Romantikus Írók Tárháza

Mary Jo Putney
Mary Jo Putney-nak, aki New York államban, Upstate-ben született, gyógyíthatatlan szenvedélye az olvasás.

Google
 

Mary Jo Putney Miután a syracusiai egyetemen diplomát szerzett angol irodalomból és ipari formatervezésből, grafikusként dolgozott Kaliforniában és Angliában, mielőtt letelepedett volna Baltimore-ban (Maryland), ahol azóta is él.

Bár minden vágya az volt, hogy író legyen, mindaddig nem gondolta, hogy ezt el is érheti, amíg más célból be nem szerzett egy számítógépet. Amint felismerte, hogy a számítógép tökéletes eszköze az írásnak, boldogan és önfeledten belevetette magát első története megalkotásába. A szerencse néha a bolondoknak kedvez, így első könyve gyorsan elfogyott, és ez örökre megváltoztatta életét. ("Miért nem mondta senki, hogy az írás megváltoztatja az olvasás módját?") Egyik napról a másikra felhagyott szabadúszó vállalkozásával, hogy minél előbb főállású író lehessen.

1987 óta Mary Jo Putney 25 könyvet publikált. Regényei híresek pszichológiai mélységükről és szokatlan témaválasztásukról, amilyenek az alkoholizmus, a halál, a haldoklás és a családon belüli erőszak. Műveivel felkerült a New York Times, a Wall Street Journal és a Publishers Weekly sikerlistáira. Regényei közül négyet az Év első 5 románca kategóriába választotta a The Library Journal.
Mary Jo Putney szerint a főállású írói karrier egyik fő vonzereje, hogy szinte soha nem kell harisnyanadrágot hordania.


 

Magyarul megjelent könyvei:

 

 

Szikrázó szenvedély (The Burning Point 2000)

A Circle of Friends sorozat első kötete végre!

Szikrázó szenvedély
Az elragadóan szép és tehetséges Kate tíz év után tér vissza szülővárosába, miután apja egy tragikus balesetben életét veszti. A lány gondosan felépített, biztonságos élete azonban összedőlni látszik, amikor a család ügyvédje ismerteti a hozzátartozókkal a férfi végrendeletét. A végakarat értelmében ugyanis Kate-nek és volt férjének, a jóképű Donovannek egy évig közös fedél alatt kell élniük, ha hozzá akarnak jutni az örökségükhöz. Donovan mindent megtenne, hogy tovább irányíthassa a családi vállalatot, és hogy visszaszerezze élete szerelmét, akit meggondolatlanul elüldözött magától. Kate azonban nem véletlenül hagyta el a férjét annak idején... Vajon sikerül megszabadulniuk a múlt árnyaitól és megbocsátaniuk egymásnak? Utat tudnak engedni a szenvedélynek, amely mélyen bennük még mindig ott szikrázik, hogy képesek legyenek egy új, boldog jövőt építeni? Mary Jo Putney új regényében a megbocsátás megtisztító erejéről bizonyosodhatnak meg az olvasók.

 

 

 

 

Lost Lords széria

 

 

1. Elveszett szerelem (Loving a Lost Lord 2009)

Elveszett szerelemAmikor Mariah Clarke, a Hartley-birtok ifjú úrnője egy férjért fohászkodik kiszolgáltatott helyzetében, nem is sejti, hogy a sors milyen különös módját választja kérése teljesítésének. A tenger egy félholt, sebesült férfit vet a partra, aki csodával határos módon életben marad, de elveszíti az emlékezetét. A vonzó idegen nem emlékszik a nevére, sem a múltjára, ahogy a hajóbalesetre sem, amely kis híján az életét követelte. Mindössze annyit tud, hogy a gyönyörű nő, aki megmentette az életét, állítólag a felesége. Bár Mariah neve és arca nem ismerős a számára, állításában mégsem kételkedik, hiszen az érintése és a gyengédsége nagyon is ismerősnek és természetesnek tűnik. Mariah mindent elkövet, hogy kapcsolatukat a tisztesség határai között tartsa, csakhogy a beteljesülést sürgető kölcsönös vágy és szenvedély a kezdeti kényszerű hazugságot egyre veszélyesebb valósággá változtatja, amely fölött egyszer csak megszűnik minden irányítás - miközben egyre közeledik az igazság pillanata... Mary Jo Putney legújabb regénye igazi belső utazás a lélek legrejtettebb mélységeibe; az önismeret, az újrakezdés és az élet kiszámíthatatlanságának izgalmas története.

 

 

2. Egy igaz hölgy (Never Less Than A Lady 2010)

Egy igaz hölgyAz angliai grófság várományosa, a Daventry-ház egyetlen örököse. Alexandra Randall őrnagy egy véres csata közben levelet kap zsarnok nagybátyjától: le kell adnia tiszti rangját, vissza kell térnie leendő uradalmába egy olyan feleséggel, aki fiúgyermekkel ajándékozza meg. A férfi tudja, a legmegfelelőbb ara egy engedelmes, rangban hozzá illő, kitűnő neveltetéssel rendelkező fiatal lány lenne. Csakhogy az ő szívét egy reménytelen szerelem tartja fogságban, amely titokban Julia Bancrofthoz fűzi. Julia Bancroft egy visszahúzódó, jellegtelen vidéki bábaasszony, akiről senki sem sejti, kicsoda is valójában. Évekkel ezelőtt sötét titkok hordozójaként, bűnös múltját hátrahagyva érkezett egy jelentéktelen kisvárosba, ahonnan azonban egy sorsfordító reggelen elrabolják. Az elkerülhetetlennek látszó végzet karmaiból Alexander Randall őrnagy menti meg, aki menekülésük első éjszakáján, váratlanul házassági ajánlatot tesz az asszonynak. Juliának döntenie kell az ijesztő, gyötrelmes emlékeket idéző kényszerházasságot nyújtó férfi vagy a halálát szomjazó, kegyetlen üldözői között... Mary Jo Putney legújabb regényében az érzelmek teljes skáláját vonultatja fel, az ember legsötétebb, gyilkos ösztöneitől az önpusztító, bénító félelmeken át a szenvedély és a testi vágy viharos vonzásától az igaz szerelem tisztaságáig és megváltó erejéig.

 

 

3. Egy hamis hölgy (Nowhere Near Respectable 2011)

Egy hamis hölgyLady Kiri Lawford mindent megtesz, hogy tökéletes úrinőként tagja lehessen az előkelő angol társaságnak, indiai gyökereit azonban nem hajlandó megtagadni. Miután származása miatt vérlázítóan megalázzák egy vidéki összejövetelen, elköt egy lovat és éjnek évadján egyedül indul vissza Londonba. A viharos éjjelen csempészek fogságába kerül, ahonnan a kétes erkölcsű, ám felettébb vonzó Damian Mackenzie menti ki. Kiri menthetetlenül beleszeret a férfiba, ám ő hallani sem akar a tiszteletre méltó családból származó lányról. A sors akaratából azonban Lady Kiri és megmentője Londonban újra találkoznak: együtt akadályoznak meg egy gyilkossági kísérletet a trónörökös ellen. Ettől kezdve a brit Korona titkosszolgálati megbízottjaiként a nap minden óráját együtt töltik: vágy és tisztesség, ész és érzelem között gyötrődve újra és újra egymás karjában kötnek ki, pedig mindketten tudják, hogy ez a lángolás csak a közös nyomozás idejére szólhat, hiszen az őket elválasztó társadalmi szakadék áthidalhatatlan. Ám az együtt töltött idő során kiderül, egyik sem az, akinek látszik... Mary Jo Putney folytatja lebilincselő sorozatát a Westerfield Akadémián végzett ifjú lordokról, akik időközben bátor férfiakká értek, és akikre veszélyes kalandjaik közepette rátalál az igaz szerelem.

 

 

4. Egy hamis úr (No Longer A Gentleman 2012)

Egy hamis úrA jóképű és ellenállhatatlanul vonzó Grey Sommers Franciaországban egy könnyed szerelmi kalandért súlyos árat fizet: tíz hosszú éven át raboskodik magánzárkában a szabadulás minden reménye nélkül, a felszarvazott férj vidéki várának börtönében. Grey sorsáról sem családja, sem ismerősei nem tudnak biztosat. Barátja egy kémhálózat irányítójaként nem nyugszik bele az ifjú eltűnésébe. Egy váratlan hír nyomában Franciaországba küldi egyik legjobb ügynökét, az álcázás mesterét, a gyönyörű vörös hajáról híres Cassie Foxot, hogy járjon az ügy végére. A talpraesett, bátor fiatal nő nem mindennapi ügyességgel kiszabadítja Grey-t, s vállalja, hogy hazasegíti a férfit Angliába. A veszélyes és kalandokkal teli út során a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz. De Cassie szíve nehezen fogad be akárkit... A szerelem vajon segítségére lehet abban, hogy elfelejthesse a gyermekkorában átélt megrázkódtatásokat? És a kettejük között ébredő mély érzelem áthidalhatja a köztük lévő társadalmi különbséget?

A sorozat következő kötete már megjelent külföldön Sometimes a Rogue címmel (Sarah Clarke-Townsend és Rob Carmichael története lesz)

 

 

 

 

Érzelmek körhintája (Carousel of Hearts 1989)

Érzelmek körhintája
A lélegzetelállítóan gyönyörű és dúsgazdag Lady Antonia Thornton minden férfi álma. Az előkelő társaság nem érti, hogy a huszonhat éves nő miért él apja elvesztése óta társalkodónőjével, az ifjan megözvegyült Judith Winslow-val, akinek csendes szépsége és keserű tapasztalatok árán szerzett bölcsessége tökéletes kiegészítője Antonia zabolátlan és lázadó szellemének. Senki sem sejti, hogy Antonia miféle romantikus álmokat dédelget unokabátyjáról, a távoli Indiából hosszú idő után hazatérő Adamről. Mint ahogy azt sem sejti senki, hogy Adam azért töltött nyolc hosszú évet a messzi országban, hogy szégyenletes származását ellensúlyozandó, kemény munkával megszerzett hatalmas vagyonnal térhessen vissza, és méltó módon kérhesse meg imádott unokahúga kezét. Az oly régóta dédelgetett álom megvalósulása azonban szertefoszlani látszik, amikor Adam gyanútlanul hazaérkezik kedves tudós barátjával, Lord Simon Launcestonnal: nincs ugyanis hölgy, akinek szívét a lord szépsége, kifinomult eleganciája és végtelen szerénysége rabul ne ejtené. Mary Jo Putney izgalmakban és kalandokban bővelkedő legújabb regénye az állhatatos szeretet története, amely azt a kérdést járja körül, érdemes-e az embernek beérnie azzal, amit megkaphat, ahelyett, hogy küzdene azért, amire valójában vágyik.

 

 

 

 

 

 

Egyetlenem (Dearly Beloved 1990)

Egyetlenem
Az ifjú és gyönyörű Diana Lindsay hosszú évek óta él a világtól elvonultan. Egy napon azonban, számot vetve tragikus múltjával, felhagy önkéntes vidéki száműzetésével, és egy boldogabb és teljesebb élet reményében Londonba költözik, még ha egyetlen út is áll előtte: kurtizánná lenni. Egy csapásra a legkörülrajongottabb nővé válik egész Londonban; ártatlan bája és természetes kedvessége minden férfiszívet rabul ejt. Pedig ő beérné egyetlen férfival: egy vonzó és titokzatos lorddal. Gervase Brandelin, St. Aubyn vicomtejának szívéhez azonban nem könnyű megtalálni az utat. A nyughatatlan férfi múltja sötét árnyai elől menekülve, folyton a veszélyt keresi, miközben elkötelezetten szolgálja hazája ügyét a Napóleon ellen vívott háborúban. Veszélyes és zaklatott élete megváltozik, amikor szenvedélyes viszonyukban Diana önzetlen szeretete és bölcs odaadása soha nem tapasztalt, ám mindig áhított érzéseket ébreszt benne. A mindennél jobban vágyott boldogsághoz azonban olyan sok fájdalmas emlékkel és szégyenletes titokkal kell szembenézniük, ami meghaladni látszik szerelmük erejét. Mary Jo Putney kalandokban és izgalmakban bővelkedő történelmi regénye az önzetlen szeretet és a megbocsátás lebilincselő története egy tiszta szívű, romlatlan asszony sorsán keresztül egy képmutató, romlott világban.

 

 

 

 

 

 

Fortuna lánya (Lady of Fortune 1988)

Fortuna lánya
A szépreményű, művelt és tehetséges Christa, teljes nevén Marie-Christine d'Estelle grófnő életében egyik csapás a másikat követi: származása és politikai nézetei miatt 1794-ben családjával együtt menekülni kényszerül Franciaországból, majd egyedül próbál boldogulni Angliában. A fiatal lány nagybátyja vidéki kastélyában lel menedékre, de a szerencse továbbra sem mosolyog rá: rangjától és vagyonától egyaránt megfosztja hazáját. Nagybátyja gáláns házassági ajánlata egy csapásra megoldhatná Christa kilátástalan helyzetét, az örök optimista lány azonban - lemondva rangról, kényelemről - a szabadságot és vele a bizonytalanságot választja: titokban elhagyja új otthonát. Christa a szabadság és egyenlőség eszméjének híveként nem veti meg a munkát: kifinomult ízlésének és gyakorlatias gondolkodásának köszönhetően, kilétét titokban tartva, komornaként kezd új életet Londonban, ahol kezdetben a saját bőrén kénytelen megtapasztalni az arisztokrácia gőgjét, önkényét és kicsinyességét, valamint saját kiszolgáltatottságát. Szellemességével, bölcsességével és szókimondásával nem csupán úrnőjét bűvöli el, hanem annak bátyját, Lord Alexander Kingsleyt is. Vonzalmuk az első pillanattól kölcsönös... De vajon határt lehet-e szabni az elsöprő erejű szenvedélynek? Képes-e a szerelem átívelni a társadalmi konvenciók szabta határokon?

 

 

 

 

 

Guardian trilógia

 

 

1. Végzetes csók (A Kiss of Fate 2004)

Végzetes csókGwynne Owens édesapja Lord Breconnál könyvtáros, így a kislány könyvek között nő fel. Már kora gyermekkorában sok mindent megtud az Őrzők Társaságáról, aminek édesapja és a lord is tagja. A Társaság célja, hogy természetfeletti képességeiket latba vetve tevékenykedjenek a hétköznapi emberekért. A kislány a rendkívül gazdag könyvtár révén nagy tudásra tesz szert, többek között bepillantást nyer a mágiába, aminek később nagy hasznát veszi. Évekkel később egy napon megismerkedik a skót származású, vonzó és nagyhatalmú Duncan Macrae-vel, akiről a Társaság azt feltételezi, hogy varázserejét elfogultan használja a törvényes király elleni lázadás során. A férfit ezért szemmel akarják tartani, és erre a feladatra egyedül Gwynne látszik alkalmasnak... Az érdekfeszítő és fordulatos regény lapjain nemcsak a II. György elleni lázadás eseményeibe nyerünk bepillantást, hanem egy megható szerelem kibontakozásának is tanúi lehetünk.

 

2. Ellopott mágia (Stolen Magic 2005)

Ellopott mágiaSimon Malmainnek, Falconer grófjának az a feladata, hogy az Őrzők törvényét betartassa. Ép Lord Drayton várába igyekszik, hogy megbüntesse, amiért az emberiség ellen használta varázserejét. A küldetés azonban nem várt eredménnyel zárult: a férfi üldözőből üldözötté válik. Simon a kezdetben őrültnek tűnő Meg segítségével szökik meg a várból. A lány is egyike Lord Drayton áldozatainak, aki több éven át Meg rendkívüli varázserejét használta alantas céljai megvalósításához. Miután az ifjú hölgy megszabadul az elméjét eltorzító varázslattól, egyetlen vágya, hogy elégtételt vehessen a rajta esett sérelmekért. Simon és Meg immáron együttes erővel veszi fel a harcot a lorddal szemben. A kettejük között kialakult mágikus kötés nemcsak az erejüket, hanem a köztük vibráló szenvedélyt is megsokszorozza. Végzetük azonban nem teljesedhet be mindaddig, amíg le nem győzik Lord Draytont, aki ördögi tervet eszelt ki, hogy megszerezze a Nagy-Britannia feletti uralmat...

Mary Jo Putney Őrzők-trilógiájának hiányzó kötete a 18. századba, Wales vadregényes tájaira és a II. György korabeli Londonba, a mágia és a szenvedély titokzatos világába kalauzolja az olvasót.

3. Bűvölet (A Distant Magic 2010)

Bűvölet
A kora gyermekkorában árvaságra jutott Nikolai Gregorio tolvajlásból él Málta szigetén. Egy napon két rejtélyes idegent vet útjába a sors. A két jólelkű bölcs férfi, mindketten mágusok lévén, felismerik a fiúban szunnyadó mágikus képességeket, és pártfogásukba veszik a neveletlen és tanulatlan vadócot. A szerencse azonban forgandó: új hazája, Skócia felé tartva kalózok támadják meg a hajójukat, és a fiút magukkal hurcolják rabszolgának. Nikolai úgy érzi, elárulták, ezért kegyetlen bosszút esküszik fogadott apja és annak egész családja ellen.
A fiút húsz éven keresztül a bosszúvágy élteti, ez segíti a rabszolgaság túlélésében is. Szabadulása után megismerkedik egy ifjú hölggyel, Jeannel - ellensége lányával, akit a gyűlölettől elvakultan habozás nélkül elrabol.
A csinos Jeannek, aki a mágikus képességekkel rendelkező Őrzők közé tartozó Macrae családnak a legifjabb sarja, nem csupán Nikolai mélyről táplálkozó gyűlöletével kell megküzdenie, hanem számos veszéllyel is, amely hosszú útjuk során leselkedik rájuk.
A sok megpróbáltatás azonban egységgé kovácsolja Jeant és Nikolait, egybefonva mágikus erejüket, így egy kis idő múlva már nem biztosak abban, hogy az ellenségükkel néznek-e farkasszemet...

 

 

 

 

 

 

Circle of Friends trilógia

 

 

1. Szikrázó szenvedély (The Burning Point 2000)

Szikrázó szenvedély
Az elragadóan szép és tehetséges Kate tíz év után tér vissza szülővárosába, miután apja egy tragikus balesetben életét veszti. A lány gondosan felépített, biztonságos élete azonban összedőlni látszik, amikor a család ügyvédje ismerteti a hozzátartozókkal a férfi végrendeletét. A végakarat értelmében ugyanis Kate-nek és volt férjének, a jóképű Donovannek egy évig közös fedél alatt kell élniük, ha hozzá akarnak jutni az örökségükhöz. Donovan mindent megtenne, hogy tovább irányíthassa a családi vállalatot, és hogy visszaszerezze élete szerelmét, akit meggondolatlanul elüldözött magától. Kate azonban nem véletlenül hagyta el a férjét annak idején... Vajon sikerül megszabadulniuk a múlt árnyaitól és megbocsátaniuk egymásnak? Utat tudnak engedni a szenvedélynek, amely mélyen bennük még mindig ott szikrázik, hogy képesek legyenek egy új, boldog jövőt építeni? Mary Jo Putney új regényében a megbocsátás megtisztító erejéről bizonyosodhatnak meg az olvasók.

 

 

2. Kanyargó ösvény (The Spiral Path 2002)

Kanyargó ösvény
A színészházaspár Raine Marlow és Kenzie Scott házassága zátonyra fut, ezért a békés válás mellett döntenek. A férfi, segítve ex-feleségének rendezőként történő debütálását, elvállalja a főszerepet a nő által rendezett filmben. A titokzatos, sokat szenvedett férfi szerepe tökéletesen illik rá, a karakter sötét titkai megegyeznek az övéivel. Ezért a forgatás sorsdöntő lesz mindkettejük számára...

 

 

 

 

 

 

 

3. Megtalált boldogság (Twist of Fate 2003)

Megtalált boldogság
Vajon mit tesz egy jó hírű vállalati jogász, ha hirtelen az ölébe hullik egymillió dollár? Van-e bátorsága kiszállni a mókuskerékből és követni az álmait? Vagy már túl késő, hogy szembenézzen azzal, amit igazán akar? Val Covington baltimore-i ügyvédnő feladja jól fizető állását, és rábízva magát a sorsra és saját belső hangjára, úgy dönt, életét és hivatását innentől a rászorulók megsegítésének szenteli. Elvállalja egy halálra ítélt bűnöző ügyét nem sokkal a kivégzés időpontja előtt, majd egy szegény kislány mentora lesz - csupa olyan dolog, ami pár héttel korábban még elképzelhetetlen lett volna számára. Az emberiségbe és a magába vetett hite, valamint a szükséges lépés az ismeretlenbe az, ami végül a békét és a szerelmet is meghozza számára. Mary Jo Putney (Elveszett szerelem, Egy igaz hölgy, Egy hamis hölgy), az amerikai romantikus regények koronázatlan királynője új oldaláról mutatkozik be ebben a napjainkban játszódó regényében, amelyben ismét mesterien szövi a szálakat, hogy az olvasó eljusson addig a katartikus pontig, ahol már maga is hinni kezd a csodákban.

 

 

 

 

 

Regency széria

 

 

1. Míg a halál el nem választ (The Bargain 1988)

Míg a halál el nem választ
A baj sohasem jár egyedül. Így gondolja ezt a szépreményű Lady Jocelyn Kendal, akinek nem elég az édesapja elvesztése miatti gyász, helyzetét az atyai végrendelet is tovább súlyosbítja. A testamentum értelmében, ha hozzá akar jutni örökségéhez, két éven belül férjet kell találnia. A határidő vészesen közeledik, és a férfi, akibe Jocelyn szerelmes, nem viszonozza az érzelmeit. Egy nap megismerkedik egy őrnaggyal, aki súlyosan megsebesült a waterlooi csatában, deréktól lefelé megbénult, és az orvosok szerint csak rövid ideje van hátra. Furcsa egyezséget kötnek: a férfi feleségül veszi Jocelynt, így ő hozzájuthat az örökségéhez, cserébe pedig az immár vagyonos Lady életjáradékkal gondoskodik az őrnagy húgáról. A házasság meg is köttetik, csakhogy a férfi állapota ezután rohamosan javulni kezd, így a frigy ahelyett, hogy megoldást nyújtana Jocelynnek, újabb megpróbáltatások elé állítja.

2. A széria második kötetének a címe The Controversial Countess, ami a tartalom alapján azonos, vagy inkább egy rövidebb változata a Szirmok a szélben regénynek, ha valakinek van pontosabb infója, kérem, írjon :)

3. A széria harmadik kötetének a címe The Rogue and the Runaway, ami a tartalom alapján azonos, vagy inkább egy rövidebb változata a Különös találkozás regénynek, ha valakinek van pontosabb infója, kérem, írjon :)

 

 

 

 

A Davenport család széria

 

1. Könnyelmű ígéret (The Diabolical Baron 1987)

Könnyelmű ígéretA dúsgazdag és jóképű Lord Radford aki igen sikeres a hölgyek körében a negyvenhez közeledve családja nyomásának engedve nősülésre adja a fejét. A menyasszony kiválasztását azonban a véletlenre bízza: fogadást köt barátjával, hogy bármilyen, találomra kiválasztott lányt hat hónapon belül oltár elé vezet. A sors az ábrándos lelkű, de nem mindennapi zenei tehetséggel megáldott Caroline Hanscombe-nak kedvez, ám ő egyáltalán nem érzi magát szerencsésnek. Családja szűkös anyagi helyzetére való tekintettel azonban nem kosarazza ki az ördögi bárót. Az esküvő előtt, a Lord birtokán eltöltött hetek alatt mindkettejükben egyre erősödik az az érzés, amelyet maguknak is csak nehezen vallanak be: ezt a jegyességet kizárólag a saját külön fogadalmuk tartja fenn. Vajon lehet-e ebből házasság, ha a szívüket végül mégiscsak megdobogtatja a szerelem csak éppen nem egymásért? Mary Jo Putney érzelmekben és kalandokban bővelkedő, rendkívül finom humorú regényében a hősök félreértések és csalódások sorozata után jutnak el a megérdemelt boldogságig.

 

 

2. Veszélyes vonzalom (The Rake 1989)

A harmincas évei derekán járó Reginald Davenportnak rövid életet és tragikus véget jósolnak ismerősei: miután éveken át hiába várja, hogy hozzájusson örökségéhez, bánatát italba fojtja. Hajnalig dorbézol a londoni éjszakában, rendszeresen keveredik olyan konfliktusokba, amelyek párbajba torkollnak. Amikor már ő is úgy érzi, végleg összecsapnak a hullámok a feje fölött, a sors egy utolsó esélyt kínál föl neki: megkapja unokaöccsétől azt a birtokot, ahol élete legszebb időszakát, a gyermekkorát töltötte. Stricklandben a maga ura lehet, önálló gazdálkodásba foghat, így talán jóváteheti az eltékozolt éveket, és bebizonyíthatja, mégsem hiábavaló az élete. Az igazi kihívást mégsem az új életforma jelenti a hírhedt szoknyavadász számára, hanem Alys Weston, a birtokot felvirágoztató intéző. Ez a találkozás gyökeresen megváltoztatja az életüket, s már csak az a kérdés, sikerül-e megszabadulniuk a korábbi csalódások emlékétől, átformálniuk nézeteiket a férfi-nő kapcsolatról, s mindketten el merik-e hinni, hogy a szerelem csodálatos ereje segítségével bármit képesek elérni az életben, amire vágynak.

 

 

 

 

The Bride trilógia

 

 

1. A néma virág (The Wild Child 1998)

A néma virágDominic Renbourne-t ikertestvére, Kyle ráveszi, hogy udvaroljon helyette az árván maradt, dúsgazdag Lady Meriel Grahamnek. A lányról azt suttogják, hogy bolond, és a színjátéknak csak néhány hétig kellene tartania. Arra viszont egyikük sem számít, hogy Dominicot elvarázsolja a hangtalan nő tündéri szépsége, és az a titokzatos kapcsolat, mely őt a természethez, a fákhoz és a virágokhoz fűzi. Meriel mostanáig távol tartotta magát mindenkitől, napjait egyedül töltötte, messze attól a rémálomtól, amely kisgyermekként kis híján tönkretette, és most ez a jóképű férfi, betolakodva csöndes világába, nyugtalanságot és vágyat ébreszt benne. Dominic sejti, hogy Merielnek titka van, és nem tud ellenállni a lány szelidíthetetlen szellemének. Ugyanakkor rettegni kezd: vajon a lány megbocsátja-e neki a csalást, ha megtudja, hogy ő nem Kyle?

 

 


.
2. Porcelán menyasszony (The China Bride 2000)

Porcelán menyasszonyA néma virág nagy sikere után a Porcelán menyasszony folytatja az ikerpár történetét, de most Kyle a főszereplő. Kyle Renbourne a varázslatos szépségű, egzotikus Keletre utazik. Úgy érzi, ha elzarándokolhatna a dél-kínai Hoshan szentélyhez, azon a helyen a megvilágosodás vár rá, és újjászületett emberként élhet tovább. Azonban az út oda idegenek által tiltott területen vezet végig, és az 1830-as évek Kínájában a törvények megszegéséért halállal is fizethet egy európai. Kyle a véletlennek köszönheti, hogy segítőtársat talál. Fiatal tolmácsáról kiderül, hogy valójában nő, de mióta elárvult, csak úgy élhet szabad életet, hogy férfinak álcázza magát. A lány leghőbb vágya pedig az, hogy eljuthasson a rokonaihoz Skóciába. Kyle és Troth Mei Lian nemcsak szövetségesre találnak egymásban, hanem megismerik együtt az igaz szerelmet, de azt is megtapasztalják, milyen fájdalmas lehet talán elveszíteni azt. Bár egy egész világ választja el egymástól a történet két főszereplőjét, szerelmükkel bizonyítják: lehetséges egy különleges híd Kelet és Nyugat között, amely átíveli a kontinenseket elválasztó hatalmas távolságot, és felszámolhatja a társadalmi helyzetük közti óriási különbséget.
.

 

 

3. Az elcserélt menyasszony (The Bartered Bride 2002)

Az elcserélt menyasszonyA Porcelán menyasszony című regényben megismert Gavin Elliott kapitány a kelet-indiai szigetvilágban hajózva egy rabszolgapiacon döbbenten látja, hogy egy európai nőt árvereznek. Alexandra megözvegyülve, kislányával együtt Ausztráliából tért vissza szülőhazájába, amikor hajójukat bennszülöttek támadták meg, és elrabolták őket. A kapitány lelkiismerete nem hagyja Alexandrát ilyen körülmények között, ezért szembeszáll a szultánnal, hogy akár élete árán is kiszabadítsa a nőt. Sorsuk ettől kezdve elválaszthatatlanul egymásba fonódik. A megpróbáltatások azonban korántsem érnek véget, mert még Alexandra kislányát is meg kell keresniük, mielőtt visszatérnek Londonba. A meghökkentő fordulatok és kalandok után egymás oldalán szeretnék megtalálni az igazi boldogságot, ám ez csak akkor lehetséges, ha mindketten megszabadulnak a fájdalmas múlt emlékeitől.

Mary Jo Putney ez alkalommal is egzotikus távol-keleti tájakra és a 19. századi Britanniába kalauzolja el olvasóit.

 

 

 

 

The Fallen Angels széria

 

 

1. Vihar és rózsák (Thunder and Roses 1993)

Vihar és rózsák
Mennyire befolyásolhatja az előnytelen származás egy törvénytelen gyermek életét, kiváltképpen akkor, ha grófi családba kell beilleszkednie? Nicholast nagyapja semmiképpen nem akarja a származása miatt elfogadni, ezért gyermekkora sok viszontagság közepette telik. Nem is bánja, hogy felnőtt korára el kell hagynia a birtokot. Hosszú idő múlva mint egyedüli örökös tér vissza, ám nem várt nehézségekkel találja magát szembe...
Egy nap az ördöginek tartott grófot felkeresi a helyi tanító kisasszony, hogy segítségét kérje a bányában dolgozók érdekében. A férfi segít - a nő feláldozza magát, mígnem minden jóra fordul.

 

 

 

 

2. Szirmok a szélben (Petals in the Storm 1993)

Szirmok a szélbenA napóleoni háború véget ért, de az indulatok, a bosszúállás vágya, a megtorlástól való félelem hullámai még nem csitultak el sem a győztesekben, sem a vesztesekben. A háborúk lezárásaként békekonferenciát rendeznek Párizsban, ahol különböző nemzetek vezető politikusai, diplomatái és kémei azon mesterkednek, hogy amennyit csak lehet, megpróbáljanak megkaparintani Napóleon birodalmának romjaiból. Itt tűnik fel a titokzatos János Magda grófnő, aki egy szerelmi csalódás miatt hagyta maga mögött Londont, és az angol kormány kémjeként próbál gyógyírt lelni sebére. Egy ideje azonban nem érkezik tőle információ, ezért az angol külügyminisztérium Candover herceget bízza meg, hogy vegye fel vele a kapcsolatot. Bár az első találkozás mindkettejükben fájó sebeket tép fel, kormányzati utasításra egymás szeretőiként kénytelenek megjelenni az előkelő francia körökben. A feltűnő pár körül azonnal megindulnak a találgatások: vajon a káprázatos fiatal nő egy ravasz és veszélyes kém, vagy csupán egy gazdag és jóképű angol herceg kitartottja? Az igazság azonban - melynek megismeréséhez a szövevényes kémtörténet szálai vezetnek - ennél jóval bonyolultabb.

 

3. Tánc a szélben (Dancing on the Wind 1994)

Tánc a szélben
Lucien Fairchild, Strathmore kilencedik grófja gyermekkorában tragikus körülmények között elveszítette szüleit és ikerhúgát. A Lucifer becenevű gróf magányosan élő, érzékeny és titokzatos férfi, aki Nagy-Britannia ügyének szenteli magát, s a sorsot folyton kísértve, elszántan igyekszik felszámolni Napóleon kémhálózatát. Mivel a szálak a Hellion Klubhoz, a kor laza erkölcsű, szabados szexualitást hirdető és gyakorló, orgiákban és tivornyákban tobzódó sátánista csoportjához vezetnek, Lucien a nyomozás érdekében beépül közéjük. Figyelmét azonban jelentős mértékben elvonja a feladatról egy titokzatos ifjú hölgy, aki a legkülönbözőbb alakokban és a legváratlanabb helyzetekben bukkan föl, majd illan tova. Az ezerarcú lány ördögi ügyességgel nyomoz eltűnt ikertestvére után. A férfi a kalandokban és veszélyben bővelkedő, különleges képességeket is igénybe vevő kutatásban a lány segítségére siet. Mary Jo Putney lebilincselően kalandos, ám a romantikus szálakat természetesen nem nélkülöző regénye a 19. századi Nagy-Britannia egy szélsőséges csoportjának működésébe enged bepillantást, de felsejlenek az ikerpárok közötti különleges kötelék és feltétel nélküli szeretet lélektani titkai is..

 

 

4. Különös találkozás (Angel Rogue 1995)

Különös találkozás Maxima apja gyanús körülmények között hirtelen meghal, és a lány elhatározza, hogy kideríti az igazságot. Nyomozásában egy segítőtársra is talál, kinek külseje sokáig elfedi igazi valóját

Lord Robert Andreville az elbűvölő modorú, előkelő származású fiatalember a napóleoni háborúk után beleunva az állandóan feszült, bár izgalmas életébe, pihenésre és nyugalomra vágyva bátyja angliai birtokára tér vissza. A nyugalom és a pihenés azonban messze elkerüli, mert ezúttal egy másfajta esemény dúlja fel az egyébként békés természetű lord életét. Egy nap az erdőben sétálva különös lánnyal akad össze, aki valamilyen rejtélyes célból gyalog akar eljutni Londonba. A férfi egyszerű csavargónak adva ki magát csatlakozik hozzá, és a lány tiltakozása ellenére felajánlja, a segítségét. Együtt vágnak neki a veszélyekkel és kalandokkal teli útnak, és a nyomázásnak - de rá kell jönniük, hogy a legnagyobb kalandot egymás felfedezése, önmaguk és a szerelem megtalálása jelenti.

 

 

5. Megtört szivárvány (Shattered Rainbows 1996)

Megtört szivárványLord Michael Kenyon, a napóleoni háborúk idején játszódó történet főhőse csupa ellentmondás: békeszerető harcos, az elvek embere, aki képtelen megbocsátani magának a saját erkölcsi kódexe ellen elkövetett vétséget, ugyanakkor magas hőfokú szerelemre képes férfi, aki a múltban súlyosan tévedett a szív dolgaiban: esztelenül, őrülten szeretett. Veszélyes és zaklatott életében minden megváltozik, amikor a gyönyörű, önzetlenségéért és erényességéért Szent Katalinnak becézett ápolónő megmenti az életét. A férfi Catherine Melbourne-nél leli meg azt a melegséget és együttérzést, amelyre mindig is áhítozott. Első találkozásuk azonban nem a megfelelő pillanat a szerelemre, amikor pedig újra összehozza őket a sors, Catherine féltve őrzött titka áll közéjük. Szerelmük erejének, hűségüknek, bátorságuknak igen kemény próbatételeket kell kiállnia, hogy övék lehessen a megérdemelt boldogság. A kalandokban és izgalmakban bővelkedő regény a becsület, a hűség és az önzetlen bátorság lebilincselő története.

 

 

6. Tűzfolyó (The River of Fire 1996)

TűzfolyóKenneth Wilding tékozló apja után nem örökölt mást, csak adósságokat, és úgy tűnik, el fogják árverezni az ősi családi birtokot is. Egy nap felkeresi egyik fő hitelezője, Lord Bowden, és különös ajánlattal áll elő. Egy feladattal bízza meg Wildinget, amit ha teljesít, elengedi tartozását. Bowden öccse, Sir Anthony Seaton a neves festő gyönyörű felesége, Helen nemrégiben gyanús körülmények között halt meg. Helen valamikor Bowden menyasszonya volt, de öccse az esküvő előtt megszöktette. A két fivér azóta gyűlöli egymást. Wildingnek az lenne a feladata, hogy kiderítse a Helen halála körüli rejtélyt. Az igencsak szövevényessé váló nyomozásban akaratlanul is Rebecca, Seaton lánya van a segítségére, aki nem is sejti, hogy Wilding kihasználja őt. Barátságuk azonban hamarosan szerelemmé alakul, mindeközben Wildingnek egyre inkább nehezére esik a csalás és a titkolózás. Vajon túléli-e szerelmük a megpróbáltatásokat: Rebecca megbocsáthat-e a férfinak, amikor fény derül az igazságra?.

 

 

7. A sors kereke (One Perfect Rose 1997)

A sors kerekeStephen Kenyon, Ashburton hercege fiatalon megözvegyül, és épp új életet akar kezdeni rosszul sikerült első házassága után, amikor megdöbbentő hírt közöl vele orvosa: halálos beteg, és legfeljebb pár hónapja van hátra. Stephen elmenekül családja és barátai elől, megpróbál egyedül szembenézni az elkerülhetetlennel, lóháton nekivág az angol vidéknek. Útja során összetalálkozik egy vándorszínész társulattal, és igazi nevét, rangját eltitkolva beáll közéjük. Hamarosan gyengéd érzelmek ébrednek benne az egyik színésznő, Rosalinda iránt. Úgy érzi, megtalálta a testi-lelki társat, akit egész életében keresett. De felfedheti-e érzéseit, és reménykedhet-e a szerelemben a halál küszöbén? A sors azonban még nagy meglepetéseket tartogat mindkettőjük számára.

 

 

 

 

 

 

The Silk trilógia

 

 

1. Selyem és árnyék (Silk and Shadows 1991)

Selyem és árnyékA Viktória korabeli Londonban felbukkan egy magát Peregrine hercegnek nevező dúsgazdag, titokzatos férfi, aki a Himalája lábainál fekvő Kafirisztánból érkezett. Csak a legjobb barátja tudja róla azért jött, hogy bosszút álljon régi ellenségén, Charles Weldonon. Hamarosan megtudja, hogy Weldon éppen nősülni készül, és úgy gondolja, a bosszú első lépése az lehetne, ha elcsábítja a menyasszonyát. Miután azonban megismerkedik Sarával, gyengéd érzelmeket kezd táplálni iránta, a nő pedig - aki csupán érdekházasságot kötött volna Weldonnal - viszonozza közeledését. Weldon nemsokára rájön, kicsoda Peregrine valójában, és a két férfi között élethalálharc kezdődik. Peregrine tönkreteszi Weldon vasúti vállalkozását, és bizonyítékokat gyűjt arra, hogy a férfi egy londoni bordélyházlánc tulajdonosa. Sarát visszariasztja a gyűlölet és a bosszúvágy, ami Peregrine-ből árad, emiatt kapcsolatuk is veszélybe kerül. Ám amint fellebben a fátyol a múlt rejtett igazságtalanságairól, s ahogy a bosszú és a szenvedély szálai egyre szorosabbra szövődnek, szerelme karjaiban Sara egyre mélyebbre merül az égető vágy, és a kínzó bizonytalanság örvényében. Begyógyulnak-e végül a sokéves lelki sebek? Mit választ vajon Peregrine: a bosszú beteljesítését vagy a szerelmet?

 

2. Selyem és titok (Silk and Secrets 1992)

Selyem és titok
A tizenhét éves, heves vérmérsékletű Juliet Cameronnak minden földi jó megadatott. Gyönyörű, beutazta már a világot, és férjnél van: a vonzó megjelenésű, gazdag és kalandvágyó Lord Ross Carlisle hitvese. Ám úgy érzi, a konzervatív Viktória-kori társadalom közege és a mindent elemésztő szerelemtől való félelme veszélyezteti szabadságra vágyó lelkét, ezért úgy dönt, megszökik. Tizenkét évvel később a Lord egy küldetésre indul, így elvetődik Juliet választott hazájába, a Távol-Keletre. A millió veszélyről elhíresült Selyemúton a véletlennek köszönhetően újra kereszteződnek útjaik, s együtt utaznak tovább Ázsia szívében, hogy végrehajtsanak egy fölöttébb kockázatos mentőakciót. Az egymástól hosszú ideig távol élő szerelmesek közösen küzdik le a minden képzeletet felülmúló akadályokat, amelyekkel az életveszélyes helyzetekben szembesülnek. Lassan újraéled bennük az elfojtott szenvedély, a rég eltemetettnek hitt szerelem.

 

3. A selyemfátyol (Veils of Silk 1993)

A selyemfátyolEgy nap különös idegen toppan be Laura életébe: Ian Cameron őrnagy. A férfi a muzulmán lázadók fogságában raboskodott együtt Laura nagybátyjával, aki rábízta börtönnaplóját, azzal a kéréssel, hogy halála után juttassa el unokahúgának. A férfi rövid ismeretség után igen furcsa ajánlattal áll elő, aminek Laura nem tud ellenállni… Indián keresztül elindulnak haza, Cameron Skóciai kastélyába. Útközben megállnak egy maharadzsa mesésen gazdag udvarában, ahol egy rejtélyes, egész Indiát fenyegető politikai összeesküvés szálaira bukkannak, s az összeesküvést az utolsó pillanatban sikerül megakadályozniuk. A sok kaland után végre hazaérkeznek Skóciába, és addigra talán a különös szövetség is valódi kapcsolattá válik.

 

 

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design