Romantikus Írók Tárháza

Liz Fielding
Már olyan pici koromtól olvastam, mikor még egy szúnyog térdéig sem értem.

Google
 

 

Liz Fielding Az édesanyám tanított, s az út, amit mutatott nekem volt a legjobb dolog az életemben. Amikor kicsi voltam olvasott nekem és saját könyveket vásárolt részemre. Kisasszonyok, Anne otthonra talál, és a What Katy Did (nincs tudomásom róla, hogy ez megjelent volna magyarul). Mindet olvastam a takaróm alatt.

Az egyetlen dolog, amit jobb az olvasásnál: az írás. Élő karaktereket létrehozni, akiket nagyon szeretsz egészen a könyv befejezéséig, majd a legnehezebb dolog otthagyni őket a saját életükkel.

Akkor kezdtem írni, amikor a gyermekeim kicsik voltak és a mérnök férjem, John külföldön dolgozott. Afrikában egy munka során találákoztunk, majd együtt beutaztuk a világot mielőtt letelepedtünk megalapítani saját családunkat.

Első könyvem, az An Image of You volt (nálunk Öröknaptár címmel jelent meg), ami Kenyában játszódik, egy általam jól ismert helyen. mert az energiával teli, feminista hősnőm megnevetette a szerkesztőmet. Könyveim védjegye a kezdetektől az érzelmi meghatottság humorral fűszerezve.

Jelenleg egy John által épített házban élünk Wales-ben. A táj varázslatos, enyhe, ködös hegyek, hirtelen sziklás kiszögellésekkel és omladozó kastélyokkal. Ez Carmarthenshire megye, Merlin földje, és a legendával összhangban a házunk fél mérföldre van attól a barlangtól, ahol Arthúr király és lovagjai nyugszanak várva a harcba hívó harang kondulására. Megnyugtató a tudat, hogy a segítség kéznél van, ha valaha szükségünk lesz rá.

 

Magyarul megjelent könyvei:

 

 

Drága virágszálam! (The Five-Year Baby Secret 2006)

Drága virágszálam!Százötven éve tart a viszály Fleur és Matt családja között, ráadásul mindkét família virágkertészettel foglalkozik. A fiatalok egymásba szeretnek, de amikor el akarnak szökni, a lány anyja meghal, és Fleurnek nincs szíve magára hagyni beteges édesapját. Matt haragjában külföldre költözik, és csak évek múltán tér haza, ahol azonban titkok és cselszövések várnak rá..
( Bianca 219.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kisvárosi csoda (Her Wish-List Bridegroom)

Kisvárosi csodaJuliet keservesen csalódik a barátjában, aki miatt ráadásul munkanélküli is lett. Hazatér szülővárosába, s egyszeriben belecsöppen a hangulatos, régi sétálóutca életébe, amelyet éppen alaposan felkavar egy hatalmas, új parkoló építésének híre. Juliet a lakókkal együtt küzd a kis boltok fennmaradásáért, s nem is sejti, hogy Greg, a jóképű mesterember, nem csupán kislánykori álmainak újra megtalált hőse, hanem az utca lebontását tervező cég tulajdonosa is...
( Júlia 387.)

 

 

 

 

 

 

Ringató (A Nanny for Keeps)

RingatóJacqui nem akar többé senkit sem dajkálni. Hiába látott el gyermekgondozóként hosszú éveken át egy félárva kislányt, az újra nősülő apa miatt el kell szakadnia tőle. Már kezében a spanyolországi szabadsággal kecsegtető repülőjegy, amikor egy barátnője megkéri: vigye még el az örökbefogadó anya külföldi útja miatt egyedül maradó Maisie-t a nagyanyjához. Nagymama helyett azonban hatalmas termetű férfi fogadja őt és védencét. Lassacskán kiderül, hogy kiről is van szó. A pályáját épp elhagyni készülő lány így egyszerre két pácienst talál. A zárkózott Harry és az árva Maisie ápolgatása közben döbben rá, nincs más fontosabb útja, mint hogy számukra anya és feleség legyen...
(Arany Júlia Különszám)

 

 

 

 

 

Kertelés nélkül (A Family Of His Own)

Kertelés nélkülPatrick képtelen feldolgozni felesége halálát, és régóta be sem tette a lábát abba a házba, amely rövid boldogságuk színhelye volt. Mielőtt eladná, mégis odalátogat, és megdöbbenve észleli, hogy az elhagyott kertben egy fiatal nő szedret szed a kislányával. Kay hasonlít a férfi elhunyt feleségére, ezért Patrick megbízza, hogy állítsa helyre a lepusztult kertet régi szépségében. Szerencsére a fiatalasszony jól ért a növényekhez, sőt lélekgyógyító hatásukat is ismeri.
(Júlia 370.)

 

 

 

 

 

 

 

Kölcsöngyerek visszajár (Baby on Loan 2002)

Kölcsöngyerek visszajárSzerelmi csalódása után Jessie egyre jobban begubózik. Mikor aztán beköltözik egy idősebb emberek lakta, csöndes, nyugodt házba, bátyja és a sógornője beveti a "csodafegyvert": rábízzák Jessie-re hat hónapos gyermeküket. És a terv sikerrel jár! A házban ugyanis nem tűrik a ricsajozást, Jessie-nek tehát új lakást kell keresnie. A véletlen egy jóképű ügyvéd otthonába vezeti, akinek azonnal felkelti az érdeklődését.
(Júlia 351.)

 

 

 

 

 

 

 

Lehet pár dekával több? (The Bridesmaid's Reward 2002)

Lehet pár dekával több?Dodie méltóképpen akar megjelenni húga, a híres színésznő esküvőjén, ezért elhatározza, hogy megszabadul fölös kilóitól, amelyeket akkor szedett föl, amikor szerelmi bánatát "csokoládéba fojtotta". Fitneszklubban dolgozó barátnője, Gina megígéri, hogy segít neki, és egyik munkatársnőjének gondjaira bízza. Minthogy azonban a hölgy megbetegszik, a vonzó Brad ugrik be helyette. A férfi mindent elkövet, hogy Dodie vágya teljesüljön, annak ellenére, hogy ő maga napról napra kívánatosabbnak találja a lány telt idomait...
(Júlia 347.)

 

 

 

 

 

Claiburne & Farraday széria

 

Áskálódók (The Marriage Merger 2002)

ÁskálódókAz ékszertervező Flora és Abraham Farraday ügyvéd együtt utazik el a távoli kis indiai szigetre, hogy a legújabb ásatások helyszínén megtekintsen egy rika leletet. Miközben a hajdani titokzatos hercegnő sírját keresik, a varázslatos trópusi környezetben teljesen megfeledkeznek arról, hogy családjaik elkeseredett harcot vívnak a közös londoni áruház vezetéséért. Egy idő után már legféltetebb titkaikat is megosztják egymással.
(Júlia 334)

 

 

 

 

 

 

Ügyvéd helyett paphoz (The Tycoon's Takeover 2002)

Ügyvéd helyett paphozA Farraday család legidősebb fia, Jordan semmiképpen sem akar úgy járni, mint unokatestvérei, akik képtelenek voltak ellenállni a Claibourne lányok bájának, és gyors szerelmi házasságot kötöttek. A két család közös tulajdonú áruházát egyelőre Esmeralda Claibourne vezeti, ám Jordan mindent elkövet, hogy az örökösödési megállapodásának érvényt szerezzen, s átvegye tőle az irányítást. Csak azzal nem számol, hogy a talpraesett üzletasszony egyszermind vonzó, gyönyörű nő.
(Júlia 342.)

 

 

 

 

 

 

Nem nagy cikk (The Ordinary Princess 2003)

Nem nagy cikkHa egyszer elveszíted az állásodat, hamar nyakára hághatsz a félretett pénzednek. Ezt Laura is tudja, ezért dönt úgy, hogy bár utálja a pletykarovatokat, mégis cikket ír Alexander Orsino hercegről, aki már évek óta megközelíthetetlen a sajtó emberei számára. Laura rábírja Alexandert, hogy az ő kalauzolása mellett kóstoljon bele az átlagemberek életébe, töltsön vele hét izgalmas napot. Izgalom pedig lesz mindkettőjük számára épp elég.
(Romana 324)

 

 

 

 

 

 

 

Bölcsőjáték (The Bachelors's Baby 2001)

BölcsőjátékEgy keresztelőn találkozik egymással Amy és Jake, s már az első pillanatban szikrázik köztük a levegő. Bár Amy tudja, hogy a férfi nem tűri a családi élettel járó kötöttségeket, eszébe se jut lemondani az egyetlen szerelmes éjszakájukon megfogant gyermekről. Jake-ben azonban feltámad a lelkiismeret. Egyre gyakrabban látogatja meg a lányt, és mindenképpen segíteni szeretne az elkövetkező hónapok előkészületeiben.
(Júlia 302.)

 

 

 

 

 

 

 

Magas labda (Her Ideal Husband 2000)

Magas labdaNoha férje három éve baleset áldozata lett, Stacey beletörődött a sorsába, és elégedetten él két kislányával. A gyerekek azonba szeretnének új apukát, és választásuk a szomszéd kertben sátorozó idegenre esik. Eldobott labdájukat Staceynek kell a falon átmászva visszahoznia.
(Júlia 296.)

 

 

 

 

 

 

 

Magas labdaÚjra kiadták!
(Arany Júlia 17. kötet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anyának született (And Mother Makes Three 1999)

Anyának születettA szelíd és melegszívű Bronte döbbenten olvassa azt a levelet, amelyben egy kislány az édesanyjának nevezi, és arra kéri, menjen el az iskolai ünnepségre. Hamar rájön, hogy a gyerek összetéveszti őt könnyelmű nővérével, mégsem tud a kérésnek ellenállni. A kicsit örökbe fogadó James sokáig szintén azt hiszi, hogy a lelketlen anyát látja maga előtt, ám haragjába akaratlanul is erős vonzalom vegyül.
(Júlia 273)

 

 

 

 

 

 

 

Parányi szívesség (A Suitable Groom 1998)

Parányi szívességA Londonba tartó vonaton Veronica megvesztegeti az étkezőkocsi pincérét, hogy ültesse asztalához Fergust. Azt reméli, ha ennek a férfinak a társaságában jelenik meg unokahúga esküvőjén, édesanyja egy ideig biztosan nem próbálja összeboronálni mással. Fergust elbűvöli Veronica hűvös szépsége, és gyorsan kötélnek áll...
(Júlia 269)

 

 

 

 

 

 

 

 

Nézd meg a szőkét (Gentlemen Prefer.. Brunettes 1998)

Nézd meg a szőkétRossz emlékezetű házassága óta Cassie nem bízik a férfiakban, ezért habozás nélkül visszautasítja Nick közeledési kísérletét. Ráadásul tudja, hogy a férfi a magas, vékony, szőke nőket szereti, ő viszont alacsony, sötét hajú és teltkarcsú. Hogyan is hihetné el hát, hogy Nick komolyan érdeklődik iránta?
(Júlia 261)

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarkalatos kérdés (The Bride, the Baby, and the Best Man 1996)

Sarkalatos kérdésFaith évek óta levelezik egy sarkkutatóval, sőt nagynénje nem kis rémületére feleségül is akar menni Julianhez, akit csak fényképről ismer. Esküvői előkészületek között éri a szép Faitht nagynénje kérése, hogy segítsen régi védencének, Harry Marchnak. A férfi egy időre egyedül maradt nővére gyermekeivel, s gondozónőt keres. A két különböző vérmérsékletű ember heves szócsatákat vív, s közben észrevétlenül egymásba szeret. Faith mégis szentül hiszi, hogy csak Julian lehet a jövendőbelije. Hiszen megígérte. (Júlia 204)

 

 

 

 

 

 

 

Közvetítés nélkül (A Stranger's Kiss 1994)

Közvetítés nélkülLegjobb barátnőjével együtt Tara önálló vállalkozásba fog: titkárnőket közvetítenek különböző cégek számára. A lány egy alkalommal erőszakos hódolója elől menekülve egy idegentől kér segítséget, s a lovagias férfi úgy veszi védelmébe, hogy nyilvánosan megcsókolja. Amikor kiderül, mivel is foglalkozik Tara, Adam hajlandó támogatni a vállakozást, ha a szép tulajdonosnő maga áll be hozzá titkárnőnek...
(Júlia 148)

 

 

 

 

 

 

 

A szaxofonos fiú (Dangerous Flirtation 1994)

A szaxofonos fiúUnalmas, de biztonságos életre készül Rosalind a jövendőbelije mellett, amikor különös meglepetés éri születésnapján. Valaki egy dalt és egy csókot küld neki, melynek átadóját nem tudja többé kiverni a fejéből. A lány két férfi között ingadozik, az egyik a biztonságot jelenti, a másik a mindent elsöprő szenvedélyt. Rosalindnak választania kell.
(Júlia 144)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint a moziban (His Personal Agenda 2001)

Mint a mozibanRengeteg ellenséget szerzett magának Nyssa az építési vállalkozók körében, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy a fiatal nőt félreállítsák, és a felvásárolt régi épületek helyén hatalmas és jövedelmező vállalkozásokat létesítsenek. Amikor Nyssa éppen beszédet mond egy régi mozi lebontása ellen, el akarják rabolni. Egy bátor idegen hősies beavatkozásának köszönheti, hogy sértetlenül megmenekül, mégsem tud maradéktalanul megbízni benne.
(Júlia Különszám 2004/4)

 

 

 

 

 

 

Előnyös alku (Prisoner of the Heart 1995 )

Előnyös alkuSophie Nash bármire képes lenne, hogy Nigel Philips újságírótól megtudja, hol van régen elveszettnek hitt ikertestvére, Jennie. A férfi a címért cserébe fényképeket kér a lánytól a Málta szigetén visszavonultan élő íróről, Ray Buchananről. Sophie sikertelenül kísérli meg lefényképezni a híres embert, mert Ray felfedezi és foglyul ejti.
(Romana 162)

 

 

 

 

 

 

 

Öröknaptár (An Image of You 1992)

ÖroknaptárGeorgette-et apja Afrikába küldi, mert megelégelte lánya tüntetéseken elkövetett rendbontásait. Kenyában kellene együtt dolgoznia egy híres fényképésszel, ami a lány számára a legnagyobb áldozat, mert Lukas rendkívül nagyképű. Nairobiba érve azonban George rádöbben, hogy a férfi közelsége sokkal izgatóbb mint szeretné.
(Romana 86.)

 

 

 

 

 

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design