfi nem csupán testvéri szeretettel kötődik szép mostohahúgához. (Bianca 47)

 

 

 

 

Nem omlik össze (Passionate Possession 1992)

Nem omlik összeLucy álmában sem hitte volna, hogy nagynénje romos ingatlanját ő fogja örökölni, annak bérlőjével, Eric Barnesszal együtt. Az öregúr azt követeli tőle, hogy tataroztassa az ingatlant, de Lucynek nincs egy vasa sem. Ezt azonban Patrick, Eric bácsi "kiállhatatlan" unokaöccws nem hiszi el a jómódú családból származó lánynak és perrel fenyegetőzik, hát így hozza össze a lányt a sors Patrick Cameronnal, a fiatal vállalkozóval, aki azzal mutatkozik be, hogy képtelen vádakkal illeti, a következő pillanatban viszont hevesen átöleli és megcsókolja. (Júlia Különszám 1995/2)

 

 

 

 

Túl ifjú a szenvedélyhez (A Savage Adoration 1987)

Túl ijfú a szenvedélyhezChristy tizehat éves kamaszlányként odaadóan rajongott Dominicért, aki viszont nem vette komolyan érzelmeit. Már nyolc éve, hogy Dominic, a fiatal lányt visszautasította. Évekkel később is élénken él még a lányban a visszautasítás fájdalma, de be kell látnia, hogy még most is rajong a férfiért, s a viszontlátás boldogságuk kezdetét is jelenthetné, ám a keserű emlék csak nehezen oldódik. Bimbózó szerelmüket ugyanis beárnyékolja a lány félelme, hogy a férfi ismét visszautasíthatja őt. (Júlia 12)

 

 

 

 

 

Boldogság-próbaidőre (Levelling the Score 1987)

Boldogság - próbaidõreA Townsend család szolgálatban megőszült házvezetőnő azt hiszi, álmodik. A család ifjú férfitagját, Simont, régi barátnőjével találja egy ágyban. A férfi, hogy megmentse a helyzetet bejelenti, hogy hamarosan összeházasodnak. Mindkét család boldog, csak Jenna nem, aki Simonban csak a régi barátot és nem a romantikus szeretőt látja. Igaz, kamaszlányként szerelmes volt a férfiba, de kapcsolatuk az idők múltával erősen megfakult. (Júlia 16)

 

 

 

 

 

Nehéz út a boldogsághoz (Special Treatment 1988)

Nehéz út a boldogsághozSusannah életében sok minden megváltozik. Éppen szakít nős barátjával, Daviddel, munkahelyén is új főnököt kap. Már az első perctől kezdve vonzódik a jóképű Bob Maine-hez, és sejti, hogy a férfi is hasonlóan érze iránta. Bob mégis elutasítóan viselkedik, hisz úgy véli, a lány a legjobb barátjába, Richardba szerelmes, s ez a kapcsolat még mindig tart. Mindent megtesz, hogy szétválassza őket. Mikor már lassan bízni kezd a lányban ismét meglátja őket együtt. (Júlia 18)

 

 

 

 

 

Te vagy az igaz (Beyond Compare 1989)

Te vagy az igaziEzt még megkeserülöd, gondolja Holly, amikor barátja, Howard közli vele, hogy a szép Rosemeryt jegyzi el. Az életvidám lány úgy érzi, hogy egy világ omlik össze benne. Ráadásul a férfi még meg is hívja eljegyzésére. Volt barátja bosszantására a lány nem egyedül meg el az eljegyzésére, hanem Rosemary egykori udvarlójával, Martinnal. Holly azonban váratlanul beleszeret a férfiba. (Júlia 23)

 

 

 

 

 

 

Házasság tudós módra (Research into Marriage 1986)

Házasság tudós módraJessica Scott pszichológusnő meg van győződve arról, hogy őt a szerelem elkerüli, ezért érdekházasságot köt Oliver Garnettal, a gyermekeit egyedül nevelő orvossal. A lány úgy véli, hogy a lehető legjobb megoldást választotta, de a játékba váratlanul beleszólnak az érzelmek, Jessicának be kell látnia, hogy nagy hibát követett el. Sikerül-e elnyernie annak a férfinak a szerelmét, aki csak a gyermekei anyját látja benne? (Júlia 27)

 

 

 

 

 

 

Csavard el a fejem! (Equal Opportunities 1989)

Csavard el a fejem!Catherine magára vállalja árván maradt, kilenc hónapos keresztfiának nevelését. Hogy el tudja látni a munkáját, kénytelen segítséget felfogadni. Micsoda jóképű férfi! - gondolja, amikor becsenget a keresztfia mellé felvett új gyermekgondozó, és igencsak meglepődik, hogy az új "dada" elegáns és jóképű, valamint Ferrarin érkezik, mégis könyörög, hogy alkalmazza. A lány nem sejti, hogy Rick Evans dúsgazdag vállalkozó, aki távoli rokona a kisfiúnak. A férfiról kiderül, hogy szerepet játszik, mert örökösének akarja az árván maradt kisfiút. (Júlia 30)

 

 

 

 

 

Vetélytársból élettárs (Rival Attractions 1990)

Vetélytársból élettársCharlotte Spencer ingatlanügynöknek soha nem tetszett meg első pillantásra úgy férfi, mint Oliver Tennant. A lányt évek óta már csak az üzelt érdekli. Füstbe ment eljegyzése után hallani sem akar többé a férfiakról, s egyébként is az a meggyőződése, hogy egyáltalán nem tartozik a vonzó nők közé. Sajnos, éppen Oliver lett a lány legkönyörtelenebb vetélytársa, aki látszólag tudatosan tönkre akarja tenni a lány üzletét. Rádöbben, mennyire hiányzik neki a szerelem és a gyöngédség. Ám éppen most kell hallgatást parancsolnia a szívének. (Júlia 36)

 

 

 

 

 

Különös játékszabályok (Rules of the Game 1984)

Különös játékszabályokChristina fényképezőgépe előtt még soha nem állt ilyen megnyerő férfi. Azt azonban nem sejti a lány, hogy Jay nem hivatásos aktmodell, hanem sikeres üzletember, aki véletlenül vetődött be a műterembe. A pompás férfitest elbűvöli, de amikor egy telefonbeszélgetés után visszatér, a különös idegennek már hűlt helyét találja. Fivére felvilágosítja kellemetlen tévedéséről és felszólítja a lányt, hogy kérjen bocsánatot, hiszen kis műtermük megélhetése függ a férfival kötött szerződéstől. Azonban a férfi összetéveszti a lányt gyönyörű, modell unokatestvérével és a szerződést különös feltételekhez köti. A lány azonban lelepleződik, de akkor már menthetetlenül beleszeretett a férfiba. (Júlia 52)

 

 

 

 

Váratlan ajándék (You Owe Me 1985)

Váratlan ajándékElhunyt unokahúga Kimre, a gyönyörű manökenre bízza kislányának gyámságát. A gyerek apja pont az a Gordon James, akit a lány életében nem akar többé látni. Amikor azonban sok év múltán újra találkozik élete nagy szeremével, úgy tűnik, minden elölről kezdődik köztük. De akkor miért vette hajdan Gordon feleségül a lány unokatestvérét, és miért nem beszél Sophie, a kislány, édesanyja halála óta? (Júlia 54)

 

 

 

 

 

A vágy fogságában (Desire's Captive 1983)

A vágy fogságábanA dúsgazdag gyáros féltve őrzött, egyetlen lánáyt emberrablók hurcolják magukkal. Liliant ugyanazok tartják fogságban, akik egy évvel azelőtt megölték apja legjobb barátját is, mivel nem kapták meg időben a váltságdíjat. A lány jól tudja hát, hogy nem babra megy a játék. Leginkább mégis az döbbenti meg, hogy elrablói vezére épp az a férfi, akit néhány nappal előbb a bizalmába fogadott. Nico Dorantihoz ettől fogva a gyűlölet és a szerelem ellentétesen kavargó érzései fűzik. (Júlia 56)

 

 

 

 

 

Lemeztelenítve (Desire Never Changes 1986)

LemeztelenítveAz ifjú és ártatlan Glendát szinte sokkolja a felismerés, hogy vőlegénye csak a pénzét akarja. Kétségbeesése és bosszúvágya Bernard, a sikeres fényképész karjaiba hajtja, akivel aktfotókat készített magáról, majd megpróbálja elcsábítani. Amikor kiderül tapasztalatlansága a férfi dühösen faképnél hagyja, sárba tiporva ezzel a lány maradék önbecsülését. Öt év múlva azonban a férfi megkeresi a lányt egy nem mindennapi ajánlattal. (Júlia 132)

 

 

 

 

 

Tegnapi visszhang (Yesterday's Echoes 1993)

Tegnapi visszhangEgy tizenöt évvel ezelőtti házibulin Ritchie leitatta és megfosztotta szüzességétől Rosie-t. A lány ettől kezdve inkább a magányt választja, és a munkájába temetkezik. Egy keresztelőn azonban összetalálkozik Jasonnel, az egyetlen emberrel, aki tud a hajdan történtekről, s a régi emlékek megelevenednek. A férfi félreértette a helyzetet és még mindig feslett nőnek tartja Rosie-t. A viszontlátás mindkettejüket felkavarja és a lány végre esélyt kap arra, hogy megszabaduljon a múlt árnyékától. (Júlia 175)

 

 

 

 

 

Mégiscsak menyegző (Her Christmas Fantasy 1996)

Mégiscsak mennyegzõHenry és Lisa eljegyzésén váratlanul megjelenik a szomszédos birtokon élő Oliver Davenport. Ha a lány sejtette volna, hogy a férfi Henryék ismerőse, nem keveredett volna vele korábban heves vitába egy félreértés miatt. A férfi botrányt rendez, ezután a lányt leendő vőlegényének családja vérig sérti, ezért menekülésszerűen távozik az estélyükről. Egy kihalt úton elfogy autójából a benzin, de a sikeres üzletember utána megy, elviszi a házába, és valóra váltja legtitkosabb vágyait, és a rémálomba illő karácsony éjszaka Lisa számára hirtelen csodálatos téli mesévé változik. (Júlia 211)

 

 

 

 

Engedélyhez kötve (Permission to Love 1985)

Engedélyhez kötveLindsay apja annak idején megözvegyülve újranősült, s ettől fogva lett a lány mostohatestvére Lucas. Miután a szülők is elhunytak, Lucas rendelkezik "kis húga" vagyonával, s tőle kell engedélyt kérnie Lindsaynek, hogy férjhez mehessen. Hazatér hát a birtokra, ahol a férfi mogorván fogadja. A férfi ridegen viselkedik vele és hallani sem akar arról, hogy férjhez menjen választottjához. Sejti, hogy a lány nem szereti vőlegényét, és csak édesapja utolsó kívánságát akarja teljesíteni, aki mindig arról álmodott, hogy a lány egy jó családból való fiatalember hitvese lesz. (Júlia 247)

 

 

 

 

Testbeszéd (Mission: Make-Over 1997)

TestbeszédLucianna anya nélkül nőtt fel négy bátyja mellett. Serdülőként annyi gúnyos megjegyzést hallott bátyjaitól a lányokról, hogy szinte szégyelli nőiességét. Nem csoda hát, ha férfias ruhákat hord, és autószereléssel keresi a kenyerét. A szomszédban lakó Jake azonban szívesen elvállalja, hogy megtanítja a testbeszéd titkaira és a csábítás művészetére. A lány élete ettől egy csapásra megváltozik. A férfi alaposan kioktatja, milyen fontos a nőies viselkedés, a testbeszéd, a csábos fehérnemű viselése. Ám minél szebb lesz a lány, annál jobban nő a férfiban a féltékenység. (Júlia 252)

 

 

 

 

Sweet revenge/seduction széria
A bosszú angyalai

 

 

Terven kívül (Mistress Assignment 1999)

Terven kívülHárom elszánt lány ördögi tervet eszel ki, hogy bosszút álljanak barátnőjük hozományvadász, hűtlen kedvesén. Kelly mint gazdag örökösnő hevesen kacérkodni kezd a szélhámos Juliennel. A férfi nyomban ott hagyja kedvéért az éppen soros barátnőjét, ám Brough, a megalázott lány bátyja hamarosan közbeavatkozik, és táncra kéri a csábítót. A táncot hosszú, érzéki csók követi a hűvös kertben. Kelly szenvedélyesen beleszeret a jóképű Brough-ba, ám nem mutathatja ki érzéseit, mert úgy kell tennie, mintha Julianhez, a férfi leendő sógorához vonzódna. Barátnőivel együtt ugyanis meg akarják leckéztetni Juliant, úgy hogy annak egy életre elmenjen a kedve a házasságszédelgéstől. (Júlia 278)

 

 

Ártatlan bűnös (Lover by Deception 1999)

Ártatlan bûnösAnnát felháborítják Ward Hunter vádjai. Még hogy egy bizonyos Cox nevű szélhámossal összefogva kicsalta volna Ward öccsének pénzét! Ártatlanságát azonban egyelőre nem tudja bizonyítani, ezért ígéretet tesz, hogy megtéríti a kárt. Amikor a férfi legközelebb meglátogatja az elbűvölő asszonyt eszméletlenül találja a kertben. A kertészkedés közben szerzett kissebb sérülése miatt a nő képtelen visszaemlékezni a közelmúlt történéseire, pedig nagyon szeretné tudni ki az a férfi, akit eszmélésekor elsőként megpillantott. Végül arra következtetésre jut, hogy a roppant megnyerő és figyelmes Ward feltehetően élete párja. Ward nem siet felvilágosítani tévedéséről, hiszen neki is fölöttébb tetszik Anna, bár megismerkedésük körülményei nem voltak épp kellemesek.(Júlia 280)

 

 

Vigyázat, törékeny! (A Treacherous Seduction 1999)

Vigyázat, törékeny!Beth igazi külnölegeségekkel szeretné meglepni vevőit a karácsonyi vásár alkalmából, ezért elutazik Prágába, hogy személyesen rendelje meg a legszebb üvegárut. Itt találkozik Alexszel, aki szintén Angliából érkezett látogatóba nagyapja szülőföldjére. A férfi nemcsak a kristályoknak, de a női szíveknek is nagy ismerője. A nőt rabulejti a város szépsége, és a férfi. Kirándulásaik során rendkívül közel kerülnek egymáshoz, Beth azonban csak nemrég esett át egy fájdalmas csalódáson, s így nem tud bízni a férfiakban. Az együtt töltött szerelmes éjszaka után búcsú nélkül utazik vissza Angliába, ahol hamarosan kiderül, hogy utazása nemcsak érzelmi, hanem üzleti szempontból is katasztrofálisnak mondható. (Júlia 282)

 

 

Jótett helyébe… (The Marriage Resolution 1999)

Jótett helyébe...Magányosnak és boldogtalannak érzi magát Dee, mióta baránői férjhez mentek. A tétlenséget azonban nem ismeri, hiszen az általa vezetett jótékonysági szervezet minden idejét kitölti. Éppen az őj elképzelését szeretné megvitatni a bizottság egyik tagjával, ám az öregúr házában régi szerelme, Victor nyit ajtót. (Júlia 284)

 

 

 

 

 

 

Hazatérés (The Hard Man 1985)

HazatérésA karácsony előtti pénzhiányos hetekben Vicky igencsak megörül, amikor Jay, az átutazóban lévő üzletember kibérel nála egy szobát. A fiatalasszony egyedül neveli ikercsemetéit és mostohafiát, s a meleg családi légkörben a férfi önmaga számára is meglepően jól érzi magát. A legfőbb vonzerőt azonban Vicky jelenti, akivel rövid idő alatt egymásra találnak. Aztán egy este vendégségbe mennek, s a társalgás folyamán rettenetes dologra derül fény. (Júlia 307)

 

 

 

 

 

A sors akaratából (Stronger Than Yearning 1986)

A sors akaratábólA múlt sötét árnyékot vet Jenna életére. Képtelen bízni a férfiakban, a testi kapcsolatnak már a gondolata is taszítja. Hideg számításból megy feleségül a jómódú Bruce Allinghamhez. A függetlenségre törekvő, férfiakat addig kerülő üzletasszony nevelt lánya számára szeretne gondos apát és anyagi biztoságot. Látszólag Bruce is csak érdekből sürgeti az egybekelést: árván maradt kishúga kedvéért, illetve azért, hogy megszerezze a Jenna tulajdonában lévő, csodaszép Deverill Hallt. Ám hamarosan mindkettőjükben felülkerekednek a heves érzelmek és Jennában soha nem tapasztalt szenvedély kap lángra. (Júlia Bestseller 1994/3)

 

 

 

 

The Chrightons széria


Hirtelen, visszavonhatatlanul (The Perfect Seduction 1997)

Hirtelen, visszavonhatatlanulBobbie, a hórihorgas amerikai lány azért utazik Angliába, hogy a Chrighton család bizalmába férkőzve megbosszulja rajtuk azt az igazságtalanságot, amelyet sok évvel korábban az édesanyjával szemben elkövettek. Luke Chrigton csókjainak hatására azonban egyre inkább kételkedni kezd terve ésszerűségében. (Júlia Bestseller 1999/1)

 

 

 

 

Ez lenne a szerelem? (Perfect Marriage Material 1997)

Ez lenne a szerelem?Tullah, a sikeres jogásznő Haslewichben kap állást. Ott élő barátnője, Olivia össze akarja boronálni egyik unokafívérével, Saullal. Bár a férfi rendkívül vonzó, Tullah elutasítja a közeledését, mert úgy tudja, hogy előző házassága hűtlenkedései miatt futott zátonyra. Kinek higgyen? A rosszindulatú pletykának vagy a saját szemének? (Júlia Bestseller 1999/1)

 

 

 

Végzetes örökség (The Perfect Match 1997)

Végzetes örökségChrissie azért költözik be elhunyt nagybátyja házába, hogy felszámolja annak hagyatékát. Megbízza a régiségkereskedő Guyt, legyen a segítségére a bútordarabok felértékelésében. Ám amint megpillantja a jóvágású férfit, mindent feledve a karjába omlik. Az együtt töltött édes órák után keserű az ébredés. (Júlia Bestseller 1999/1)

 

 

Sajnos a jelenleg már 12 kötetes szériából nálunk csak ez a három jelent meg.

 

 

 

 

A legősibb törvény (Law of Attraction 1992)

A legõsibb törvényCharlotte, a fiatal ügyvédnő élete súlyos válságba jut: a saját irodája tönkrement, vőlegénye pedis se szó, se beszéd, elhagyta. Ebben a helyzetben persze elvész minden önbecsülése, s ilyenkor még az új munkahelyi főnök máskülönben kedveskedésnek szánt megnyilvánulásait is nehezen viseli. Charlotte azonban akkor kerül igazán zavarba, amikor azt tapasztalja, halálosan féltékeny Patriciára, főnöke csinos ügyfelére. Csak nem szeretett bele az ügyvezetőbe? (Arany Júlia Különszám 2001/1)

 

 

 

 

Az ezerkettedik éjszaka (Daughter of Hassan 1982)

Az ezerkettedik éjszakaAz előkelő svájci intézetben nevelekedett elhatározza, hogy nem élősködik tovább gazdag szülei nyakán. Mielőtt éttermet nyitna a lány elrepül a mesés arab sejkségbe, hogy szívességet tegyen mostohaapjának. Az utazás egész életét megváltoztatja. Az Ezeregyéjszaka világa csodálatba ejti az angol lányt, aki alkalmazkodni igyekszik a keleti szokásokhoz. A tekervényes folyosókon bámészkodva elvéti a lakosztályába vezető utat, s eltéved. Egy keskeny csigalépcsőn egyenesen beleszalad annak a férfinak a karjába, akiről francia barátaitól eddig csupa rosszat hallott, s akit ezért ismeretlenül kikosarazott. Legnagyobb rémületére a család fekete bárányának hírében álló Juardan sejk elrabolja és magával viszi sivatagi palotájába, ahol fogva tartja. (Romana 57)

 

 

 

 

A bika jegyében (Caged Tiger 1982)

A bika jegyébenA spanyol Ruy nagy vagyon örököse, nemesi származása miatt mint oly sokszor szokás e felsőbb körökben, a szülei már idejekorán kiszemelték neki a megfelelő feleséget. Ám a férfi egy angol lányt választ hitveséül, s ezzel megkezdődik az ármánykodások és félreértések sorozata. (Romana 292)

 

 

 

 

 

 

Geraldine rózsái (Mistaken Adversary 1992)

Geraldine rózsáiA számítógépes szakember, Geraldine nemcsak sikeres, de szíve is van, bármint megtenne, hogy megszépítse beteg nagynénje életét. Vesz egy vidéki lakot, állását felmondva odaköltözik, May néni azonban hamarosan kórházba kerül. A lányt anyagi nehézségei arra kényszerítik, hogy albérlőt fogadjon, akibe hamarosan bele is szeret, bár a férfi azzal gyanusítja, hogy ahányszor csak meglátogatja a nagynénjét, valójában nős szeretőjéhez megy. (Romana Különszám 1996/3)

 

 

 

 

 

Útlevél a boldogságba (Island of the Dawn 1982)

Útlevél a boldogsághozChloe kétségbeesve menekül féltékeny sógornője, Marisa gonosz cselszövései elől, feladva a csodálatosan induló házasságát. Évekkel később egy nyaraláson ellopják az összes pénzét és az útlevelét. A szállodaigazgató készségesen siet segítségére, de a számára hívott helikopter egy apró szigetre viszi. Itt találkozik újra gazdag férjével, aki közli vele, csak azért csalta vissza Görögországba, hogy örököst szüljön neki. A férfi számító ridegsége ellenére Chloe szenvedélyes szerelme újra életre kel. Marisa azonban újabb terveket forral ellene, ezért úgy dönt, hogy megszökik a szigetről. (Romana Különszám 2003/2)

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design