Romantikus Írók Tárháza

Lavyrle Spencer

Lavyrle Spencer a Minnesota beli Stillwaterben él, immár 36 éve férjével, Dannel.

Google
 

Lavyrle SpencerSzerelmük igazi diákszerelemként kezdődött, és immár hosszú évek óta egy gyönyörű Viktoriánus házban élnek boldog házasságban.

Lavyrle Spencer hobbijai a kertészkedés, az utazgatás, az ínyenc konyha, az ígényes szórakozás, a fényképezés, a temészet megfigyelése, a basszusgitározás mellett kedvenc hangszere a szintetizátor is.

Harmincas éveiben kisegítő tanárként dolgozott a Junior High School középiskolában. Ekkor kezdett bele első regényébe, a The Fullfilment-be, amelyet 1979-ben publikáltak is. Kiadója a 2.500 $-os előleget úgyszólván ráerőszakolta a könyvért.

Írói törekvései akkor törtek a felszínre, amikor elolvasta Kathleen E. Woodiwiss The Flame and the Flower (A láng és liliom) című regényét.

Néhány könyvéből filmadaptáció is készült:
A Home Song, producere a CBS-TV volt, a film főszerepeit Lee Horsley, Polly Draper, és Deborah Raffin játszotta.
Family Blessings sztárja Lynda Carter volt, rendezője pedig Deborah Raffin és Nina Foch.
A The Fulfillment filmes változatát ugyancsak a CBS-TV készítette Cheryl Ladd főszereplésével.
A Morning Glory, amelyet Spencer 1989-ben írt, számít a legnagyobb szabású produkciónak, Deborah Raffin és Christopher Reeve főszereplésével készült. Különlegességként maga LaVyrle és férje, Dan is feltűntek a filmszalagon. Ezt a filmet A szerelem börtönében címmel mutatták be a tévében. Saját véleményként teszem hozzá: nagyon-nagyon tetszett!

 


 

Magyarul megjelent könyvei:

 

Családi béke (Family blessings)

Családi békeTalán csak a fiamat helyettesíti nálam, gondolja Lee Reston, amikor rádöbben, milyen fontos szerepet kapott az életében Christopher Lallek, motorbalesetben váratlanul elhunyt elsőszülöttjének legjobb barátja. Ráadásul az egyedül élő harmincéves Chrisnek alighanem súlyos anyakomplexusa van, és ezen, tekintettel a fiatalember sanyarú gyermekkorára, nincs is mit csodálkozni. Ehhez adódhat még, hogy mindketten gyászolnak, a gyász pedig sokszor irreális érzelmeket gerjeszt, melyeknek nincs sok közük a realitásokhoz...
Lee Reston ilyen és ehhez hasonló elképzelésekkel igyekszik elhárítani azt a több mint kellemetlen felismerést, hogy beleszeretett egy nála tizenöt évvel fiatalabb férfiba. Miként lehetséges ez? És mit fog szólni a család, ha kiderül? Mi lesz az emberek véleménye? És gyermekeinek ítélete? El lehet-e menekülni egy ilyen erős érzelem elől, vagy el kell fogadni, mint az élet ajándékát?...
.

 

 

 

Megbocsátás (Forgiving)

MegbocsátásSarah bölcs, komoly, megfontolt.Addie feslett életű, romlott. Noah pedig, a seriff, akinek élete mindkét nőével összefonódott, nyers, cinikus, vagy inkább annak látszik. Amikor Sarah megérkezik a kis bányászvárosba rögtön összetűz a seriffel, vad ellenségekké válnak, és közben egyre jobban érdeklik egymást, hiszen ők ketten a legerősebb egyéniségek a városban. Addie ezalatt a helyi bordélyban tevékenykedik, mindenki kedvese ő, és láthatóan élvezi azt, amit csinál. Vagy mégsem? Talán valami szörnyű titok lappang mélyen elrejteve a lelke mélyén? Mire fény derül élete rejtélyére, Sarah és Noah az ifjú emberek szokása szerint egymásba szeretnek, se feltűnik egy másik férfi is, mégpedig egyenesen Addie gyermekkorából, és a régi kamaszszerelem újra kifényesedik, a prostituált szerelmes fiatal nővé változik...

"Az írónő régi krónikákban böngészve talált rá a regénye alapjául szolgáló történetre. A való élet olyasmit produkált, amire a legszárnyalóbb fantázia sem képes, csak a szeretet, a jóság és az emberekbe vetett hit."

 

 

 

 

Évek (Years)

ÉvekLinnea, a kis tanítónő leszáll egy isten háta mögötti állomáson, hogy elkezdje élete első tanévét. Theodore fogadja, egy mogorva, utálatos férfi, a jövendő házigazdája. Megszületik közöttük az ellenszenv az első látásra. Linnea fontolgatja, hogy csapot-papot otthagyva elmenekül. Aztán észrevétlenül olvadozni kezd a fagyos légkör, lassan nemcsak Linnea tanítványai, de a férfi hozzátartozói is befogadják, megszeretik a fiatal lányt. Linnea egy idő múlva küzdeni kezd Theodore szerelméért, és amikor felsír a gyermekük, a férfi is tudja már, hogy azon a régi napon a vonat a már nem remélt boldogságot hozta el neki.

"Az amerikai írónő azért született, hogy ezt a regényt megalkossa. A jellemek és az érzelmek olyan széles skáláján képes játszani, ami csak nagyon keveseknek adatott meg."
.

 

 

 

A bolond özvegy (Morning Glory)

A bolond özvegyWill talált gyerek, a börtönt is megjárta, az otthontalanság, a számkivetettség az osztályrésze. Elly gyermekkora sem volt felhőtlen, a két ember nyomasztó lelki terheket cipel a vállán. Találkoznak, a bizalmatlanság oldódni kezd közöttük, s lassan az érzelmek is megjelennek. Ám közbeszól a háború, Will a frontra megy, ahol nem mindennapi bátorságra valló tetteket hajt végre. Aztán visszatér az asszonyhoz és végre teljes értékű emberként mindketten új életet kezdhetnek....

 

 

 

Kisvárosi lány (Small Town Girl)

A könyv a Reader's Diegest Válogatott könyvek sorozatában is megjelent Vidéki lány címmel.

Kisvárosi lányTess McPhail még nagyon fiatal volt, amikor tizennyolc évvel ezelőtt elhagyta Missouri állambeli szülővárosát, s Nashville-ben telepedett le. Azóta egyszer sem látogatott vissza Wintergreenbe, szinte már el is felejtette, milyen volt a kisváros. Időközben ugyanis igazi nagy sztár lett; ő Mac, a híres country-énekes. Ráadásul még nagyszerű üzletasszony is; így hát két területen sikeres egyszerre. Sokszoros milliomos, karrierje mindig egészen lefoglalta, úgyhogy nincs gyermeke, még férjhez se ment. Már harmincöt éves, de mind ez idáig nem támadt semmiféle hiányérzete, megelégedett a közönség szűnni nem akaró imádatával. Itthon azonban minden másként van, itt úgyszólván senki nem méltányolja, inkább csak bosszantja őt. Édesanyja felmérgesíti makacsságával, egyik testvére, Judy féltékenységi rohamai során folyton megsérti, ifjúkori szerelme, Kenny Kronek pedig akivel azelőtt meglehetősen szívtelenül bánt levegőnek nézi, jóllehet ott lakik a szomszédban. Elvált apaként egyedül neveli serdülő lányát, Caseyt, akiről kiderül, hogy nagyon tehetséges, Mac pártfogásába is veszi. A sztár lassanként beilleszkedik a kisváros életébe, s a kezdetben hűvösnek és közönyösnek látszó kapcsolat Kennyvel sokat ígérő évődéssé alakul át. Mire letelik az egy hónap Wintergreenben, Mac megtanulja értékelni családját és barátait, s megnyitja szívét a szerelemnek is. Csakhogy az, ami Wintergreenben oly egyszerűnek látszott, naiv képzelgésnek tűnik Nashville-ben, ahol a sztár visszacsöppen korábbi életébe. Vajon megoldható-e ez a helyzet, lehetséges-e másként folytatni az életet?

 

 

 

 

Regina nővér (Than Came Heaven)

A könyv a Reader's Diegest Válogatott könyvek sorozatában is megjelent Aztán eljött a mennyország címmel.

Regina nővér"... A vonat csúszott, sikoltott, a törékeny kocsi vágtatott a végzete felé... Úristen, egy nő!, mondta a mozdonyvezető. Aztán összeütköztek. Hang robbant, repült az üvegszilánk. Csikorgott a fém, ahogy a negyvenkilences szürke Ford feltekeredett a bölényhárítóra..."

A kisvárosban pillanatok alatt híre ment, kit gázolt halálra a vonat. Eddie Olczak még nem is volt képes fölfogni, hogy a baleset áldozata az ő mindenkinél jobban szeretett hitvese, Krystyna, de a harangot mégis maga húzta a fiatalasszony lelkéért. Ezt és a két árván maradt kislányt látva Regina nővérnek majd megszakadt a szíve a boldogtalan családért. Csakhogy az ő szigorú rendházának szabályai értelmében efféle érzéseket nem engedhetett volna meg magának. Vigasztaló szavakat és gesztusokat még kevésbé. A fiatal apáca lelkében összeütközésbe került a részvét, a szeretet és a segíteni akarás vágya a regulák egyszeriben könyörtelennek érzett rendelkezéseivel. Ezt a válságos helyzetet pedig nem oldja meg az idő, akármilyen gyorsan telik-múlik. Regina nővérnek kell meghoznia a döntést, bármilyen nehéz legyen is...

LaVyrle Spencer ezúttal még a megszokottnál is jobban elkápráztatja olvasóit történetének egyszerű emberségével és sokrétű figuráinak árnyalt, kifinomult ábrázolásával.

 

 

Fátylat a múltra! (Bygones)

A könyv megjelent a Fabula Könyvkiadó Kft. gondozásában is Kísért a múlt címmel

A gonosz özvegy Micsoda nagy szerelem volt! De amióta elváltak, látni sem bírják egymást. A sikeres belsőépítész, a feltűnően csinos Bess Curran az elmúlt hat évben mindent elkövetett, hogy semmi ne kösse többé volt férjéhez, a jóképű, sármos Michaelhez, s a férfi sem tett másként. Csakhogy kihagyták a számításból közös gyermekeiket, akik minden igyekezet ellenére örökre összekötik őket. Különösen most, hogy Lisa, a nagyobbik váratlanul férjhez megy és avagy nem csupán erről van szó? Netán szunnyad még elég parázs a hamu alatt, hogy egy kis segítséggel lángra lobbanhasson? Lehetséges volna, hogy Bess és Michael ennyi gyűlölködés és szenvedés után újra egymásra talál, vagy a békítési kísérlet csupán Lisa beteljesületlen vágyálma marad?

A Fátylat a múltra! egy család megindító története a remény és a fájdalom keresztútján". - New York Daily News

LaVyrle Spencer ezúttal is biztos kézzel vezeti át olvasóit a fájdalom és a szenvedély útvesztőjén ebben a modern mesében, melynek mélyén örök értékek rejtőznek." - Publishers Weekly

 

A szív novembere (November of the Heart)

A szív novembereLorna és Jens megpillantják egymást, és a következő percben mindketten tudják: elkezdődött valami, ami a legfontosabb lesz az életükben. De Lorna gazdag lány, Jens pedig szolga, és ráadásul bevándorló - szerelmük újtában számtalan akadály tornyosul. A hagyományokhoz görcsösen ragaszkodó, konok és szívtelen szülők elválasztják egymástól a fiatalokat, Lorna ugyan megszüli gyermekét, de rögtön el is ragadják tőle. Már-már beletörődnek, hogy a közös boldogság álom volt csupán, amikor a lány összeszedi akaraterejét, és dönt: visszaszerzett kisfiával a karján a nagy kihívás előtt álló Jenshez siet.

 

 

 

 

Édes otthon (Home Song)

Édes otthonA népszerű írónő, LaVyrle Spencer legújabb regényében egy házaspár boldog szerelmi kapcsolata és irigylésre méltóan kiegyensúlyozott családi élete kerül veszélybe egy réges-régi botlás és a sors különös szeszélye miatt. Monica Arens gyanútlanul érkezik abba a városba, amelyben a Gardner család él, sejtelme sincs róla, hogy abban az iskolában, amelybe tizenhét éves fiát, Kentet beíratja, éppen Tom Gardner az iskolaigazgató. Tom, akiről csak és egyedül ő tudja, hogy gyermekének az apja. Ez a tény természetesen nem maradhat tovább titokban és amikor napvilágra kerül, szörnyű lavinát indít el. A házastársak kapcsolata válságba jut, a gyermekek bizalma megrendül szüleikben, még Kent is majdnem az édesanyja ellen fordul, aki pedig mindig mindent megtett a fiáért, holott egyedül kellett fölnevelnie. A káoszt, a zűrzavart és az egyre fenyegetőbb katasztrófát vajon mi állítja meg? Egymásra talál-e újra a házaspár, vagy elválik; széthullik-e egy boldog család, esetleg képes megújulni a válságba és befogadni Kentet? Lehet, hogy éppen a fiatalok azok, akiknek a helyén van az eszük és a szívük is? Győzhet-e itt még a bizalom és a szeretet?

 

 

 

Ha ketten szeretnek (Twice loved)

Ha ketten szeretnekEgy atlanti-óceáni kis sziget lakói a zord éghajlati viszonyokkal és mostoha természeti körülményekkel dacolva élik mindennapi életüket. Közöttük nőttek fel e regény hősei - két fiú és egy leány -, jóban-rosszban együtt, szoros barátságban tapasztalták meg a felnőtté válás örömeit, később gyötrelmeit. Laura és Rye között a gyermekkori barátság szenvedélyes, mindent elsöprő szerelemmé izzik, és ennek következményében természetszerűleg szorul háttérbe a harmadik. A megélhetésért folytatott küzdelem, no meg a kalandvágy azonban a tengerre csalja az ifjú férjet, Rye-t és csak öt esztendő múlva tér vissza egy bálnavadászhajó fedélzetén a szigetre. Mit sem sejt arról, hogy egy téves hír kapcsán otthon már rég halottnak hitték. Hármójuk korábbi, felhőtlen és önzetlen barátságából így alakul ki egy sajátos szerelmi háromszög, próbára téve és meggyötörve valamennyiüket - érzelmiekben, őszinteségükben és emberségükben egyaránt.

 

 

 

 

Ha megszólal a szív (A Heart Speaks; A Promise to Cherish)

Ha megszólal a szívA világhírű amerikai író két regényét kapja kézbe az olvasó egy kötetben. Az elsőben Allison, a fotográfusnő egy óriási csalódás és az azt követő érzelmi kiüresedés után talál rá Rickre, aki fotómodell és festőművész, de mindenekelőtt eszményi társ. Ám a múlt árnyai megzavarják az idillt, és a két ember csak súlyos lelki gyötrelmeken keresztüljutva foghatja meg ismét egymás kezét. A második regényben két, a repülőtéren elcserélt bőrönd játssza a főszerepet abban, hogy Lee, a félig indián nő megismerkedik Sam Brownnal, a gazdag építési vállalkozóval. Mivel a férfi magabiztos és pökhendi, Lee szívből megutálja, és nem is sejti, hogy jövendő munkadóját, szerelmét és majdani férjét pofozza fel egy szállodai szobában...

 

 

 

 

Keserédes (Bitter Sweet)

KeserédesMaggie biztos volt benne, hogy egyedül kell leélnie hátralévő éveit. Férje meghalt, üres lett körülötte a világ. Aztán visszament a szülővárosába, és találkozott egy férfival. Azzal, aki valaha az első szerelme volt. Találkoztak, és minden megváltozott, minden egyszerűvé és egyben riasztóan bonyolulttá vált. Eric házasságban élt, rossz, de működő házasságban. Ám az érzelmek erősebbnek bizonyultak a korlátoknál... "

Az írónő káprázatos tehetséggel, teljes bonyolultságában képes ábrázolni a családi kapcsolatok mélységeit, a boldogságkeresés romantikus küzdelmét. Könyve megejtő szépségű utazás az önfelfedezés és az ember önmagára ébredésének birodalmában."

 

 

 

Kockázat a szerelemért (The Gamble)

Kockázat a szerelemértEgy múlt századi amerikai kisváros társadalmi életének fontos színterei a kocsma és a divatáru-kereskedés. Ezek tulajdonosai a jóképű, ám időnként goromba Scott Gandy, valamint a már-már vénkisasszonynak számító, testi hibás Agatha Downing kibékíthetetlennek tünő ellentétben állnak egymással. A divatárusnő ugyanis a városka alkoholellenes mozgalmának egyik vezéralakja, így természetszerű, hogy a kocsmatulajdonos és hívei támadásának céltáblájává válik. Már-már nyílt összecsapásra kerül sor, amikor mindkettőjük életében megjelenik és fontos szerepet kezd játszani egy kisfiú, és ettől kezdve kapcsolatuk gyökeresen megváltozik. Agatha élete értelmet nyer, mert gyöngédségére már nemcsak a fiúcskának, de a férfinek is szüksége van.

 

 

 

 

Kolibri (Hummingbird)

KolibriMindketten ugyanazon vonatrablás során sebesültek meg a Colorado állambeli Stuart's Junction határában, ráadásul mindkettőjük sorsa Abigail McKenzie, a város tiszteletre méltó polgára kezében volt.
A nyájas, udvarias és figyelmes David személye biztosította Miss Abigail számára a boldogságot, amiről már rég lemondott, ugyan-akkor amire minden nő vágyik. Jesse rendelkezett az összes olyan tulajdonsággal; amit férfiban ki nem állhatott: nyers volt, durva, modortalan és kíméletlen, de hihetetlenül jóképű és zavaróan érzéki.
Mégis Jesse volt az, akinek sűrű; sötét bajusza és kaján mosolya álmaiban újra és újra visszatért, Jesse, aki úgy bánt vele, ahogy egyetlen nő sem érdemli meg, Jesse, aki szüntelenül újabb és újabb kihívások elé állította. Küzdött ő ellene mindennel, amit a neveltetése, jó modora és makacs természete parancsolt neki... de legbelül, mélyen égett benne a kiolthatatlan vágy a rég áhított és már-már elveszettnek hitt szerelem iránt - a szerelem iránt, amely olyan döntésre kényszerítette, amit nőnek soha ne kelljen meg-hoznia.

Jesse szíve hevesen vert és gyöngyözött a homloka. Abbie elragadó volt, ahogy aludt, miközben nem is sejtette, mennyire kívánja. Jesse sóhajtott egy nagyot, lecsúszott az ágy végébe, és becsukott szemmel a nyelvével kezdte simogatni Abbie térdhajlatát. Tudta, nem szép dolog kihasználnia, hogy a lány alszik, de annyira kívánta, hogy nem tudott gátat szabnia vágyának. Sós ízt, rózsaillatot és talán egy kicsit a saját illatát is érezte Abbie bőrén, ahogy a térdétől a combjáig végigpásztázta a lábát.
Abbie egészen addig nem ébredt fel, míg a fogai közé nem vette és finoman bele nem harapott a lábujjába. Az álmából felriadt lány csodálkozva nézett vissza rá a válla fölött. Jesse a szemévél, melyben a pirkadat fénye csillogott, engedélyért esedezett.
Abbie le sem tudta venni a szemét róla. Megérezte és kiolvasta a férfi tekintetéből, mire vágyik.

„A Kolibri egy lebilincselő könyv, amely legalább olyan magával ragadó és romantikus szerelmi történet, mint egy Tracy-Hepbum-film."

„Egyszerre meghökkentő, szellemes, megkapó és bűbájos."

 

 

 

 

Remény (That Camden Summer)

ReményRoberta Jewett tizennyolc év után elvált asszonyként, három lányával együtt tér vissza szülővárosába, a csodálatosan szép tengerparti városkába, Camdenbe. A századelő Amerikájában elvált nőnek lenni főbenjáró bűnnek, szégyenletes dolognak számított. A konzervatív kisváros egyedülálló eseményeként éli meg a kiközösített, de ugyanakkor önálló, önmagát és gyermekeit egyedül is eltartani képes bátor asszony harcát új szerelméért, tetteinek jogosságáért és a társadalmi elismerésért.

Roberta magában tűnödött. Hová tűnt Gabriel Farleyval szembeni ellenséges érzülete? Negatív érzelmei szertefoszlottak, akár a tegnapi fellegek. Gabriel újra meg újra megjelent gondolataiban, s most már két arcát ismerte: az egyik az a férfi aki szabad prédának tekinti az elvált asszonyokat, a másik pedig az, aki megmenti őket a nemkívánatos tolakodóktól. Vonakodva vallotta be magának, hogy a férfi közeledése alaposan összezavarta.

LaVyrle Spencer e mű megírásához kutatásokat végzett a Maine állambeli Camdenbern, és az elragadó tengerparti városkát hamar megszerette. A gyönyörű maine-i környezetben játszódó szépirodalmi művei világszerte ismertek, méltán említhetjük Emily Bronté utódjának.

 

 

 

 

Vágyak (Vows)

VágyakTom megérkezik egy isten háta mögötti kisvárosba, és azonmód tengelyt akaszt egy vadóc külsejű, szemtelen fruskával. Emily másnak ígérkezett el, Tom egy nagy csalódás emlékét hordozza szívében, a múlt és a jelen közéjük áll. De a zsigereikben érzik, hogy a jövő az övék, és eljön az idő, amikor a szerelem fölébe kerekedik a hétköznapok korlátainak...

 

 

 

 

 

Vele és nélküle (Reckless)


Vele és nélküle;A lány szegény volt, a fiú gazdag. Azon a mámoros nyári éjszakán azonban, amikor először találkoztak, ez egyáltalán nem volt fontos, sőt nem is törődtek ilyesmivel... csak egymással. Fiatalok voltak, szépek és önfeledtek. A lány viszont terhes lett, és goromba, iszákos apja úgy vélte, ezzel megzsarolhatja a fiú tehetős családját. De a lánya másként döntött: jövendő gyermeke sorsáról neki kell gondoskodnia, s ebbe nem tűr beleszólást.

 

 

 

 

e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design