Romantikus Írók Tárháza

J. D. Robb
Nora Roberts sokáig ezen az álnéven adta ki krimijeit, ma már fényderült rá, hogy a J. D. Robb név is őt rejti.

Google
 

Nora Roberts

Az In Death sorozat hatalmas sikert aratott, saját weboldala is van. A könyvekben Eve Dallas nyomozónő életét követhetjük nyomon, ahogy újabb és újabb különös eseteket próbál meg felgöngyölíteni.

Akik szeretik Nora Roberts stílusát, azok ezekben a könyvekben sem fognak csalatkozni.

 

 

 

A sorozat megjelent kötetei:

 

31. Halálos képzelet (Fantasy in Death 2010)

Halálos képzeletGyermekkoruk óta barátok voltak, és egy cél vezette őket: uralni a virtuális valóságra épülő játékok piacát. A kemény és gyönyörű Cill; a dörzsölt Var; az üzletember Benny és a zseniális Bart. Legújabb programjuk, amelyben a játékos egy hamisítatlan, képzeletbeli világba kerül, már csaknem elkészült. Ám Bartot holtan találják, és minden jel szerint a játék egyik negatív hőse végzett vele. A csapat széthullik. Ki tervezte meg a pusztító, virtuális halált? Még Eve Dallas hadnagy, New York legkitartóbb nyomozója is csak nehezen találja a választ, de egyre mélyebbre ás a játékvilág csillogó felszíne alá, végül átlátja a gyilkos tervét, és megtudja, hogy a játék korántsem ért még véget...

 

 

 

Eltűntek (The Lost 2009) - előrendelhető

Eltűntek J. D. Robb: Eve Dallas hadnagy a New York-i kompon nyomoz egy eltűnt nő után. Ha nem ugrott a vízbe és nincs a fedélzeten, akkor vajon hol lehet?

Patricia Gaffney: Amikor Laurie Summer kutyává változott... egy súlyos balesetet követően magához térve Laurie olyan világban találja magát, amely egyszerre ismerős, idegen és nyugtalanító.

Mary Blayney: Egy elátkozott férfi, aki sohasem léphet ki egy sziget erődjének falai közül, váratlanul reményt nyer a hajótörött ápolónőtől, akinek ráadásul a birtokában van az is, ami elhozhatja számára a szabadságot.

Ruth Ryan Langan: Anyja halála után egy fiatal lány Írországba utazik, ahol mélyen eltemetett családi titokra bukkan a lenyűgöző birtokon.

 

 

A 606-os lakosztály (Suite 606 2008)

A 606-os lakosztály J. D. Robb egy rituális gyilkosság kellős közepébe csöppenti Eve Dallas hadnagyot - és egy állítólagos szemtanú elméjébe, aki semmire sem emlékszik, amivel megmenthetné az életét.


Mary Blayney az örök szerelem szemszögéből mutatja be egy kísértet, egy varázserejű érme és egy szörnyű csalás történetét, ami éveken át elválasztott egymástól két szerelmest.

Ruth Ryan Langan főhőse a fagyos hóviharból egy gyönyörű nő szerető karjai közé kerül - hogy aztán a sors kegyetlen fordulata örökre elválassza tőle.

Mary Kay McComas egy anyát és fiát követi a történelem zavaros útvesztőjébe, ahonnan csak egy páratlan varázsló tudja visszajuttatni őket saját világukba - beteljesítve ezzel saját sorsát is.

 

 

Éjféltáj (Eternity in Death 2007)

Éjféltáj J. D. Robb: Halálos öröklét
Mary Blayney: Amy és az earl elképesztő kalandja
Ruth Ryan Langan: Időtlen szerelem
Mary Kay McComas: A varázsszőnyeg

J. D. Robb álnéven is alkotó Nora Roberts jövőbeli hőse, Eve Dallas hadnagy a lehető legcsábítóbb elkövető, egy vámpír után nyomoz...


Mary Blayney mozgalmas kisregényében egy régi pénzdarab repít vissza a múltba egy amerikai lányt és egy angol arisztokratát - hogy végül egymás karjaiban kössenek ki.

Ruth Ryan Langan írásában egy városi lány ellátogat a Skót-felföldre, ahol az időn átívelő szerelembe esik egy földesúrral...

Mary Kay McComas varázsszőnyeget ad egy modern amerikai lánynak, hogy egy párhuzamos világban rádöbbenjen, a szomszéd füve nem mindig zöldebb.

 

 

 

Szenvedély időn és téren túl (Interlude in Death)

Szenvedély időn és téren túl - Halálos közjáték J. D. Robb: Halálos közjáték
Laurell K. Hamilton: Varázslat, mint hőhullám a bőrömön
Susan Krinard: A Leszármazott
Maggie Shayne: Halhatatlanság


Szerelem és természetfölötti erők

A szerelem univerzális. Ez derül ki napjaink négy legsikeresebb írójának történeteiből is. A szerelmi válságba került jövőbeli nyomozó, a fülledt, természetfölötti szerelmi háromszög, az emberi érintés utáni sóvárgás egy idegen bolygón, egy boszorkány kétségbeesett harca egy férfi szerelméért - a négy történet a misztikus romantika olyan tájaira vezeti el az olvasót, ahol még sohasem járt...

 

 

Halálos éjfél (Midnight in Death)

Csöndes éjJ. D. Robb: Halálos éjfél
Susan Plunkett: Karácsonyi fogadalom
Dee Holmes: Váratlan ajándék
Claire Cross: Manószerelem


J. D. Robb Halálos éjfél című kisregényében Eve Dallas hadnagynak és férjének, Roarke-nak el kell halasztaniuk az első közös karácsonyukat. Eve egy szökött sorozatgyilkos nyomába ered, ennek ellenére szerét ejtik az ünneplésnek.

Susan Plunkett Karácsonyi fogadalom című kisregényében négy hosszú év után hoz össze egy lányt a régi vőlegényével. Egy eltűnt gyereket keresnek, és közben beváltják régi, ám azóta megszegett ígéreteiket.

Dee Holmes Váratlan ajándék című kisregényében Sabrina McKay épp a válását követő első karácsonyt ünnepli, amikor ötéves fia egy halottat talál az udvaron, és váratlanul újjáéled a karácsony rég elfeledett szelleme.

Claire Cross Manószerelem című kisregényében egy titokzatos nevelőnő bukkan fel egy fiatal árva és bácsikája életében, akik nem vágynak semmi másra, csak arra, hogy újra teljes szívből örülni tudjanak az ünnepnek...

 

 

Halálos szellemjárás (Haunted in Death)

Botlás az éjszakábanJ. D. Robb: Halálos szellemjárás
Mary Blayney: A kalandor
Ruth Ryan Langan: Poppy pénze
Mary Kay McComas: Mellow Lemon Yellow


Létezik egy világ, melyben nincsenek határok - ahol még a csábítás is természetfölötti...

Csatlakozzon napjaink négy, legizgalmasabb írójához, és tartson velük oda, ahol a szerelem képes megváltoztatni a valóságot - és bármi megtörténhet. Éteri környezet, varázslatos romantika és túlvilági feszültség. A New York Times bestsellerírójának, a J. D. Robb álnéven író Nora Roberts kisregényével, és benne Eve Dallasszal az élen lélegzetelállító utazás veszi kezdetét túl a szenvedélyen, a szív hatalmán és a mindennapokon...


 

1. Meztelenül a halálba (Naked in Death)

Meztelenül  a halálbaEve Dallas, a New York-i rendőrség hadnagya egy könyörtelen gyilkos után nyomoz. Tíz év tapasztalatával a háta mögött tudja, hogy ha túl akarja élni, csak az ösztöneiben bízhat. És minden figyelmeztetés ellenére belehabarodik Roarke-ba, egy ír milliárdosba - aki egyben gyanúsított is abban az ügyben, amiben Eve nyomoz. De a szenvedélynek és a csábításnak sajátosak a törvényei. Eve annak a férfinak a karjai között találja magát, akiről semmit sem tud - kivéve azt, hogy mindennél fontosabb számára a közelsége.

 

 

 

 

2. A halál fényében (Glory in Death)

A halál fényébenEgy olyan korban, amikor a technológia képes feltárni a legsötétebb titkokat is, csak egy helyre lehet elrejteni a bűnös szenvedélyt - a szív mélyére... Az első áldozatra egy esős éjjelen, a járdaszélen heverve találtak rá. A másodikat az otthonában gyilkolták meg. Eve Dallas rendőr hadnagynak nem okozott gondot, hogy megtalálja a két eset között az összefüggést. Mindkét nő még életében gyönyörű, és kiemelkedően sikeres volt. Szerették őket, csillogó életükről beszélt az egész város. Hatalmas, gazdag férfiakkal álltak kapcsolatban, és ez a tény gyanúsítottak hosszú listájával látta el Eve-t - beleértve saját szerelmét, Roarke-ot is. Mint nőnek, meg kellett bíznia abban, akivel megosztotta az ágyát. De rendőrként követnie kellett minden felbukkanó nyomot... kivizsgálnia minden botrányos pletykát... felfednie minden titkolt szenvedélyt, nem számít, milyen mélységekbe kell értük ásnia. Vagy milyen veszélynek teszi ki ezzel magát.

Nora Roberts a regényben a nyomozás merész, új világát tárja elénk, ahol egymásra talál a magasan fejlett technológia és a rendőri munka - de a szívekben még mindig a szenvedély az úr.

 

 

 

3. Halhatatlan a halálban (Immortal in Death)

Halhatatlan a halálbanAmikor a technika képes megteremteni a szépséget és a fiatalságot, a szenvedély és a kapzsiság le tudja rombolni... Ő volt a legkeresettebb nő a világon. Egy topmodell, akit semmi sem állíthatott meg, ha meg akarta szerezni, amire szemet vetett - még akkor sem, ha egy másik nő barátjára vetett szemet. És most holtan hever egy brutális gyilkosság áldozataként. Eve Dallas rendőr hadnagy egész élettapasztalatát latba vetve nyomoz az ügyben, amikor a gyanú hirtelen a legjobb barátnőjére terelődik, aki a harmadik személy szerepét játssza a végzetes szerelmi háromszögben. Eve rádöbben, hogy a csillogó álarc mögött a divat világa megszállottan hajszolja a szépséget és a hírnevet. És ha valaki lekerül a kifutóról, azt kíméletlenül beszippantja a New York-i alvilág, ahol droggal minden problémát meg lehet oldani - de semmi sincs ingyen...

Az író egy olyan világot mutat be, ahol a technika megváltoztatta a nyomozási módszereket, de az emberi szív természete maradt a régi...

 

 

 

4. Mámoros halál (Rapture in Death)

Mámoros halálMosollyal az arcukon haltak meg. Hárman látszólag öngyilkosságot követtek el: egy ragyogó tehetségű mérnök, egy rossz hírű ügyvéd, és egy nyughatatlan politikus. Három idegen, akikben látszólag nincs semmi közös - és semmi okuk nem volt, amiért meg kellett volna ölniük magukat. Eve Dallas rendőr hadnagy különösnek találta az eseteket. És gyanúja be is igazolódik, amikor a boncolás során az áldozatok agyában apró, égett foltot találnak. Vajon ez csak egy genetikai abnormitás, vagy csúcstechnológiával elkövetett gyilkosság történt? Eve nyomozása a virtuális valóság provokatív játékai felé vezet - és ez a technológia nemcsak a szórakozást és a gyönyört villantja meg a felhasználók előtt, de arra is képes rávenni az agyukat, hogy a saját testük ellen forduljon...

Egy olyan korban, amikor a technológia képes manipulálni az emberek hangulatát és érzelmeit, a halál rejti magában a végső gyönyör ígéretét...

 

 

 

5. Halálos szertartás (Ceremony in Death)

Halálos szertartásEve Dallas hadnagy ingoványos talajra téved, miközben egy ismerős rendőr halálát vizsgálja. A szakmai irányelveket a hűség elé kell helyeznie. De amikor valaki egy holttestet hagy az otthona előtt, a nyomozása személyes indíttatást kap. Pályafutásának legveszélyesebb ügyébe keveredik, miközben szerető férje, Roarke minden egyes lépését figyelemmel követi. Minden egyes lépésénél felül kell vizsgálni a jóról és a rosszról alkotott elképzeléseit - miközben egyre közelebb kerül ahhoz, hogy szembesüljön az emberekben lakozó, legcsábítóbb gonoszsággal...

 

 

 

 

6. Halálos bosszú (Vengeance in Death)

Halálos bosszúMeztelen születünk és meztelen is távozunk.

Mestere a legújabb technológiáknak... őrült, akinek zseniális az elméje, de gyilkos indulatok uralják a szívét. Zajtalanul cserkészi be a zsákmányát. Majd rejtvények segítségével tájékoztatja a rendőrséget a gyilkosságról, amit elkövetni készül - amelyek megfejtésével csak másodperceket késnek, így képtelenek megmenteni az áldozatot.

Eve Dallas hadnagy a feldarabolt áldozat lakásán bukkan rá az első gyilkosságra. A második egy kiadó luxuslakásban veszíti életét. A két férfiban kevés a közös. Mindegyik szörnyű kínokat szenvedett el, mielőtt elérte volna őket a halál. És mindkettejüket összeköti egy sötét titok, ami tíz évvel vezet vissza a múltba - egy titok, amely vádlón mutat Eve férje, Roarke felé.

 

 

 

7. Halálos ünnep (Holiday in Death)

Halálos ünnepSenki sem szereti magányosan tölteni az ünnepeket. New York legelőkelőbb társkeresője, a Csakis Önért ilyenkor ismerteti meg egymással a legtöbb magányos szívet. De Eve Dallas hadnagy, miközben egy sorozatgyilkos után nyomoz, rémületes felfedezést tesz: minden áldozat kapcsolatban állt a társkereső szalonnal. További gyilkosságok történnek, és Eve betekintést nyer az igaz szerelmük után kutató gazdagok világába - miközben a gyilkos a következő áldozatát keresi. És ebben a világban a szerelem ereje a férfiakat és a nőket arra csábítja, hogy végleg elárulják egymást...

A New York Times bestsellerírónője újabb regénnyel bővítette futurisztikus sorozatát. Amikor a szerelmeseket számítógépes technológia hozza össze, a randevúzás halálos játékká válhat...

 

 

 

8. Halálos összeesküvés (Conspiracy in Death)

Halálos összeesküvésEgy sorozatgyilkos sebészi pontossággal végez világszerte az áldozataival, akik a legsebezhetőbbek közül kerülnek ki. Az első áldozat egy hajléktalan, akinek a testére New Yorkban bukkannak rá. A testén egy karcolás sem mutatja, hogy védekezett volna. Csak a mellkasán tátong egy öklömnyi, lézerszike ejtette lyuk ott, ahol egykor a szíve dobogott. Eve Dallas hadnagy kezdett nyomozni az ügyben. De a gyilkossal folytatott macska-egér játék hevében Dallas hamarosan a testületen kívül találja magát. És így meg van kötve a keze... egyszerre kell küzdenie az igazságért - és az állásáért...

J. D. Robb, a nemzetközi bestselleríró újabb regénye, melyben izgalmasan keveredik a jövőben végzett rendőri munka bemutatása a romantikával. Amikor az emberi természet éppen olyan kiszámítható, mint a halál, egy gyilkos elkezd Istent játszani - és ártatlan életeket tart a kezei között...

 

 

 

9. Halálos hűség (Loyalty in Death)

Halálos hûségNew York utcáit egy ismeretlen bombamerénylő járja. Gúnyos leveleket küldözget Eve-nek, és terrorizálja a „korrupt tömegeket.” És amikor már azokat fenyegeti, akik a legtöbbet jelentenek a számára, Eve visszavág. Elvégre a városáról van szó... a munkájáról... és az események túlságosan közelről fenyegetik az otthonát. Eve versenyt fut az idővel, hogy összeillessze a mozaik darabkáit - mielőtt darabokra hullik a város.

J. D. Robb elképesztő krimisorozata világszerte lebilincseli az olvasókat a közeljövő rendőri eljárásainak a bemutatásával. Eve Dallas, a New York-i hadnagy visszatér, hogy szembenézzen eddigi legádázabb ellenségével - egy „titkos csodálójával”, aki levélben gúnyolja ki... és könyörtelenül gyilkol.

 

 

 

10. A halál szemtanúi (Witness in Death)

A halál szemtanúiAmikor a szeme előtt megölnek egy színészt, Eve Dallas számára ismeretlen szerepben találja magát - egyszerre a nyomozás vezetője, és az egyik szemtanú...

New York Új Globe Színházának a megnyitóján a színpad gyilkosság helyszínévé válik, amikor leszúrják az előadás legnevesebb színészét. Eve Dallasnak az ügy egyenesen az ölébe hullik. Nemcsak vezeti a nyomozást, de egyben szemtanúnak is számít - és amikor a sajtó kideríti, hogy a színház a férje tulajdonát képezi, olyannyira reflektorfénybe kerül, hogy alig tudja elviselni. Csak úgy menekülhet, ha minél gyorsabban igyekszik megtalálni a gyilkost. Minden és mindenki gyanús... És eközben meg kell húznia a határvonalat az igazság - és a remek színjáték között.

 

 

 

11. Halálos ítélet (Judgement in Death)

Halálos ítéletAmikor egy gyilkos elszabadul a Purgatórium nevű bárban, a New York-i Eve Dallasnak alá kell szállnia a bűnözők poklának legmélyebb bugyrába...

Egy elegáns belvárosi szórakozóhelyen egy baseballütővel agyonvert rendőr holttestére bukkannak. Az indíték rejtély. A gyilkos brutalitás miatt Eve Dallas megkettőzött erővel lát neki a munkának. A nyomozás során sok minden kiderül. A Purgatórium az utolsó lehetőség a vezeklésre, ahol mindenki bűnös. Ahol az ember végső félelmei találkoznak a legbelső bűneivel. És ahol egy rendőr rejtett titkai ártatlan lelkeket vetnek a bűnös kárhozatba...

 

 

 

12. Halálos árulás (Betrayal in Death)

Halálos árulásEve Dallas nyomozó ismerős terepen - a férje szállodájában - nyomoz egy gyilkos után, és egy olyan gyilkossal találja magát szemközt, aki szerint mások életének az elvétele a legjobb szórakozás az életben... és a halálban...
A Roarke Palace luxushotelben egy szobalány besétál a 4602-es lakosztályba, hogy kitakarítson - de odabent a legvadabb rémálma várja. Egy vékony ezüstdróttal megfojtva találnak rá. A zene és a gyilkolás szerelmese, Sly Yost végzett vele. Az elit osztály bérgyilkosa. Eve Dallas hadnagy jól ismeri őt. De ebben a szövevényes ügyben még nem jelent megoldást a gyilkos személyének az ismerete. Mert valaki más is belekeveredett. Akinek az indítékai jóval kifinomultabbak. És Eve-nek szembe kell néznie a rémítő lehetőséggel - lehetséges, hogy az igazi célpont a férje, Roarke...

 

 

 

13. Halálos csábítás (Seduction in Death)

Halálos csábításEzúttal Eve Dallas egy gyilkos Casanovát keres, aki halálos étvágyat érez a csábításra...

Dante a cybertérben választja ki az áldozatait hetekkel azelőtt, hogy személyesen találkoznának. Néhány korty bor, és pár órával később a lány halott. A gyilkos fegyver: egy ritka, csaknem kimutathatatlan kábítószer, amitől az áldozatot leküzdhetetlen nemi vágy keríti a hatalmába, az utcai értéke pedig negyedmillió dollár.

Eve Dallas hadnagy újra és újra végigpörgeti magában az eseményeket. A gyertyafény, a zene, az ágyra hintett rózsaszirmok - a csábítás gyilkos eszközei. A tettes nem akarta megölni a lányt. De amikor mégis megtörtént, két választása maradt: félelemmel és bűntudattal telve elrejtőzik, vagy újabb vadászatba kezd...

 

 

 

14. Halálos születésnap (Reunion in Death)

Halálos születésnapAz író egy szívfájdító regénnyel áll az olvasók elé... Egy születésnapi haláleset rémítő képét vetíti előre egy régi ismerőssel, egy gyilkossal való találkozásnak Eve Dallas múltjából...

Walter Pettibone pontosan 7.30-ra ért haza. Amint belépett az otthonába, több mint száz barátja és a családtagok kiáltották: Meglepetés! Születésnapja volt. A készülődést már hetekkel előtte megneszelte, és az igazi meglepetés csak ezután következett. 8.45-kor egy smaragdzöld szemű, vörös hajú nő átnyújtott neki egy pohár pezsgőt. Egyetlen kortyot ivott, és már halott is volt. A nőt Julie Dockportnak hívták. A születésnap meghívottjai közül senki sem ismerte. De Eve Dallas nagyon is jól emlékezett rá. Tíz éve tagja volt annak a csoportnak, amely végül rács mögé juttatta. Most pedig, amikor a jó magaviselete miatt kiengedték, csak egy, gonosz szándék vezérli. Úgy tűnik, ismét találkozni akar Eve Dallasszal - és ezt a találkozót egyikük sem fogja elfelejteni...

 

 

 

15. Halálos ártatlanság (Purity in Death)

Halálos ártatlanságA New York Times első számú írója, Nora Roberts, J. D. Robb álnéven egy új, megdöbbentő regénnyel bővítette futurisztikus sorozatát... Egy ijesztő számítógépvírus jelent meg, és terjedésének látszólag semmi sem szabhat határt...

Louie Cogburn három napja csak a számítógépe képernyőjét bámulta, ki sem mozdult a lakásából. Kibírhatatlan fejfájás gyötörte - mintha fúrók mélyednének az agyába. És az állapota egyre csak romlott. Végül, amikor valaki verni kezdte az ajtaját, Louie felkapott egy baseballütőt, ajtót nyitott, és ütni kezdett... Az első rendőr, aki a helyszínre érkezett, kétszer tüzelt a kábítófegyveréből. Louie azonnal meghalt. Eve Dallas nyomozó kapta meg az ügyet, de nem talált magyarázatot Cogburn hirtelen dührohamára és halálára. Az egyetlen nyom a számítógép képernyőjén látható, különös üzenet: TÖKÉLETES ÁRTATLANSÁG MEGÉRKEZETT

És amikor egy másik ember is csaknem ugyanilyen körülmények között leli a halálát, Eve összeszedi minden tudását, hogy megtalálja a választ, és minden bátorságát, hogy szembenézzen a lehetetlennel... Egy számítógépvírussal, amely képes a gépről átterjedni az emberre...

 

 

 

16. Halálos képmás (Portrait in Death)

Halálos képmásEve Dallas hadnagynak szembe kell néznie egy sorozatgyilkossal, aki örök fiatalságot kínál az áldozatainak azzal, hogy elveszi az életüket...

Egy riporternek adott tippet követve Eve Dallas fiatal lány holttestére bukkan a Delancey utca egyik hulladékmegsemmisítőjében. Néhány órával korábban egy televíziós társaság titokzatos körülmények között néhány fényképet kap. Egy nő fényképeit. A képeken nem látszik semmi különleges, pontosan olyanok, mint ezernyi más, kezdő modellnél. Kivéve azt, hogy az a nő egyáltalán nem modell. És a fényképek azt követően készültek, hogy valaki meggyilkolta.

Eve-nek egy maximalista művész nyomába kell erednie, aki gondosan megfigyeli és feljegyzi az áldozatai minden mozdulatát. Küldetést teljesít: meg akarja szerezni a gyönyörű, fiatal nők ártatlanságát, elvenni az ifjúságukat és életerejüket egyetlen végzetes felvétellel...

 

 

 

17. Halálos hasonmás (Imitation in Death)

Halálos hasonmás 2059 nyara. Egy kalapos, köpenyes férfi közeledik egy prostituálthoz a sötét New York-i utcán. Pár perccel később a nő halott. A helyszínen találnak egy Eve Dallasnak címzett levelet, melyben a gyilkos hívja Eve-t, hogy szálljon be a halálos játékba, és leplezze le, ha tudja. Az aláírás helyén csak annyi áll: Jack.

És Eve üldözni kezdi a gyilkost, aki legalább annyit tud a híres sorozatgyilkosokról, mint ő maga. Tanulmányozta a modern kor leggonoszabb, legmegátalkodottabb mészárosainak a történetét. De ezen felül önállóan is nyomot kíván hagyni. Kiválasztotta az áldozatát: Eve Dallast. Eve tudja, hogy a gyilkos le akarja utánozni a leghíresebb sorozatgyilkosokat - kezdve Hasfelmetsző Jackkel.

 

 

 

18. Emlékek boltja (Remember When)

Emlékek boltjaA könyv érdekessége, hogy ebben a könyvben "egyesült" először az írónő két különböző típusú írása. A történet romantikus regény, melyben feltűnik Eve Dallas, hogy segítséget nyújtson.

Laine Tavish éli csöndes, hétköznapi életét egy Angel's Gap nevű marylandi kisvárosban mint az Emlékek boltja nevű régiség- és ajándékbolt tulajdonosa. Angel's Gap lakói legalábbis így ismerik a fiatal lányt. Nem is sejtik, hogy egykor Elaine O'Hara volt a neve, s a csaló és tolvaj Nagy Jack O'Hara lányaként örökös menekülés közben cseperedett fel, s mindig csak egy lépéssel jártak a törvény őrei előtt.

A múlt drasztikus hirtelenséggel éri utol Laine-t. Váratlanul feltűnik üzletében apjának rég nem látott társa, akinek csak rejtélyes figyelmeztetésre futja erejéből, mielőtt az utcán egy autó halálra gázolja. Nem sokkal ezután kifosztják a lány otthonát. Most már Laine-en és egy Max Gannon nevű vonzó idegen férfin a sor, hogy kiderítsék, ki vadászik a lányra és miért. A válasz a kifürkészhetetlen sorsban keresendő, amely nemcsak Laine, hanem a jövő nemzedékeinek életét is megváltoztatja. Veszedelem és halál jár a sors nyomában az eljövendő generációk életében mindaddig, amíg egy New York-i rendőr, Eve Dallas hadnagy kézbe nem veszi az ügyet.

 

 

 

19. Halálos válás (Divided in Death)

Meztelenül  a halálba 2059-et írunk. Ebben a jövőben összeütközésbe kerül a technológia az emberi természettel, és egy új számítógépes vírus válik a terrorizmus végső fegyverévé.

Reva Ewing, a titkosszolgálat egykori ügynöke, a Roarke Iparvállalat biztonsági szakértője egy kettős gyilkosság legfőbb gyanúsítottjává válik. Minden oka megvolt rá, hogy megölje a férjét, a híres művészt, Blair Bisselt. Mert megcsalta, ráadásul a legjobb barátnőjével. De Eve Dallas hadnagy, a nyomozás vezetője hisz Reva ártatlanságában. Az ösztönei azt súgják, hogy a gyilkosság helyszíne túlságosan megrendezett, és a válaszok a kérdéseire túlságosan nyilvánvalóak. És amikor mélyebbre ás, rájön, hogy csaknem abban a pillanatban, amikor a konyhakés az áldozat mellébe merült, a műterme ajtaján is megváltozott a zár kódja - és a számítógépén tárolt minden adatot szándékosan tönkretettek.

Roarke számára a számítógépes támadás jelenti az igazi fenyegetést. A jelek arra utalnak, hogy megkezdődött a rémálom, amire a cége titokban készült. Revával együtt részt vesz egy szigorúan titkos kormányprogramban, a Doomsday Groupban, amely azért alakult, hogy felvegye a harcot a hackerek legújabb nemzedékével. Ezek a lángeszű technoterroristák betörnek a bankok rendszereibe, és hatalmas összegeket rabolnak onnan, adatokat lopnak, számítógépeket rongálnak, és mindenkit megölnek, aki túl közel kerül a titkaikhoz.

Eve-nek és Roarke-nak be kell szivárogniuk egy szigorúan titkos kormányszervezetbe, hogy a gyökerénél vegyék elejét a bajnak, mielőtt a vírus megfertőzné az egész vállalatot, majd az egész országot.

 

 

20. Halálos látomás (Visions in Death)

Halálos látomás A technológia és az emberség szembenállásának a korában Dallas egy gyilkos után nyomoz, aki az áldozatai testrészeit gyűjti.

A város egyik legforróbb éjjelén Eve Dallast, a New York-i rendőrkapitányság hadnagyát a Central Parkba küldik - és ezzel kezdetét veszi egy pokoli nyomozás. Az áldozatra a nyaka körül egy vörös zsinórral - egy tó partján, a sziklák között - találtak rá. A gyilkos olyan helyzetbe igazította a kezét, mintha imádkozna. De Dallas attól rémült meg a leginkább, hogy hiányzott mindkét szeme - mintha egy sebész metszette volna ki a lány fejéből.

Eve egyre kétségbeesettebben keresi a választ, ahogy egyre több, ugyanolyan, jellegzetes sérüléseket viselő áldozat kerül elő. Meggyőződése ellenére elfogadja egy médium segítségét, aki egymás után avatja be a látomásaiba, amelyek döbbenetes részletességgel jelenítik meg a gyilkosságokat. Amikor Peabody, Eve társa és barátnője menekülés közben súlyosan megsérül, egyszeriben sokkal magasabb lesz a tét. Vajon a szemek szimbolizálnak valamit? Egy elfajzott szertartás kellékei? Vagy a gyilkos csak emlékbe viszi őket magával? A férje, Roarke segítségével Dallasnak rá kell jönnie a gyilkos indítékaira, mielőtt valóra válna egy újabb látomás...

 

 

 

21. Halálos menekülés (Survivor in Death)

Halálos menekülésSemmi régi ügy. Semmi kapcsolat az alvilággal. Semmi DNS. Semmi nyom. Lehet, hogy Eve Dallas a város legjobb nyomozója - nem beszélve a férje, Roarke kapcsolatairól és lehetőségeiről -, de a Swisher-ügy teljesen összezavarja. A család tagjaival éjjel, álmukban végeztek, méghozzá különösen kegyetlenül. A gyilkosok kiiktatták az első osztályú riasztót, és éjjellátó készülékkel felszerelkezve behatoltak a barátságos, középosztálybeli házba. Csak ott követtek el hibát, hogy nem vették észre, amikor egy kilencéves kislány elrejtőzött előlük a sötét konyhában...


 

 

 

 

22. Halálos származás (Origin in Death)

Halálos származásEve Dallasszal, a New York-i rendőrség hadnagyával a Wilfred B. Icove Plasztikai és Kozmetikai Sebészeti Központban találkozunk ismét. Véresre vertek egy népszerű videosztárt - ő pedig közben megölte a támadóját. A kihallgatást követően Dallas és Peabody meggyőződnek róla, hogy jogos önvédelemből cselekedett, ám mielőtt elhagynák az épületet, egy újabb eset hullik az ölükbe.

Dr. Wilfred B. Icove-ot holtan találják az irodájában. Ugyanúgy végeztek vele, mint az előző áldozattal: egyetlen szúrást kapott a szívébe. A helyszín vizsgálatából kiderül, hogy a professzort meggyilkolták. Dallas bérgyilkosra gyanakszik. A biztonsági rendszer felvételein egy káprázatosan gyönyörű nő lép be higgadtan a kapun, majd távozik: ő találkozott utoljára az orvossal.

A "dr. Tökéletesként" ismert, jámbor Icove a családjának és a munkájának szentelte az életét. A rendőrségi nyilvántartásban nem szerepelt. Dallas túlságosan is tisztának találja az előéletét. Tudja, valamit rejtegetett, és biztosra veszi, a fia, aki egyben az utódja is, tudja, hogy mit. Majd - akárcsak az apját -, az ifjabb dr. Icove-ot is meggyilkolják... Egy ugyanolyan, halálosan pontos szúrással.

Ki lehet az a titokzatos nő, és milyen kapcsolatban áll a jóságos orvosokkal? Eve a férje, Roarke segítségével követi legsötétebb ösztöneit, amelyek egyre inkább az Icove-ok múltja felé terelik. Rádöbben, hogy ezek az emberek mindenáron a tökéletességet akarták megteremteni - a természet törvényeit feszegették, a tudomány határmezsgyéjére tévedtek, embertelenül viselkedtek, és elveszítették a játszmát.

 

 

23. Halálos emlék (Memory in Death)

Halálos emlékEve Dallas kemény nyomozó. Szemrebbenés nélkül nézi a piros jelmezbe öltözött halottat, aki harminchat emeletnyit zuhant, és ezzel új értelmet adott az "utcai Mikulás" fogalmának. Nem csupán a zsebtolvajokkal és a drogkereskedőkkel képes elbánni, hanem a náluk sokkal kegyetlenebb bűnözőkkel is. Ám amikor Trudy Lombard - egy látszólag átlagos, középkorú asszony - megjelenik a kapitányságon, össze kell szednie minden erejét. Eszébe jut kiszolgáltatott gyermekkora - amikor tehetetlenül vergődött annak a beteges nevelőanyának a hálójában, aki most mosolyogva ül vele szemben.
Trudy azt állítja, csak azért utazott New Yorkba, hogy lássa Eve-et, de Eve férje, Roarke, aki minden erejével igyekszik védeni a feleségét, másra gyanakszik - és baljós sejtelmei beigazolódnak. Amikor Eve visszautasítja Trudy közeledését, az asszony pénzt követel, hogy titokban tartsa Eve gyermekkorának részleteit. Roarke emberfeletti önuralommal ajtót mutat a zsarolónak, miközben világosan értésére adja, legjobb lesz, ha eltűnik a városból, és soha többé nem zaklatja őket.
Eve és Roarke azzal is megelégedne, ha Trudy Lombard visszatérne Texasba. Valaki viszont a halálát kívánja - pár nappal a látogatását követően a hotelszoba padlóján találnak rá, vérbe fagyva. Eve elhatározza, hogy megoldja az ügyet, ha másért nem, hát Trudy gyászoló fia miatt. Sajnos nem Eve volt az egyetlen, aki szenvedett Trudytól. Roarke-kal együtt hosszú és kanyargós utat kell bejárniuk, mire rájönnek, ki tette áldozattá a hajdani zsarnokot.

 

 

24. Halálos születés (Born in Death)

Halálos születésEve Dallas egy rettenetes kettős gyilkosság ügyében nyomoz. Kegyetlenül végeznek egy neves könyvelőcég alkalmazásában álló, fiatal szerelmespárral. Eve-nek még a babafürdetés megtanulására is alig jut ideje, pedig Mavis, a legjobb barátnője ezt igencsak elvárná tőle.
Aki most újabb szívességet kér. Tandy Willowby, az egyik, Mavis tanfolyami csoportjába járó anyuka nem jelenik meg a következő foglalkozáson. Tandy, aki nemrég költözött el Londonból, és New Yorkban nem él senkije, már nagyon várta a szülést. Amikor Eve belép Tandy lakásába, és az asztalon megpillantja Mavis ajándékát, mellette, a padlón egy táskát, tele olyan holmikkal, amelyekre egy szülő nőnek szüksége lehet a kórházban, végigfut a hátán a hideg.
Az ilyen eseteket általában az eltűnt személyekkel foglalkozó csoport kapja, de Mavis azt szeretné, hogy Eve vegye a kezébe a nyomozást - aki erre a kérésre nem tud nemet mondani. Miközben igyekszik felderíteni Tandy hollétét, és versenyt fut a kegyetlen gyilkossal, tudomást szerez a város egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb lakosának csalásairól és sötét üzelmeiről. Szerencsére van kire támaszkodnia - minden segítséget megkap multimilliomos férjétől, Roarke-tól, de miközben előbányássza a kritikus adatokat, melyek segítségével pontot lehetne tenni az ügy végére, Eve hatalmas veszéllyel kénytelen szembenézni a való, véres világban.


 

25. Halálos tisztaság (Innocent in Death)

Halálos tisztaságA New York jövőjében játszódó, lenyűgöző sorozat legújabb kötetében Eve Dallas hadnagy egy látszólag teljesen átlagos történelemtanár halálának ügyében nyomoz, és közben számtalan különös meglepetésbe botlik. Craig Foster halála nagyon megrázta fiatal feleségét, aki - mint mindennap - most is úgy engedte el a munkahelyére, hogy becsomagolta neki az ebédjét. A magániskolában tanító munkatársait is sokkolta az eset, és a két tízéves kislányt, akik az osztályteremben rátaláltak a holttestre, valószínűleg egész életükön keresztül kísérti a látvány.
Eve hamar rájön, hogy Foster ebédjébe halálos adag ricint csempészett valaki, mint ahogy arra is, hogy a munkatársai valami döbbenetes titkot igyekeznek leplezni. Eve feladata, hogy erre fényt derítsen, rájöjjön, miért mérgezték meg ezt a tökéletesen ártalmatlannak, kedvesnek, tisztának tűnő tanárt.
Foster után Magdelena Percell következett... Eve legszívesebben a tulajdon két kezével végezne vele. A csinos szőkeség - milliárdos férjének, Roarke-nak egy régi szeretője - váratlanul New Yorkba érkezik, és mindennek lehet nevezni, csak ma született báránynak nem. Sikerül behálóznia Roarke-ot, aki erősködik, hogy nincs semmi rossz néhány együtt elköltött ebédben vagy tárgyalásban. Különben sincs semmi köze hozzá. Eve-et annyira dühíti a kialakult helyzet, hogy az már-már a nyomozás rovására megy. De félre kell tennie az érzéseit - legalábbis egy rövid időre -, különösen, amikor rábukkannak a titokzatos gyilkos következő áldozatára.

26. Halálos alkotás (Creation in Death)

Halálos alkotás Eve Dallas hadnagy, a NYPSD nyomozója igyekszik megvédeni a bűnözőktől a közeljövő New Yorkját, de még ő is követ el hibát, és képtelen szabadulni az áldozatok és a gyilkos emlékétől. Az East River Parkban egy fiatal, barna nő holttestére bukkannak.
A gyilkos művészien elrendezte a hosszú, fájdalmas kínzás nyomait őrző maradványokat. Eve-nek azonnal eszébe jut egy kilenc évvel korábban történt sorozatgyilkosság. A média által csak "Vőlegény"-nek nevezett gyilkos - mivel minden áldozata ujjára ezüstgyűrűt húzott - akkor tizenöt nap leforgása alatt négy nővel végzett.
A fiatal lány Eve multimilliomos férjének, Roarke-nak dolgozott, ezért Eve őt is bevonja a nyomozásba. Hamarosan kiderül a hátborzongató igazság. A gyilkost ezúttal személyes érzelmek vezetik. Az áldozat testét a Roarke egyik boltjában vásárolt szappannal és samponnal mosta le, sőt még a lepedőt is Roarke egyik cége gyártotta, amelyre kiterítve a testet megtalálták.
Amikor Eve rádöbben, kivel került szembe, elhatározza, hogy egyszer és mindenkorra leszámol a Vőlegénnyel. Mivel jól ismeri a módszereit, tudja, hogy már a karmai közt vergődik a következő áldozata, és ahogy telik az idő, egyre kevesebb az esély, hogy élve kikerül onnan. Ráadásul nagyon valószínű, hogy a Vőlegény a mesterműve megalkotására készül - olyasvalakit akar elrabolni, aki még az ő képességeit is próbára teszi, és a halála előtt napokig tartó élvezettel kecsegtet: magát Eve-et.27. Halálos idegen (Strangers in Death)

Halálos idegen 2060-ban talán fejlettebb a technika, New York azonban még mindig a számtalan, egymás mellett élő kultúra és a hatalmas ellentétek városa. Egyes gyilkosságok még mindig jóval nagyobb figyelmet kapnak, mint a többi - különösen akkor, ha az áldozat egy közismert üzletember, akire Park Avenue-i lakásán, az ágyhoz kötve találtak rá - fekete bársonyövvel megfojtva.
Eve Dallas hadnagy csöppet sem lepődik meg azon, hogy Thomas Anders botrányos halála mindenféle találgatásra ad okot - az emberek másról sem beszélnek, és emiatt a családja egyre megalázóbb helyzetbe kerül. Miközben a város lakói a történteken csámcsognak, Anders közeli barátai is ezt teszik. Eve - multimilliomos férje, Roarke segítségével - hamarosan bekopogtat néhány ajtón, hogy megtalálja a választ - és be is töri őket, ha nem nyílnak meg előtte.
Ám a mozaik nem áll össze. A bizonyítékok arra utalnak, hogy az áldozat egyáltalán nem védekezett. A gyilkos ismerte a biztonsági rendszer hiányosságait, vagyis közel állt a családhoz, de mindenkinek sziklaszilárd az alibije. Vajon jó előre, alaposan megtervezett kivégzés történt, vagy csupán egy perverz játék csúszott ki a résztvevők irányítása alól? Dallas feladata, hogy megoldja az ügyet, melyben látszólag ismeretlen emberekről váratlanul kiderül, hogy halálos kapcsolatban álltak.28. Halálos üdvösség (Salvation in Death)

Halálos üdvösség A New York Times bestsellersorozatának legújabb regényében a hagyományos templomi szertartás izgalmas nyomozásba torkollik, amikor Eve Dallas, a NYPSD hadnagya rájön, hogy valaki ciánkálit kevert a miseborba.
Megöltek egy embert, méghozzá úgy, hogy a hitét, az elhivatottságát használták fegyvernek ellene. Azonban a Szt. Cristobalban megmérgezett férfi nem Miguel Flores, hanem egy ismeretlen, aki belebújt Miguel Flores bőrébe, és eljátszotta a szerepét.
Testvérként élt paptársaival a parókián, szolgáltak és pásztorként vezették a nyájat. Mégsem tartozott közéjük. Bűnben halt meg. Nem lett volna szabad elvégeznie a papi teendőket. Hány embert csapott be! Esketett, feladta az utolsó kenetet, keresztelt, gyóntatott.
Boncolás közben felfedezték egy szakszerűen eltávolított tetoválás nyomát, valamint régi, késsel ejtett sebeket, és olyan jeleket, melyek arcplasztikára utalnak. A labornak sikerült a hegek alapján helyreállítania az eredeti tetoválást, mely egy teljes jogú bandatagé, aki már embert is ölt.
Eve hamarosan kinyomozza, hogy ez a gyilkosság nem lehetett más, mint fizetség egy ártatlan ember haláláért...
29. Halálos ígéret (Promises in Death 2009)

A New York Times bestsellersorozatának legújabb regényében a hagyományos templomi szertartás izgalmas nyomozásba torkollik, amikor Eve Dallas, a NYPSD hadnagya rájön, hogy valaki ciánkálit kevert a miseborba.
A nyomozókat különösen dühíti, ha az egyik társuk válik áldozattá. Eve Dallas sem kivétel. Amaryllis Coltraine azonban nem pusztán rendőr, hanem egyik barátjának a szerelme - így Eve minden erejével igyekszik minél hamarabb kideríteni a gyilkosa kilétét. Közben meg kell küzdenie Coltraine közvetlen munkatársainak ellenállásával, akik úgy vélik, nekik kellene foglalkozniuk az üggyel. Majd csomagot kap, melyben ott lapul Coltraine jelvénye és fegyvere - egy fenyegető levél kíséretében, benne egyértelmű célzással, hogy a következőben az ő holmiját fogják küldeni. Amikor Eve kapcsolatba hozza Coltraine halálát a milliomos Alex Rickerrel, annak a bűnözőnek a fiával, akit ő juttatott rács mögé, az ügy tovább bonyolódik. Ricker szerelmes volt Amaryllisbe - mit árulhatott el neki a lány, mielőtt kiábrándult belőle? Eve-nek hatalmas kockázatot kell vállalnia, hogy kiderítse az igazságot...30. Halálos rokonság (Kindred in Death 2009)

Eve szívesen töltött volna Roarke-kal kettesben egy teljes napot semmittevéssel, de álmait szétzúzta egy, a legmagasabb szintről érkező hívás: megerőszakolták és megfojtották Jonah McMasters százados, a NYPSD kábítószer-ellenes csoportja vezetőjének lányát. A csaknem a felismerhetetlenségig összevert Deenáról készített rettentő videofelvétel McMasters múltjába vezet, de Eve hiába nézi át a régi aktáit, nem jut semmire - egészen addig, amíg egy újabb gyilkosság és egy újabb felvétel fel nem tárja a gyilkos célját, ami nem más, mint az irgalmatlan bosszú, a lehető legkegyetlenebb módszerekkel. Eve és csapata versenyt fut az idővel. Gyorsan kell dolgozniuk, hogy rájöjjenek, ki lesz a következő áldozata a gyilkosnak, akit látszólag semmi sem állíthat meg...31. Halálos képzelet (Fantasy in Death 2010)

Gyermekkoruk óta barátok voltak, és egy cél vezette őket: uralni a virtuális valóságra épülő játékok piacát. A kemény és gyönyörű Cill; a dörzsölt Var; az üzletember Benny és a zseniális Bart. Legújabb programjuk, amelyben a játékos egy hamisítatlan, képzeletbeli világba kerül, már csaknem elkészült. Ám Bartot holtan találják, és minden jel szerint a játék egyik negatív hőse végzett vele. A csapat széthullik. Ki tervezte meg a pusztító, virtuális halált? Még Eve Dallas hadnagy, New York legkitartóbb nyomozója is csak nehezen találja a választ, de egyre mélyebbre ás a játékvilág csillogó felszíne alá, végül átlátja a gyilkos tervét, és megtudja, hogy a játék korántsem ért még véget...

 

 

 

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design