Romantikus Írók Tárháza

Jayne Ann Krentz
Jayne Ann Krentz az eredeti neve Amanda Quick-nek. Ezen a néven nem történelmi romantikát ír, hanem jelenkori történeteket, a tőle megszokott stílusban.

Google
 

 

Amanda Quick

Hét álnéven jelentek már meg könyvei Amerikában: Jayne Bentley, Jayne Castle, Jayne Taylor, Amanda Glass, Stephanie James, Jayne Ann Krentz és Amanda Quick.

 

 

 

 

 

Magyarul megjelent könyvei:

 

Reménysugár (Silver Linings 1991)

Reménysugár Az előkelő művészcsaládból származó Mattie Sharpe első látásra beleszeretett a marcona Hugh Abbottba, akit a nővére "barbárnak" tart, a nagynénje viszont "igazi macsónak". Mattie összeszedte a bátorságát, kibontotta a haját, és olyan ajánlatot tett neki, amelyet egy férfi sem utasított volna vissza. Ez a férfi mégis összetörte a szívét: csupán futó kalandnak tekintette együtt töltött éjszakájukat, és elhagyta egy trópusi sziget kedvéért. A sebzett szívű Mattie eldöntötte, hogy többé látni sem akarja. Amikor egy csendes-óceáni szigeten ennek ellenére ismét összehozza őket a sors, hullák veszik őket körül, és ha kedves az életük, menekülniük kell a dzsungelben. Hugh ekkor már szánja-bánja bűnét, megpróbálja visszahódítani a lányt, Mattie azonban hallani sem akar róla - míg a férfi érintése újra fel nem szítja benne a tüzet. Csakhogy Hugh múltjából sötét figurák bukkannak fel, s Mattie-nek döntenie kell: megbízik-e a férfiban, akit szeret, de aki egyszer már csúnyán cserbenhagyta. Jayne Ann Krentz legújabb izgalmas és bizsergető, romantikus kalandjában az álmaikkal szembesülnek a hősök, miközben megtapasztalják a család erejét és a szerelem hatalmát, amely ezúttal is mindent legyőz.

 

 

 

 

Ha leszáll az éj (All Night Long 2005)

Ha leszáll az éj Irene Stenson jelentéktelen, visszahúzódó kamasz lány volt, amikor egy borzalmas esemény hatására elhagyta szülővárosát, s nem vitt magával egyebet az emlékein kívül, amelyek miatt azóta is retteg az éjszakától. Tizenhét év múlva, immár vonzó és rámenős oknyomozó újságírónőként, egykori barátnője hívására tér vissza, aki levelében azzal kecsegteti, hogy megmagyaráz bizonyos dolgokat a múlttal kapcsolatban. Irene elmegy a találkozóra, ám barátnőjét holtan találja. Öngyilkosság vagy szerencsétlen baleset, állapítja meg a rendőrség, Irene azonban másra gyanakszik, s elhatározza, hogy utánajár a rejtélyes halálesetnek. Váratlanul segítőtársa akad egy motel tulajdonosának, Luke-nak a személyében, aki valamikor tengerészgyalogosként szolgált. Ez a Luke rettentő jóképű, és rögtön látja, hogy Irene egyáltalán nem olyan magabiztos, mint amilyennek mutatja magát -- éppen ellenkezőleg: védelemre szoruló, gyenge nő. Szenvedélyes viszonyba bonyolódnak, de közben azért életük kockáztatásával megoldják a barátnő halálának ügyét, sőt fényt derítenek arra is, mi történt igazában azon a tizenhét évvel korábbi, borzalmas éjszakán. A modern románc koronázatlan királynője ezúttal is izgalmas, érzéki történettel örvendezteti meg olvasóit.

 

 

 

 

Tűz és víz (Deep Waters 1997)

Tűz és víz Charity Truitt és Elias Winters nem ismerik egymást, bár a maguk külön birodalmában mindketten befolyásos vállalatvezetők. A sors egy kisvárosban hozza össze őket: Elias titkos céltól vezérelve vonul el ide, elmélyed a keleti filozófiában és csiszolgatja harcművészetét. Charity történetesen ugyanide vonul vissza, hogy kiheverjen egy meghiúsult vállalategyesítést és egy meghiúsult esküvőt. Amikor megismerkednek egymással, nyomban erős vonzalom támad közöttük. De amilyen félelmetesek a tárgyalóasztalnál, olyan bátortalanok szívügyekben. Nem is nagyon jut idejük ilyen léhaságokra, a kisvárosban ugyanis piszkos ügyletek folynak, amelyek emberéletet követelnek. Charity és Elias összefognak, hogy elkapják a gyilkost, így aztán ők is célponttá válnak.

 


 

 

Csiszolatlan gyémánt (Family Man 1992)

Csiszolatlan gyémánt A bájos, fiatal Katy Wade tíz éve dolgozik a nagy hatalmú, igen gazdag Gilchrist családnál az étteremláncukat igazgató nagymama személyi titkáraként. Az állást vigasztalásul kapta azért, mert anyját az esküvő napján faképnél hagyta vőlegénye, egy Gilchrist fiú: a menyasszony már az oltár előtt állt, amikor a vőlegény megszökött a titkárnőjével. Amikor a nagymama utódot keres a maga helyére, egyik unokáját, a család fekete bárányának tekintett Luke-ot szemeli ki, aki talán talpra állíthatná a pénzügyi gondokkal küszködő céget. Luke-nak esze ágában sincs kisegíteni a bajból utált rokonait, akik fattyúnak titulálják és megvetik azért, amit az apja tett Katy anyjával. De rögtön meggondolja magát, amint meglátja Katyt: azzal a feltétellel vállalja el a cég vezetését, hogy a lány az ő személyi titkára lesz. Katy, a család iránt érzett hálája miatt, beleegyezik, bár éppen azt fontolgatta, hogy saját éttermet nyit. Közösen nekiállnak tehát rendbe hozni a családi birodalom szénáját, és kiderítik, hogy valaki vagy valakik megpróbálják tönkretenni a vállalatot. Luke zseniális üzletember, de menthetetlenül elbukik, hacsak nem bízhatja titkait Katyre, Katy pedig nem hihet Luke igaz szerelmében. 

  

 

 

Whispering Springs széria


Fény vagy árnyék (Light in Shadow 2002)

Fény vagy árnyék Zoe Luce sikeres lakberendezo Arizonában, Susogó Forrásban. Specialitása a frissen elvált kuncsaftok házának berendezése, hogy megkönnyítse számukra a továbblépést. De amikor legújabb ügyfele házában megérzi, hogy a férfi valószínuleg nem elvált, hanem özvegy, magándetektívet fogad, hogy nyomozza ki az igazságot. Sikerül is fényt deríteni a buntényre, de Zoe kiengedte a szellemet a palackból: kénytelen egyre mélyebben felfedni a múltját a magándetektív, Ethan Truax elott.
Márpedig Zoe múltja nem makulátlan. Kezdodik azzal, hogy nem ez a neve, hogy egy magán-elmegyógyintézetbol szökött meg, és hatodik érzékével felfogja a falakból áradó érzelmeket - így tudta meg, hogy ideális ügyfele rejteget valamit. Most azonban fel kell vennie a harcot múltja és rokonai ellen, és csak Ethanre számíthat. Fizetségképpen elvállalja Ethan házának, Éji Szellonek a felújítását, de sok-sok évvel azelott ott is gyilkosság történt, amit szintén meg kell oldani, hogy Zoe egyáltalán be tudjon lépni a házba.
Zoe és Ethan verhetetlen csapatot alkotnak, és minden rejtélyt kibogoznak barátaik és rokonaik segítségével. Segít Arcadia, aki Zoéval együtt szökött az Udvarházból, Harry, a testor, Ethan sógornoje, Bonnie és két fia, meg Singleton Cobb, a pokol angyala külseju antikvárius és számítógépzseni.

 

 

Igaz vagy hamis (Trouth or Dare 2003)

Igaz vagy hamis Jayne Ann Krentz negyven bestseller világhírű írója. Mai témákról szóló, romantikus és krimiszerűen izgalmas regényei sorra felkerülnek a legnépszerűbb könyvek listájára. Zoe Luce, miután férje, Ethan segítségével kiderítette, hogy ki ölte meg első férjét, és milyen szerepet játszott a család abban, hogy őt elmegyógyintézetbe zárták, végre arra koncentrálhat, ami a legfontosabb az életében: férjére és munkájára. De a múlt nem nyugszik. Egy könyvtár berendezése közben ijesztő pókhálókra bukkan. A baj az, hogy ezek a pókhálók csak asztrális szinten vannak jelen, de Zoe számára ugyanolyan valóságosak, mint amilyeneknek seprűvel szokott nekiesni. Ki hagyja maga után a pókhálókat? Ki leselkedik barátnőjére? Milyen veszély fenyegeti Ethant, akinek a múltja szintén rejt sötét titkokat? A szerző feszültségekkel teli, szórakoztató mesét kínál olvasóinak.

Örökkön örökké (Sharp edges 1998)

Örökkön örökkéEugenia Swift, a fiatal művészettörténész szenvedélyesen vonzódik az üvegből készült műalkotásokhoz. Ugyanilyen szenvedélyesen tudna vonzódni egy férfihoz is, akinek hasonló az érdeklődési köre, kifinomult az ízlése és holtáig hűséges, de mivel ilyen férfit nem talált, jó ideje csak a munkájának él. Napnál világosabb most is, hogy nem Cyrus Chandler Colfax az igazi. A magánnyomozónak egész gyűjteménye van hajmeresztően csiricsáré ingekből, az üveg pedig csak akkor érdekli, ha sör van benne. Történetesen őis magányosan él évek óta, de ez az egyetlen közös vonásuk.

Nem is szerelemből utaznak együtt a Békaöböl-szigetre. Eugenia katalógust készít egy balesetben elhalálozott milliomos páratlan üveggyűjteményéről; Cyrus a hagyatékot kezelő ügyvédek megbízásából vizsgálja a baleset gyanús körülményeit. Ha pusztán ennyi volna a dolguk, nem is zavarnák egymást, csakhogy mindkettőjüknek van más, titkolt elintéznivalója is. Eugenia bizonyítékot keres rá, hogy a barátnőjét - a néhai milliomos szeretőjét - meggyilkolták; Cyrus egy római kori káprázatos üvegkehely nyomát kutatja, hogy lezárhasson végre egy régi ügyet. A sors úgy hozza, hogy - persze csakis a nyomozás érdekében - szerelmespárként kell megjelenniük a szigeten élő művészek között, akik maguk is mind takargatnak valamit a magánéletükben. És egy közülük mindenre elszánt, hidegvérű gyilkos...

  Viharos szenvedély (Grand passion 1994)

Viharos szenvedélyA Viharos szenvedély-ben megvan minden, ami a regényt lehetetlenné teszi: rejtély, pénz, mostoha gyerekkor, üzlet, műkincs, szerelem és gyilkosság... Cleopatra Robbins egy különös kis fogadót irányít, alkalmazottai sem mindennapiak, egy transzcendentális szekta, a Kozmikus Harmónia tagjai. Furábbnál furább alakok bukkannak fel ebben a fogadóban: Max például, a sötét tekintetű, bonyolult lelkű fiatalember, aki képgyűjtő és titokban egy hatalmas szállodalánc igazgatótanácsi tagja - itt mégis elszegődik vízvezeték-szerelőnek... O'Really, a nyomozók, akit már Max hív oda, hogy a titokban erotikus regényt író Cleót megvédelmezze a rá leselkedő fenyegetőktől... No és Valence, az arrogáns szélhámos, aki a fogadóban boldogulási szemináriumot tart mindazoknak, akik ostoba dumáját beveszik... Csupa izgalom, csupa fordulat, s hogy a végén győz az igazság és főképp a mindennél fontosabb szeretet , azt talán mondanunk sem kell. Az írónőnek ez az első magyar nyelven megjelent regénye, de garantáltan nem az utolsó. (Megjegyzem, hogy ezen a néven a Harlequin kiadónál, már jelent meg ez előtt is könyve az írónőnek, ráadásul ő rejtőzik az Amanda Quick név mögött is, úgyhogy ez az utolsó megállapítás egy picit sántít.)

 

 

Bízz bennem (Trust me 1994)

Bízz bennemA zárkózott, az élet dolgaiban kissé tájékozatlan Sam Starkot már a második menyasszonya hagyta faképnél - méghozzá az esküvői szertartáson. Pedig jóképű, csupa erő, csupa izom és ráadásul csupa agy - hiszen zseniális szoftverszakértő, aki kolosszális hekkerelhárító programokkal hívja fel magára a világ figyelmét. Desdemona Wainwright - híres színészklán illusztris tagja, az Elit Rendezvényszervező cég frontembere, aki Stark füstbe ment esküvőjét rendezi - értetlenül áll a jelenséggel szemben, kivált, amikor kettejük ártatlannak ígérkező flörtje átmegy krimibe - hullával, betöréssel, túszdrámával tarkítva. Kész szerencse, hogy az eddigi regényeivel nagy sikert elért írónő tartja magát az írott és íratlan szabályhoz, miszerint minden jó, ha a vége jó.

 

 

Féktelen vágyak (Sweet fortune 1991)

Féktelen vágyakJessie Benedict kivételes egyéniség, aki világéletében a maga útját járta, következésképp ez idáig egyetlen munkahelyén se volt sokáig maradása. Jelenleg épp egy jósnő asszisztenseként tevékenykedik, amikor váratlanul nyakába szakad a cég irányítása. Jósolni azonban nem tud, ezért nyomban hozzálát a profilbővítéshez, és nyomozni kezd egy eltűnt fiatal lány után, aki egy szekta karmai közé került. Segíteni a bajban azonban csak egyvalaki segíthetne: a jóképű és tehetséges Hatshard, aki ellen viszont az önfejű Jessie tiltakozik kézzel-lábbal. Vajon a férfi mellett vagy ellen szóló érvek bizonyulnak erősebbnek? Az izgalmas cselekményszövés és humor Jayne Ann Krentzet a modern amerikai románc koronázatlan királynőjévé teszi.

 

 

Fényvarázs (Flash 1998)

FényvarázsLehet, hogy az asztalán rendetlenség uralkodik, Olivia Chantry mégis egyszerűen lehengerlő, ha üzletről van szó. Seattle-ben székelő cége, a Fantázia-FényVarázs látványos rendezvényeket szervez, melyek megteremtik mindazt a káprázatot, amelyre az ügyfeleknek szükségük van. Olivia bámulatos sikereket ér el - ezek csaknem kárpótolják őt katasztrófával végződött házasságáért, amely után magára marad, kettesben a férjpótlék szerepét betöltő karrierjével. Éppen elég teher nyugszik szépen kidolgozott vállán, amikor megörökli a Fényjáték Rt. egy részét, össze kell mérnie erejét a tőkebefektetéssel és üzletkötéssel foglalkozó, mániákus rendszerető és fegyelmezett Jasper Sloannal. Az úgynevezett partnerek már viharos üzleti kapcsolatuk kezdetétől fogva gyanakodnak egymás indítékaira. Nem értenek egyet a vállalatvezetési stílust illetően. Vitatkoznak a Fényjáték üzletpolitikája miatt is. Mindezek ellenére, tagadhatatlanul ott pattog és sistereg közöttük a szexuális energia. Némi erotikával fűszerezett közös vállalkozásuk félreérthetetlenül egy irányba halad: a katasztrófa felé. Olivia és Sloan hamarosan rájön, hogy egy zsaroló garázdálkodik a Fényjáték Rt.-ben: olyan titkokat fed fel, melyeket a két főszereplő - okkal - rejtegetni szeretne. Ha ki a akarják deríteni az igazságot, meg kell bízniuk egymásban. Amikor a zsarolásból gyilkosság lesz, az életben maradásra talán az egyetlen esélyt jelenti, ha összeteszik mindazt, amijük van: az eszüket és a szívüket.

 

 

Holtomiglan holtodiglan (Smoke in mirror 2001)

Holtomiglan holtodiglanLeonora Hutton élete boldogtalan, amióta vőlegényét ágyban találta a barátnőjével, Meredith Sponnerrel. Váratlan halála után kiderül, hogy a szépséges Meredith kétes üzelmekből élt, és egy egész vagyont hagy Leonorára, aki viszont nem kér belőle. Mégis lopással vádolja egy Thomas Walker nevű, izgatóan faragatlan férfi, a pénz ugyanis egy alapítvány számlájáról tűnt el. Csakhogy az "örökségnek" része még két dolog. Az egyik egy tükörgyűjtemény katalógusa Meredith utolsó munkahelyén, a másik egy boríték, tele egy harminc évvel korábbi, földerítetlen gyilkosságról szóló újságcikkekkel. Leonora egyezséget ajánl Thomas Walkernek. Visszaadja a pénzt, ha a férfi segít neki kideríteni, valójában hogyan és miért halt meg Meredith. De a gyűjtemény tükreibe pillantva Leonora különös dolgokat lát, és a kisvárosi főiskolán talán senki és semmi nem az, akinek és aminek hiszi.

 

 

Misztikus szerelem (Eye of the beholder 1999)

Misztikus szerelemAlexa Chambersnek jó szeme van az Art Deco műkincsekhez, de üzleti hírnevét már egy éve elveszítette, amikor leleplezte, hogy a galéria, amelynek alkalmazásában állt, gazdag vevőkörének hamisítványokat ad el. Most szülővárosában, az arizonai Avalonban vezet egy múzeumi másolatokat árusító boltot, és azon gondolkozik, hogyan törhetne be ismét a galériák világába. Az első lehetőség Edward Vale személyében fel is bukkan - Edward konzultánsnak kéri föl, amikor megbízást kap az új Avalon Szálloda Art Deco-gyűjteményének összeállítására. Alexa tehát véghezviheti tervét, ha sikerül elkerülnie a szálloda tulajdonosát, a titokzatos és veszélyes J. L. Traskot. Alexa tinédzser volt, amikor először találkozott a férfival, aki éppen gyilkossággal vádolta az ő nevelőapját. Trask azóta is bizonyos benne, hogy apja végzetes autóbalesete nem volt véletlen. Most visszatért Avalonba, hogy bizonyítékokat szerezzen. Alexa és Trask találkozása elkerülhetetlen - ráadásul újabb autóbaleset következik be, ugyanott. Véletelen vagy gyilkosság? Csak ők deríthetik fel az igazságot - de ehhez meg kell bízniuk egymásban. Képesek lesznek-e erre? És milyen szerepet játszik az eseményekben a Dimenziók Intézete, a pozitív gondolkodás fellegvára? És az Avalon környékén bőségesen található energiaörvények tartalma egyensúlyba kerül-e, vagy az Őrzőnek valóban fel kell áldoznia Alexát? Ebben az útvesztőben Alexa és Trask biztos vezérfonala az igaz szerelem...

 

 

Titkos tehetségek (Hidden talents 1993)

Titkos tehetségekSerenity Makepeace sokat tud a teljes őrlésű lisztből készült kenyérről, de fogalma sincs az üzletről. Mégis csomagküldő-szolgálatot akar szervezni, hogy katalógus alapján bárki postán rendelhessen szülővárosa, a Washington állambeli Witt's End különc csodabogarainak termékeiből. Tervének megvalósításához azonban pénzügyi tanácsadóra van szüksége. Beügyeskedi hát magát a környék egyik legbefolyásosabb családjából való, seattle-i Caleb Ventress irodájába. Különös bájával és erotikus kisugárzásával nagy hatást tesz a konzervatív és a formaságokra sokat adó, ámde nagyon jóképű üzletemberre. A konvenciókat szívből megvető Serenityt és az önfegyelmet és hideg rációt mindennél többre tartó Calebet az érzéki vonzalom ellenállhatatlan ereje egymáshoz sodorja. És amikor krimibe illő bonyodalmak: zsarolás és titokzatos intrikák Serenity üzleti terveit, később pedig az életét is fenyegetik, kettejük közt kibontakozik az igaz szerelem...

 

 

Tökéletes társak (Perfect partners 1992)

Tökéletes társakTíz évet tett rá Joel Blackstone az életéből, hogy a Thornquist sportszergyárat a semmiből virágzó üzletbirodalommá fejlessze. Már éppen ott tart, hogy a vállalat vezérigazgatójaként megvenné az óriási céget, amikor a tulajdonos meghal, s birodalmát nem rá, hanem egy ismeretlen unokahugra hagyományozza. Ki ez a szemüveges, mindig kócos, mindig gyűrött vidéki könyvtárosnő, aki hirtelen feltűnik a semmiből és mindenbe bele akarja ütni az orrát? És mégis, mit képzel? Hogy a teljes dilettantizmusával ő mindenhez jobban ért? Azt már nem! Csakhogy miért olyan zavaró az állandó jelenléte? Miért kap tőle Joel szívdobogást? Miért kénytelen rádöbbenni, hogy enélkül a lehetetlen nőszemély nélkül lehetetlen élnie? Hősünk nyakig van a pácban, s csak akkor mászhat ki belőle, ha képes összeegyeztetni a lángoló szenvedélyt az üzleti élet rideg és könyörtelen valóságával. Vajon sikerül-e?

 

 

Most vagy soha (The golden chance 1990)

Most vagy sohaAz árva gyerekként felnőtt Philadelphia Foxnak egyetlen igazi barátnője volt, és őt is elvesztette a mesésen gazdag Castleton család miatt. Phila örökli barátnője részvényeit a Castleton & Lightfoot Részvénytársaságban, és ezek visszaszerzése a feladata Nicknek, a jóképű Lightfoot fiúnak, aki azzal a javaslattal áll elő, hogy Phila költözzön egy időre a két család pazar tengerparti birtokára, ismerkedjen meg a családtagokkal, s csak azután döntsön arról, hogy mihez is kezd a részvényekkel. A lány elfogadja az ajánlatot, titkon ugyanis bosszút kíván állni barátnője haláláért, ám a tengerparton átélt érzéki kalandok hatására megváltoztatja tervét. De ha meg akarja tartani Nicket, nem elég a férfiban megbíznia, hanem meg kell fejtenie a különös családot megosztó sötét titkokat is.

 

 

Zabolátlan szívek (Wildest hearts 1993)

Zabolátlan szívekAlaszka felé tartva saját repülőgépén az óceán fölött eltűnik egy fiatal komputercég-tulajdonos, Daniel Lyncroft, akinek vállalata éppen áttörés előtt állt a kábel nélküli komputerrendszerek kidolgozásában és piacra dobásában. Húga, Annie biztosra veszi, hogy Daniel elő fog kerülni, de addig is meg kell menteni a cégét a hitelezőktől és a szállítóktól - Annie ezért átmeneti érdekházasságot ajánl a legnagyobb hitelezőnek Északnyugat-Amerika leggazdagabb emberének, a titokzatos, nagy hatalmú és igen jóképű Oliver Rainnek. Az érdekházasságot megkötik - és hamarosan tomboló, érzéki kapcsolat lesz belőle. S miközben az érzéki kapcsolat szerelemmé alakul, megkezdődik a bonyodalmak végeláthatatlan láncolata, az idill átvált krimibe, és sok-sok izgalom árán végül ki-ki elnyeri boldogságát.

 

 

Megkésett nászéjszaka (The wedding night 1991)

Megkésett nászéjszakaÚgy tűnik, a két ellenségeskedő szállodatulajdonos-család harminc év után végre békét köt: a fiatalok Angie és Martin összeházasodnak. A régi viszály viszont ott parázslik a felszín alatt. Valaki szét akarja zúzni boldogságukat. Angie-t hideg zuhanyként éri esküvője napján a névtelen telefonáló bejelentése: Martin csak üzleti megfontolásból vette feleségül. Az elkeseredett fiatalasszony nem tudja, hogy a meggyőző érveknek vagy az érzéseinek higgyen. (Tiffany Különszám 1994/3)

 

 

 

A barlang legendája (Dreams 1988)

A barlang legendájaA festői Fulbrook Cornersban rengeteg irigye és ellensége akad Colbynak, ami nem is csoda. A férfi húsz éve egyetlen cent nélkül, a gazdag Fulbrook házaspár leányát megszöktetve hagyta el a városkát, időközben azonban befutott író lett. Colby Savagar maga sem érti, miért érzett erős késztetést, hogy visszatérjen szülőhelyére, ahonnan oly sok éve botrányosan távozott. Egyetlen magyarázatot talál elfogadhatónak: a sors akarta, hogy ott találkozzon Dianával, és beleszeressen. Kapcsolatukat furcsa és egyben félelmetes események zavaráják meg. Vajon a bosszúszomjas helybéliek vagy természetfölötti erők fogtak össze Colby ellen? (Júlia Bestseller 1995/1)

Ennek a könyvnek van egy folytatása, ami tovább meséli főhőseink életét, magyarul azonban nem jelent meg.

Követlek mindhalálig (Lover in pursuit 1982)

Követlek mindhaláligReyna előtt minden út nyitva áll ahhoz, hogy szakmailag elismert és sikeres legyen. Vesztére azonban beleszeret Robertbe, aki - hogy sógora cégét megmentse - kihasználja a lány gyöngéd érzelmeit. Reyna hiába igyekszik kiheverni a csalódást, a férfi még a messzi Mauira is követi, ahol újra fellángol a heves küzdelem a szerelem és a szenvedély között.(Tiffany Különszám 1993/3)

 

 

 

Mosollyal, fortéllyal (Reckless passion 1982)

Mosollyal, fortéllyalDora Bancroft a szakmájában sikeres és elismert befektetési tanácsadü egy estélyen ismerkedik meg Nicholas Ransommal. A férfi igénybe kívánja venni a szolgálatait, de a nőt a felkínált feladatoknál sokkal jobban izgatja a jóképű milliomos meghódítása. Egy országúti motelban töltött éjszaka után Dora elhatározza, hogy behálózza Nicholast, a kezdetben régimódian viselkedő, vagyonos cégvezetőt. A cél érdekében a csábítás teljes női fegyvertárát beveti. (Tiffany 34)

 

 

Testületi ügy (Corporate affair 1982)

Testületi ügyMindaddig, amíg Kalinda meg nem ismerkedik Roberttel a Sziklás-hegység kis üdülőfalujában, azt hiszi, teljes életet él. Vállalata virágzik, szereti a munkáját, és mindenki tiszteli. Robert Alastairt nem lehet könnyen lerázni. Elszántan igyekszik kideríteni a nő titkát. Vajon miért jött a lány egyedül a hegyi faluba? Annyi biztos, hogy nem üdülni vágyik! Amikor a férfi rájön, hogy egykori vőlegényével akar találkozni, gyanússá válik a dolog. S mikor arra is fény derül, hogy a lány csapdába akarja csalni hajdani szerelmét, a szenvedélyes Robert minden eszközt bevet, hogy lebeszélje veszélyes tervéről. Talán a férfi új értelmet adhatna az életéne? (Tiffany 40)

 

 

Kétélű fegyver (Price of surrender 1983)

Kétélû fegyverA vörös hajú, bájos Adena könyvelő egy vállalatnál. Amikor rájön, hogy főnöke - és egyben barátja - megvesztegette a versenytárs cég egyik alkalmazottját, s elvárja, hogy a csúszópénzeket ő tüntesse el a könyvelésben, azonnal felmond, és kiadja a férfi útját. Lelkiismerete Russell Sinclairhez, a konkurens vállalat vezetőjéhez hajtja, hogy figyelmeztesse az aljas módszerekre. Russellt első pillantásra lenyűgözi a lány szépsége és nyíltsága, s a maga módján mindent elkövet, hogy a kegyeibe férkőzzön. A dúsgazdag Russell azonban fennen hangoztatja, hogy a világon mindennek ára van. Érthető hát, hogy Adenát mélyen megsebzi, amikor az első együtt töltött éjszaka után kedvese arany nyakékkel lepi meg. Azt gondolja, Russell ily módon akarja megfizetni. (Tiffany 59)

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design