Romantikus Írók Tárháza

Gayle Callen
Minden Erie-ben kezdődött 13 éves koromban. Szüleimnek, Fran és Renee Kloeckernek nem okozott problémát, hogy időnként eltemettem magamat az alagsorban egy öreg írógép társaságban.

Google
 
Gayle Callen

Rövid sci-fi történeteket és novellákat kezdtem írni tinédzser hősökről (természetesen), akik mindig megtalálták a szerelmet.

Egy iskolai pizsama-partin kölcsönkértem egy barátomtól Kathleen E. Woodiwiss Shanna című régényét. Amíg a többiek már régen aludtak, én egész éjszaka fent voltam, olvastam, és rabul estem.
A könyvek egészen új világot nyitottak meg előttem, és én egyre csak faltam őket. Főiskolára mentem, és a mérnökszakmát választottam az irodalom helyett, de az írás mindig ott bujdosott a tudatom mélyén.

Miután férjhez mentem és gyermekeim születtek, az írógép (később a számítógép) visszahívott, és végül belekezdtem egy történelmi romantikus regénybe. 13 évembe és két kéziratomba (amelyek soha nem fogják elhagyni lakásom mellékhelyiségét) került a megjelenés. 1998-ban az Avon megvásárolta a The Darkest Knight című regényemet. Nyolcadik regényem, a The Beauty and the Spy 2004. októberében jelent meg, és első novellás kötetem a Hot and Brothered antológia a St. Martin's Press kiadó gondozásában került kiadásra.

Hálat adok a gondviselésnek, hogy megtaláltam a Central New York Romance Writers társaságot, ahol mindent megtanulhattam az írásról, és a barátságról. A csoport kritikája és támogatása számomra bámulatos és elengedhetetlen segítséget jelentett

Az írónő rezidenciája New York központjának szélén található; ott él férjével, James-szel és három gyermekével, Jimmel, Michelle-lel és Laurával. Az íráson kívül szeret olvasni, énekelni és minél mélyebbre ásni a történelemben.

Elnöke volt a the Central New York Romance Writers társaságnak, tagja a Romance Writers of Americának, az Authors Guild-nak, valamint a Novelists Inc.-nak.

 

 

A szépség és a kém (The Beauty and the Spy)

A szépség és a kém Charlotte Sinclair izgalmas életről álmodik - de ez nem azt jelenti, hogy örül, amikor elrabolja egy hazaáruló! Miután elkóborol egy zsúfolt bálteremből, majd véletlenül kihallgat egy beszélgetést, Nicholas Wright fogságába kerül. Így arra kényszerül, hogy együtt meneküljön a gonosztevővel, aki azonban nagyon is vonzó. Nick ésszel fel nem éri, hogy lehet ilyen szerencsétlen! A Koronáért vállalt küldetése miatt kénytelen bűnözőnek kiadni magát, de ez a kotnyeles szépség a végén még mindent elront. Már csak az hiányzott, hogy a nyakába vegyen egy ilyen önfejű, talpraesett és túlságosan is elbűvölő nőt, akinek elképesztő érzékisége elveszi az eszét. És miközben kötelességének teljesítése egyre nagyobb kockázattal jár, Nick rájön, hogy a legnagyobb veszélyt az jelenti, ami fölött egyáltalán nincs hatalma: a szerelem!

 

 

 

Spies and Lovers széria

 

Nem mindennapi vőlegény (No Ordinary Groom)

Nem mindennapi vőlegényMiss Jane Whittington reményei darabokra törtek. Mindig azt képzelte, férje bátor, kalandvágyó és izgalmas lesz. Ehelyett a férfi, akivel apja eljegyezte... egy divatmajom! Lord Chadwick őrjítően jóképű, de Jane sosem tudna egy aranyifjút szeretni, akit semmi más nem érdekel, csak a legújabb divat. Hogy lehet mégis, hogy a férfi szenvedélyes pillantása olyan vágyat gyújt benne, amiről soha még csak nem is álmodott? William a briteknek kémkedik, és ez a munka évekre kizárja a társadalmi életből - és fogalma sincs róla, hogy legutóbbi "álruhája" egyáltalán nem szalonképes. Most, hogy egyszerűbb, biztonságosabb sorsra vágyik, úgy véli, megtalálta eszményi menyasszonyát ebben az ellenállhatatlan szépségben. De Jane szívét csak különleges módon tudja meghódítani. És amikor a korona visszahívja a szolgálatba, meg tudja-e William tagadni - vagy feláldozza azt a békét, amelyet keres... és a nőt, aki nélkül nem tud többé élni?

 

A szépség és a kém (The Beauty and the Spy)

A szépség és a kém Charlotte Sinclair izgalmas életről álmodik - de ez nem azt jelenti, hogy örül, amikor elrabolja egy hazaáruló! Miután elkóborol egy zsúfolt bálteremből, majd véletlenül kihallgat egy beszélgetést, Nicholas Wright fogságába kerül. Így arra kényszerül, hogy együtt meneküljön a gonosztevővel, aki azonban nagyon is vonzó. Nick ésszel fel nem éri, hogy lehet ilyen szerencsétlen! A Koronáért vállalt küldetése miatt kénytelen bűnözőnek kiadni magát, de ez a kotnyeles szépség a végén még mindent elront. Már csak az hiányzott, hogy a nyakába vegyen egy ilyen önfejű, talpraesett és túlságosan is elbűvölő nőt, akinek elképesztő érzékisége elveszi az eszét. És miközben kötelességének teljesítése egyre nagyobb kockázattal jár, Nick rájön, hogy a legnagyobb veszélyt az jelenti, ami fölött egyáltalán nincs hatalma: a szerelem!

 

 

Ártatlanul elítével (A Woman's Innocence)

Ártatlanul elítélveJulia Reedet kalandszenvedélye messzire sodorja otthonról, s ami a legrosszabb, minden körülmény ellene szól, amikor megvádolják a Brit Korona elárulásával. Halálbüntetés vár rá, az eltökélt Sam Sherryngtonnak köszönhetően. Épp az a férfi juttatja börtönbe, aki hosszú évek óta titkos imádója a lánynak. Bár minden bizonyíték Julia ellen szól, Sam képtelen hinni a lány bűnösségében. Mindent kockára tesz, megszökteti az elbűvölő rabot börtönéből, s megpróbál fényt deríteni a valódi hazaáruló kilétére... .

 

 

 

 

"Welles" testvérek trilógia

 

Bűnös szerelem (The Darkest Knight )

Bűnös szerelemTitokzatos megmenekülés... Reynold Welles először lovag volt, majd szerzetesnek állt, mindig is szigorú erkölcsi normák szerint élt. De azon az éjszakán, amikor kiszabadítja a gyönyörű Lady Katherine Berkeley-t egy felségáruló emberrabló karmaiból és ezzel megmenekíti attól, hogy belekényszerítsék egy házasságba, a bájos hölgy varázsa meglágyítja a szívét. A védelmező karokban remegő nőnek fogalma sincs arról, hogy milyen emésztő vágy lángja lobbant fel a férfiban, és ez a szenvedély napról napra egyre erősebben égeti a lelkét. Bár tehetetlen a hölgy ártatlan érzékiségével szemben, Reynold kötelességének érzi, hogy segítsen a lánynak eljutni a király színe elé, akinek az élete függ attól a titoktól, amit a nő őriz. De amikor a lovag rádöbben, hogy Katherine a tervek szerint férjhez megy, a kötelességtudat és kínzó vágyai között kell döntenie.


 

 

Esküdt ellenségek (A Knight's Vow)

Esküdt ellenségekIsabel Atherstone nem szokványos angol hölgy. Férfinak, lovagnak nevelték, élete csak a családi bosszú elszánt eszközéül szolgálhat. És a férfias, bátor hölgy már szinte beteljesíti sorsát: csak kicsi a híja, hogy legyőzze, porig alázza ellenfelét. Elrabolja vagyonát, s kardjával meg is sebesíti a férfit. Ám tántoríthatatlan elvakultságában megfeledkezik önmagáról: különös, ismeretlen érzések törnek rá. És a vasakaratú lovag-hölgy ráébred, a férfinál is nagyobb ellenséggel kell megküzdenie: a szerelemmel...

 

 

 

 

Az úrnő testőre (My Lady's Guardian)

Az úrnő testvéreLady Margery Welles azon ritka kegyben részesül, hogy saját maga választhatja ki a férjét. Igyekszik halogatni a döntést, pedig a király hamarosan választ vár. A vagyonos menyasszonyra pályázó kérők mellett hirtelen felbukkan egy váratlan segítség. Margery gyerekkori barátja, Gareth Beaumont. Csakhogy a régi barát közben erős, vonzó férfivá érett, és nagyobb kísértést jelent, mint bármelyik nemes kérő. Senki sem tudja, hogy Margery egy titkot rejteget, ami miatt sosem akar férjhez menni. Úgy tűnik, ebben még Gareth sem tud segíteni...

 

 

 

 

 

"His" trilógia

 

 

Jegyesek (His Betrothed)

Jegyesek1586-ot írunk, Spencer Thorntonnak, a fiatal, léha nemes nem akarta feleségül venni a szülei által, számára kiszemelt lányt. Jegyese, Lady Roselyn Harrington szíve sem hozzá húz, így az esküvő napján faképnél hagyja vőlegényét. Wight szigetére, szülei távoli birtokára menekül, és London társasági életének nyüzsgése helyett a falusi élet dolgos egyszerűségét választja. Két évvel később, amikor az Angila legyőzésére induló spanyol Armada a sziget partjainál összecsap őfelsége flottájával, egy sebesült tengerészt sodor partra a tenger. Roselyn a házába viszi, hogy ápolja, és döbbenten ismeri fel a férfiban egykori jegyesét. Spancer az Armada legénységének öltözékét viseli. Hazaáruló, vagy a királynő kémje? Hihet-e a lány annak az embernek, akit a fővárosi arisztokrácia színe előtt megalázott? Ami azonban ennél is rosszabb: új, eddig ismeretlen érzések ébrednek benne a gyűlölt férfi iránt... Spencer kapva kap az alkalmon, hogy az uralkodó titkos küldetése révén megszökhet Londonból. Spanyol származása miatt könnyen elvegyül az ellenséges hajóhad tengerészei között. Amikor azonban leleplezik, menekülnie kell. Miután sebesülten partra vergődik, dühösen fedezi fel, hogy jóságos megmentője nem más, mint a nő, aki egykor köznevetség tárgyává tette. Elhatározza, hogy bosszút áll rajta, de rá kell ébrednie, talán álmai asszonyát találta meg benne...

 

 

 

 

A bortányhős (His Scandal)

A botrányhősLady Emmeline Prescott szinte megbénul, amikor London javíthatatlan botrányhőse, Sir Alexander Thornton észreveszi őt, sőt flörtölni kezd vele.. A pimasz fráter olyan tivornyákról híres, melyek puszta gondolatára Emmeline arcába szökik a vér, de még aggasztóbb az ellenállhatatlan vágy, ami a férfi iránt éled benne. Hogy megnyerjen egy fogadást, Alexnek meg kell csókolnia egy ártatlan szüzet. Ehhez azonban először el kell távolítani az életvidám lány közeléből gardedámját, a prűd nővért, Lady Emmelinet-t. Legnagyobb kétségbeesésére az elbűvölő, megfontolt Emmeline lesz az, aki elbájolja őt gyengéd érzékiségével és csókolnivaló ajkával.. Egy ilyen hódítás elképzelhetetlen - hacsak Alex nem adja fel mihaszna életét... és nem adja meg magát áruló szívének, mely az igaz és szenvedélyes szerelemért sóvárog.


A sorozat harmadik része, a His Bride még nem jelent meg magyarul.

 

 

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design