Romantikus Írók Tárháza

Debbie Macomber
Debbie Macomber legyőzte az akadályokat az életében, és a világ egyik legnépszerűbb írójává vált. Arra bátorítja a nőket, hogy valósítsák meg a szívükben született céljaikat, olyan viharosan, mint maga a vágy, ahogy ő is megtette 15 évvel ezelőtt.

Google
 

Debbie MacomberA szavakon és a valóságon keresztül Debbie Macomber arra ösztönzi a nőket az élet minden területén, hogy valósítsák meg az álmaikat. Amikor Debbie először eldöntötte, hogy ír egy könyvet az emberek reménytelen álmodozónak nevezték. Mindössze egy érettségivel rendelkezett és diszlexiás volt. Ezen kívül még fiatal anya volt, négy aktív gyerekkel. Senki sem hitt abban, hogy képes lesz megírni egy könyvet - kivéve őt magát. Végül elég pénzt gyűjtött össze ahhoz, hogy kibéreljen egy öreg írógépet, és minden éjszaka, amikor a gyerekei elaludtak leült írni.

Évekig írt. De minden alkalommal, amikor elkészült és feladta a könyvét egy-egy kiadónak a kézirat visszaérkezett az "elutasítva" pecséttel. Debbie soha nem adta fel. Öt hosszú év után és lapok százaival később kapott egy levelet a délutáni postával. A levél a Silhouette Books-tól érkezett, és az állt benne, hogy a kiadó szeretné megvásárolni a történetét. Első novellája, a Heartsong 1984-ben lett kiadva és ez lett az első romantikus könyv, amit valaha ismertettek a Publishers Weekly-ben. A Washington állambeli Port Orchardban él jelenleg férjével. Gyermekei felnőttek és most nagyon büszke nagymama.

Magyarul megjelent könyvei:

 

Cedar Cove - Cédrusliget széria

 

Világítótorony út 16. (16 Lighthouse Road 2001)

Világítótorony út 16.A Cédrusliget minden kötetén azoknak a házaknak a postacímét találjuk, melyek lakóit rövidesen jó barátként üdvözölhetjük. Az elvált Olivia bírónő például továbbra is családi problémákkal küszködik: csatákat vív Charlotte-tal, a rámenős édesanyjával, de még két felnőtt gyermekével is. Osztozunk Cecilia és Ian, a fiatal tengerésztiszt fájdalmában, akik elvesztett gyermeküket gyászolják, és izgulunk is: legyen erejük megmenteni zátonyra futott házasságukat. Tanúi lehetünk, hogyan szövődik szerelem a törvények felkent őre és Jack Griffin, a Liget Krónika főszerkesztője közt, miközben mindenki küzd a megállás nélkül működő pletykagépezettel...

 

 

 

 

 

 

 

Futórózsa utca 204. (204 Rosewood Lane 2002)

Futórózsa utca 204.Cédrusliget könyvtárosnője, Grace kilátástalan helyzetbe kerül. Eddig boldog házasságban élt, két gyermeket felnevelt, a férje azonban egyik napról a másikra eltűnt. Hol lehet Dan, miért ment el, és kivel? Viszontlátják-e valaha egymást? A nehéz időkben a barátok mind Grace mellett állnak. A lánya azonban, akinek most született meg az első gyermeke, képtelen elfogadni, hogy a nagyapa nem is kíváncsi az unokájára... Miközben a cédrusligeti lányok és asszonyok dolgoznak, bevásárolnak, könyvtárba vagy fodrászhoz járnak, esetleg beülnek egy kellemes étterembe, fellibben a fátyol a legrejtettebb érzéseikről, titkaikról is...

 

 

 

 

 

 

 

Búcsú az Orgona utcától (Back on Blossom Street 2007)

Búcsú az Orgona utcátólSusannah kertje néven virágbolt nyílik az Orgona utcában, a Színes szálak mellett. Susannah itt alkalmazza a fiatalon megözvegyült Colette-et, aki röpke viszonyt követően hagyta ott korábbi főnökét. Susannah és Colette is beiratkozik Lydia új kötőtanfolyamára, miközben Lydiának és nővérének, Margaretnek sok gondot okoz az autólopás áldozatává váló Julia. És itt van Alix, aki megesküdne Jordannal, de a lány bizonytalan: képes-e kezelni azt a modort, amellyel anyósjelöltje rendezi az ő esküvőjét. De ahogy a kötőtanfolyam többi résztvevője, Alix is tudja: minden problémára van megoldás.

 

 

 

 

 

 

 

Susannah kertje (Susannah's Garden 2006)

Susannah kertjeEz az év a változások éve...
Susannahnak nehéz döntéseket kell meghoznia, mert édesanyja már képtelen az önálló életre, ráadásul önfejű lányával is meggyűlik a baja. Visszatér szülővárosába, hogy elrendezze a családi ügyeket, és elvarrja a régi szálakat. Közben rájön, hogy nem minden olyan, mint amilyennek egykor látta. Kamaszkori szerelme, Jake nyomtalanul eltűnt, balesetben meghalt bátyjáról kiderül, hogy annak idején zűrös ügyekbe keveredett. Susannah szembesül azzal, hogy vannak ösvények, melyek zsákutcában végződnek, de némelyik kert még mindig virágzik és zöldell...

 

 

 

 

 

 

 

Karácsonyi sütemény (There's Something About Christmas 2005)

Karácsonyi sütemény Az újságíró Emma könyörög a főnökének, hadd írjon meg egy valódi történetet. Az unalmas gyászjelentések után azzal bizonyíthatja tehetségét, ha interjút készít három olyan nővel, akik az országos verseny hajrájában a legjobb süteményt sütik. A lap Olivert fogadja fel pilótának, hogy a receptek megszerzésével is megbízott lányt a helyszínekre röpítse. Vajon fölfedezik-e ők ketten, hogy egy férfi meg egy nő számára olykor fontosabb dolog is van, mint a gyümölcsös kenyér receptje?

 

 

 

 

 

 

 

 

Angyalhaj (Christmas Letters 2006)

A szerző visszatér a Blossom Streetre!

Angyalhaj Katherine az Orgona utca hangulatos kávézójában írja - mások megrendelésére készülő - karácsonyi leveleit. Az ügyesen megfogalmazott írásokban az unalmas hétköznapok történései sikertörténetekké kerekednek. Nincs viszont ettől elragadtatva az ünnepelt gyermekpszichológus, dr. Wynn Jeffries, aki szerint a karácsony nem más, mint csupa hazugság, ezért azt tanácsolja mindenkinek, hogy "temesse szán alá a Mikulást". Katherine óriási hibának tartja, ha így bánnak a gyerekekkel. Bár a vitatkozók semmiben sem értenek egyet, hogy, hogyan nem, eszük ágában sincs abbahagyni a vitát. Ahogy közeledik a karácsony, Katherine és Wynn rájön, hogy a szeretet egymás különbözőségeinek elfogadása, maga a szent ünnep pedig önmagunk önzetlen odaajándékozása, miközben az Orgona utcai párkák csendesen és derűsen szövögetik sorsuk fonalát.

 

 

 

 

 

Kereszteződések (Changing Habits 2003)

Kereszteződések Egy csaknem negyven évvel ezelőtti, a mainál ártatlanabb korban, három lány lépi át a zárda kapuját. Angelina, Kathleen és Joanna a tanító és gyógyító rend testvéri közösségében akarja Istent szolgálni. A zárda viszonylagos zártsága dacára próbára teszi őket a világ: Angie-t tanítványának, egy titkolt terhes tizenévesnek a tragédiája sodorja válságba, a kórházban dolgozó Joannát munkahelyi szerelme készteti döntésének felülvizsgálatára, Kathleent a plébánossal kialakított, ártatlan barátsága miatt küldik el. Mindhárman hol izgalmas, hol zavarba ejtő, hol félelmetes helyzetekkel szembesülnek, melyek döntésekre és kockázatvállalásra kényszerítik őket - nem utolsó sorban a szerelem terén -, miközben az Orgona utcai párkák csendesen és derűsen szövögetik sorsuk fonalát...

 

 

 

 

 

Színe-fonákja (Between Friends 2002)

Színe-fonákja A szerző levelekkel és naplórészletekkel meséli el egy olyan barátság történetét, amelyben minden nő önmagára és legjobb barátnőjére ismerhet. Jilian Lawton és Lesley Adamski teljesen különböző életet él. Jilian tehetős szülők egyetlen lányaként élvezheti mindazt a kiváltságot, ami az élet napos oldalán járóknak jut. Lesley sokgyermekes családba születik, akinek élete sok-sok lemondással és áldozattal jár. Lesley marad szülővárosukban, fiatalon megy férjhez és szül gyereket, állandó pénzzavarban van, ráadásul férje is hűtlen hozzá. Jill egyetemre jár, a fiatal jogászlány New Yorkba költözik. Igazi barátnők közt nincsenek titkok, tehát megosztják egymással a házasság, a gyermeknevelés, a válás vagy a megözvegyülés örömeit és könnyeit is, miközben az Orgona utcai párkák csendesen és derűsen szövögetik sorsuk fonalát...

 

 

 

 

 

Csütörtök 8 óra (Between Friends 2002)

Csütörtök 8 óra Négy barátnő minden csütörtökön együtt költi el a reggelijét, és közben megtárgyalják életük apró-cseprő gondjait, örömeit. Négy nő, négy korosztály, négyféle gondolkodás. Clare éppen most van túl egy megrázó váláson, Karen színésznői pályafutását építgeti. Az özvegyen maradt Elisabeth nem tudja kitölteni magányos hétköznapjait, Julia, a sikeres üzletasszony pedig negyvenen túl azzal szembesül: megint meglátogatta a gólya! Mindegyikük életében gyökeres fordulat következik be, e magával ragadó regény pedig bepillantást nyújt a négy, nem mindennapi lelkierővel rendelkező nő életébe, s megmutatja a barátság, az őszinteség és az önzetlen szerelem erejét, miközben az Orgona utcai párkák csendesen és derűsen szövögetik sorsuk fonalát.

 

 

 

 

 

Blossom Street trilógia

 

Álomszövők (The Shop on Blossom Street 2004)

ÁlomszövőkLydia új fonalboltot nyit az Orgona utcában, s hogy növelje forgalmát, kötőtanfolyamot hirdet. Három jelentkező akad: az egyik Jacqueline, az elkényeztetett úrinő, aki elhidegült a férjétől, és ha nem vigyáz, a fiát is elveszítheti; a másik a szeretetreméltó Carol, aki epekedve vágyik kisbabára, de úgy tűnik, álma sosem válik valóra; a harmadik pedig a gyakorlatias Alix, a szemközti videotéka tulajdonosa, akit szobatársa bűnéért ítéltek közmunkára. A négy nő sorsa úgy fonódik össze, mint tarka szálak egy kötésmintában. Lydia boltjában azonban nemcsak nyitott ajtóra, hanem nyitott szívekre is találnak, miközben az Orgona utcai párkák csendesen és derűsen szövögetik sorsuk fonalát.


 

 

 

 

 

Színes szálak (A Good Yarn 2005)

Színes szálakA SZÍNES SZÁLAK kuckója mindenkit befogad. A bolt Lydia Hoffman, a tulajdonos kedvéhez hasonlóan virágzik, és ez elsősorban Brad Goetznek köszönhető, akinek volt felesége minden szálat összekuszálna.
Elise Beaumont nyugdíjasként jelentkezik Lydia kötőtanfolyamára, amikor megtudja, hogy egykori férje meg akarja látogatni, sőt Auróra lánya örömtől repesve várja az apját.
Bethanne Hamlin talán emberi méltóságát és reményeit is visszaszerezheti a "csapat", no meg egy meglepően rokonszenves férfi közreműködésével.
Courtney Pulanskit, az apátlan-anyátlan tizenévest nagymamája cipeli uszodába, majd Lydiához is, miközben az Orgona utcai párkák csendesen és derűsen szövögetik sorsuk fonalát..

 

 

 

 

 

 

 

Ha eljő a karácsony (When Christmas Come)

Ha eljő a karácsonyA megözvegyült Emily elhatározza, hogy szülővárosából Bostonban élő leányához utazik karácsonyra. Egy internetes honlap közvetítésével
ugyanis megegyezett a bostoni történelemtanárral, hogy az ünnepekre lakást cserélnek. A helycserés kavarodás egyre fokozódik, míg végül mindenki megtalálja a maga helyét és - persze a párját...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szingli-tangli (This Matter of Marriage 1997)

Szingli-tangliHallie grafikusként mindent elért, amit csak elérhetett. Megvalósította nagy álmát, és sikerre vitte saját cégét, ám egyszer csak úgy érzi, hogy a munka már nem elégíti ki. Újév napján, a nagy fogadalmak idején ezért azt a célt tűzi maga elé, hogy egy éven belül férjhez megy, aztán gyerekeket fog szülni. Barátnőjével, Donnalle-vel közösen lát neki a nagy Ő keresésének. Próbálkozásaikat sokáig nem kíséri siker, és hol bosszantó, hol nevetséges kalandokba bonyolódnak. Hallie bánatát sokszor a szomszédja, Steve vállán sírja ki. Csodás barátság alakul ki közöttük, de Hallie többet nem akar a férfitól, mert tudja róla, hogy még mindig a volt feleségét szereti. Steve gyermekei azonban mintha okosabbak lennének a felnőtteknél, és sokkal tisztábban látnának náluk....

 

 

 

 

 

 

Kutyahűség (Father's day)

KutyahűségRobin fiatalon marad özvegyen, talpraesett kisfiával, Jeff-fel. Régi vágyuk teljesül, amikor nagy anyagi áldozatok árán kertes házba költöznek. Jeff végre kutyát tarthat, ha elkészül a kerítés! Az új élet azonban nemcsak örömet, hanem gondokat, csalódást is hoz. Amikor Robin már nem is számít rá, hogy új társra lel, kisfia összehozza magányos szomszédjukkal.... (Bianca Különszám 1993/Anyák napja)

 

 

 

A legjobb döntés (Baby blessed)

A legjobb döntésJordan Afrikába indul, hogy felkutassa a feleségét. Kapcsolatuk, gyermekük halálát követoen megszakad, és a férfi most válni akar. Molly meglepodik, amikor az eldugott kis afrikai országban váratlanul eléje toppan rég nem látott férje. A forrongó Manukuában életveszélybe kerülnek és még egyszer egymáséi lesznek. Egyikük sem gondol azonban a következményekre, mely mindkettojük életébe dönto változást hoznak. (Bianca 81)

 

 

 

 

"Orchard Valley" trilógia

 

Beteljesült látomás (Valerie)

Beteljesült látomásValerie édesapja súlyos szívmutéten esik át, s a klinikai halál állapotában különös látomása támad lánya boldog házasságáról. Csakhogy a férjéül szánt Winston doktornak egészen más elképzelése van leendo feleségérol. Hogyan is lehetne otthonülo családanya a sikeres számítógép-szakértobol? Valerie lehetetlennek tartja, hogy ennyire megváltozzon, pedig a férfi, akibe beleszeretett, épp ilyen feleséget kíván magának. Colby Winston szintén küzd érzéseivel, hiszen minden józan érv ellenére o is szereti a lányt (Szívhang 149).

 

 

Pimasz páciens (Norah)

Pimasz páciensRonald Cassidy fütyül a kórház rendjére, az orvosi eloírásokra, ráadásul arcátlan és követelozo. A páciens egyetlen novérkét tur meg maga mellett, sot zsarnokian ragaszkodik jelenlétéhez. Norah-nak, a melegszívu ápolónonek soha nem volt még dolga olyan pimasz, fölényes beteggel, mint a férfi. A férfi megkívánja a szép szoke lányt, és megkéri, hogy legyen a magánápolónoje és utazzon vele Texas-ba. Norah azonban aki közben beleszeretett páciensébe, visszautasítja az ajánlatot, mert nem elégszik meg ennyivel. (Szívhang 159)

 

A trilógia harmadik része, ami sorrendben a második lett volna, Stephanie történetét meséli el, de sajnos nem jelent meg magyarul.

 

 

Alaszkai napsugár (Bride wanted)

Alaszkai napsugárFeleséget keresek! - hirdeti egy óriásplakát Seattle-ben. Chasenek nincs ideje udvarolni, ezért így akarja megtalálni az igazit. Ám időközben megismerkedik Mercyvel, aki rabul ejti a szívét. Hiába jelentkeznek nők százai, senkit sem talál vonzóbbnak. Hűtlen vőlegénye néhány hónappal esküvőjük előtt hagyja el Mercyt. A lány nem tud ebbe belenyugodni, s hogy meneküljön a keserű emlékek elől, elfogadja Chase házassági ajánlatát. Követi férjét a távoli Alaszkába, ahol azonban újabb csalódás éri. (Romana Különszám 1996/6)

 

 

 

Édenkert Ausztráliában (Yesterday's hero)

Édenkert AusztráliábanLea és Cliff már az esküvőjük előtt bejelentkezett a válóperes ügyvédhez , hiszen házasságuk csak a a munkájuk miatt kötetett. Az Ausztáliában eltöltött idő azonban minden tervüket felborítja.... Hamar elröpült az a néhány hét, melyet Lea, a biológusnő és Cliff a fényképész a bálnák életének tanulmányozásával Azszrália partjainál töltött. A Cliff karjában átélrt " nászéjszaka " óta Lea mindennél jobban fél a hazautazástól. Otthon nemcsak a vőlegénye Siggy, várja hanem a válóperes ügyvéd is, akihez már az utazás előtt bejelentkeztek. A kutató-expedícióhoz szükséges "formaságot", a házasságukat kellene felbontani. (Romana 13)

 

 

Lopott csókok (Stolen kisses)

Lopott csókokA pezsgő nagyvárosi élethez szokott Kristin könyvtáros San Franciscóban. Barátjának kocsijával indul útnak, hogy részt vegyen egy kanadai írótalálkozón. A kölcsön Porshe váratlanul lerobban a festői tájat átszelő országúton, s a lány érthető örömmel üdvözli az arra vetődő fiatal lovast, aki felajánlja, hogy segítséget hoz. Scott Franklin, egy közeli méntelep gazdája elvontatja az autót és befogadja Kristint, amíg a kocsit megjavítják. Közben szerelemre lobbannak egymást iránt, pedig a férfinak is van már jövendőbelije. (Romana 54)

 

 

 

Hearts of Texas széria

 

A magányos cowboy (Lonesome cowboy)

A magányos cowboySzüleik tragikus halála és az öccsük eltünése után közösen vezetik a Sárga Rózsa ranchot a Weston testvérek: Savannah és Grady. Mindketten meglehetősen visszavonultan élnek, míg meg nem jelenik a színen Laredo. Savannah szentül hiszi, hogy számára Laredo Smith az igazi. Erről azonban nemcsak a bátyját, hanem magát Laredót is meg kellene győznie. (Romana 240)

 

 

 

Társastánc (Texas two-step)

TársastáncElaine Frasie az édesapja halála és az édesanyja elköltözése után nagyon magányosnak érzi magát. Elaine és Glen évek óta jóbarátok, de a férfi csak akkor ébred rá, milyen sokat jelent neki a lány, amikor Richard elkezd Elaine körül legyeskedni. A marhatenyésztők bálján aztán kis híján összeverekszik a két udvarló. Pedig a lány Glenhez vonzódik, főleg mióta a férfi olyan szenvedélyesen megcsókolta. (Romana 242)

 

 

 

Aki bújt, aki nem... (Caroline's child)

Aki bújt, aki nem...A csinos postamesternő, aki egyedül neveli kislányát teljes szívéből szereti Gradyt, a vonzó agglegényt. Ám attól fél, ha elárulja a férfinak ki a gyermeke apja kapcsolatuknak örökre vége szakad. Promise-ban furcsa járvány ütötte fel a fejét: újabban mindenki házasodik. Gradyt is össze akarják boronálni a legjobb barátnőjével Caroline-nal, s a lelkük mélyén az érintetteknek nincs is kifogásuk ez ellen. A csinos postamesternőnek azonban van egy titka. (Romana 244)

 

 

 

Csodadoktornő (Dr. Texas)

CsodadoktornőAmikor volt menyasszonay, Jennifer elhagyta Cal Pattersonnak egy életre elege lett a nagyvárosi nőkből. Márpedig ilyennek tűnik Promise új orvosa, Jane is. A zárkózott megkeseredett farmer azonban nem sokáig tud ellenállni a doktornő vonzerejének. Jane Dickinson , Promise új orvosa igazi nagyvárosi lány. Nem csoda, hogy eleinte nem találja helyét a texasi kisvárosban. Honvágy gyötri, és egyedül érzi magát, de csak amíg szert nem tesz két barátnőre, és meg nem ismerkedik a jóképű Cal Pattersonnal. (Romana 246)

 

 

Kísértetváros (Nell's cowboy)

KísértetvárosTravis Grant, aki tollforgatással keresi a kenyerét, azért utazik Promise-ba, hogy megfejtse a környéken található lakatlan város, Bitter End titkát. A rodeó miatt a városi panzióban nem kap szobát, és kénytelen Nell Bishop, a kétgyermekes özvegyasszony farmján megszállni. A férfit elbűvöli az asszony természetessége, valamint két pajkos gyermeke, Jeremy és Emma. (Romana 248)

 

 

 

Világi örömök (Lone star baby)

Világi örömökA várandós Amy szentül hiszi, hogy rajta csak a csoda segíthet, és ez a csoda meg is történik Promise-ba érkezése után: Wade McMillen tiszteletes szállást meg munkát szerez neki. Most már csak születendő gyermekének kellene apát keresnie. A Promise-iak közül sokan örülnek amikor látják, hogy Wade McMillen tiszeletes és a városba vetődött, állapotos Amy kapcsolata szorosabbra fonódik, de persze akadnak olyanok is, akik nem nézik jó szemmel, hogy a lelkész éppen egy várandós nőnek udvarol. A szerelmes Amy úgy érzi, szakítania kell a férfival, ha nem akarja őt tönkretenni. (Romana 250)

A szériának már van két újabb kötete is, a Promise Texas, és a Return to Promise, de ezek még nem jelentek meg magyarul.

 

 

Pénzen vett udvarlás (My funny Valentine)

Pénzen vett udvarlásAz idő- és becses családja- igencsak sürgeti Dianne-t. Február tizennegyedikéig feltétlenül kerítenie kell egy " rendes " kísérőt, akivel elmegy a Bálint-napi vacsorára. Ám ez, mint kiderül, nem is egyszerű feladat. Nem mintha Dianne nem lenne vonzó és kedves. A baj abban gyökerezik, hogy férje hűtlensége alapjaiban rengette meg az önbizalmát. Anyja egymás után mutatja be neki a - véleménye szerint - megfelelő jelölteket, Dianne azonban vonakodik bármilyiküknek is elígérkezni. Végül egy sofőrre esik a választása, akit ő maga szemelt ki az utolsó pillanatban, s udvarlásáért pénzt is ajánl.. (Júlia Különszám 1994/1 Bálint-nap)

 

 

 

Anyunak egy szót se! (The apartment)

Anyunak egy szót se!A túlzott anyai gondoskodás és aggódás elől menekül Hilary, amikor elköltözik otthonról, és Portlandben állást vállal. Boldogan kostol bele a szabadságba, amikor újonnan meglelt nyugalmát váratlanul megzavarja Sean. A férfi ugyanis azt állítja, hogy a Hilary által bérelt lakást a háziak neki is kiadták, és addig nem hajlandó távozni, amíg nem tisztázzák a félreértést. Ám a tulajdonosok hat hétre elutaztak, így nincs más választásuk, mint az elkövetkező időre megosztozni a szobákon. Hilarynek azonban van egy kikötése: anyja nem szerezhet tudomást arról, hogy egy fedél alatt él egy férfival. (Júlia Különszám 1994/3 Anyák napja)

 

 

Magánegyetem (The way to a man's heart)

MagánegyetemMaurennak, a gesztenyebarna hajú, csinos pincérlánynak egyetlen szenvedélye a régi angol irodalom. Egy szép napon megismerkedik a jóképű és roppant művelt fiatalemberrel, Grey Caryle-lal, aki nem más mint az egyetem angol tanszékének a professzora. A hallgatók Carlyle-t csak házsártos öregúrként tartják számon életidegen viselkedése miatt. A férfi zárt világa készségesen nyílik meg Maureen színes, őszinte egyéniségének hatására. Csakhogy a környezetük képtelen felfogni, hogyan udvarolhat egy professzor holmi egyszerű felszolgálónőnek. (Júlia Különszám 1994/5)

 

 

Szárnypróbálgatás (Here comes trouble)

SzárnypróbálgatásMaryann egy gazdag laptulajdonos lánya, kezdő újságíróként próbál Seattle-ben nevet szerezni magának. Egyre több bírálat éri a nyilvánosság előtt, amelyért a város legismertebb tollforgatója, PatrickAdams a felelős. A férfi minden alkalmat megragad, hogy hangoztathassa: Maryanne kizárólag milliomos apjának köszönheti kényelmes állását. Egy rádiós vitaműsor alkalmával találkoznak személyesen először, s ez a nap mindkettőjük életében gyökeres változások sorozatát indítja el. Az együtt töltött éjszaka után Maryanne úgy véli, tisztázták azt a vitát, amely kettejük között a sajtó hasábjain folyt. Sőt a lány a szíve mélyén azt reméli, akár jó barátok is lehetnének. Másnap azonban megjelenik az újságban egy cikk Patrick tollából, melynek a címe: " Estém egy kezdővel ".... (Júlia Különszám 1994/6)

 

 

Régi módi (Rock-a-bye baby)

Régi módiJohn Osborn régiségkereskedő, noha szentül meg van győződve róla, hogy az életvidám kirakatrendezőnő, Amy semmit sem jelnet a számára, furcsa dolgot tesz: maga vásárolja meg azt a bölcsőt, amelyre a lány régóta gyűjt. A férfi magának sem hajlandó bevallani, de napról napra jobban vonzódik Amyhez, akit anyja kedvéért néhány hétre felvett eladónak kis boltjába. Mégsem hajlandó változtatni elutasító modorán, legalábbis addig, amíg fel nem bukkan a lány volt vőlegénye, hogy visszahódítsa egykori szerelmét. Vajon ők ketten ringatnak-e valaha közös gyermeket a bölcsőben? (Júlia Különszám 1997/5)

 

 

Holdfény a vizen (Moon over water)

Holdfény a vizenCsupa élénk színnel festet történet ez a világsikert aratott regény. Feltűnik benne a Vietnamot megjárt, hős apa, a sikeres tőzsdeügynök anya és Lorraine, a sötétkék szemű szőkeség, akit önállótlan, kicsit felelőtlen életéből kizökkent egy szörnyű szerencsétlenség, s nyomában hirtelen minden megváltozik: védett élete veszélyes kalandok sodrába kerül. Megjelenik a jóképű régész, egy mexikói bandita és egy mély lelki életet élő zsoldos, s csak a végén derül ki, hogy mindenki egészen más, mint akinek-aminek látszik. (Arany Júlia Különszám 2000/3)

 

 

Játékházasság (The forgetful bride)

JátékházasságNincs annál bosszantóbb, mint amikor egy szerelmes lányt az imádottja előtt ugrat folyton gyermekkori játszótársa. Kathleen mindent megpróbál, hogy felkeltse főnöke figyelmét, de úgy tűnik, szenvedélyes érzelmei nem találnak viszonzásra. Ekkor bukkan fel a múltból gyerekkori pajtása, Joe Rockwell, aki nyomban hevesen udvarolni kezd neki. Valamikor játékból egyszer már összeházasodtak, a lány azonban nem hajlandó elfogadni azt a képtelen helyzetet, hogy a nyolcévesen kimondott "igen"-jére Joe lépten-nyomon emlékezteti. Célozgatásai rendkívül kellemetlenül érintik a lányt, hiszen jó ideje szerelmes a főnökébe, s úgy érzi, Jöe gátlástalan tréfálkozása tovább rontja amúgy sem rózsás esélyeit. (Júlia 91)

 

 

Az én regényhősöm (My hero)

Az én regényhősömKét szerelmi csalódása után Belinda a regények világába menekül sőt maga is írogatni kezd. Sehogyan sem boldogul azonban a főhős jellemének megformálásával. Egy napon aztán a metrón felfigyel egy férfira, aki pontosan úgy néz ki mint ahogyan a regényének a főszereplőjét elképzelte. Habozás nélkül az idegen nyomába ered, és sikerül is kiderítenie a fiatalember nevét. Patrick Davidson hamarosan észreveszi, hogy követik, s egyre jobban tetszik neki a dolog. (Júlia 117)

 

 

 

Talán jövőre (Same time, next year)

Talán jövőreMíg körös-körül vidám tömeg köszönti az új évet, Summer keservesen sír jegyese hűtlensége miatt. Ám a véletlen összehozza Jamesszel, aki vigasztalni próbálja, s azzal bíztatja, hogy egy éven belül el is felejti a bánatát. A férfi egyben felajánlja, hogy a következő év szilveszterén találkozzanak ismét. Akkor majd meggyőződhetnek tóla, hogy derűlátó jövendölése bevált-e. Éppen egy esztendeje, hogy James először tartotta a karjában Summert - ugyanazon a helyen, ugyancsak szilveszterkor. Tizenkét hónapon át leveleztek, s mind közelebb kerültek egymáshoz. A lány most már semmiképpen sem szeretné elveszíteni Jamest. (Júlia 142)

 

 

Midnight Sons széria
Égi jövevények

 

"Balszerencse" apró kisváros Alaszka államban, az északi sarkkörtől is északra. Lakóinak többsége férfi, s egy részük az O'Halloran testvérek légitársaságának alkalmazottja. A nehéz körülmények ellenére az itteni emberek szinte csak egyvalamit nélkülöznek: a nőtársaságot. Egy napon Christian O'Hallorannek ragyogó ötlete támad...

A gyerekbarát (Brides for brothers)

A gyerekbarátAmikor Christian O'Halloran felveti, hogy munkalehetőséget kínálva csaljanak nőket a városukba, ahol túl sok az agglegény, bátyja, Sawyer hevesen ellenzi a tervet. Így aztán nem csoda, hogy meglehetősen fagyosan fogadja Abbey Sutherlandet, az első érkezőt. Rajta kívül az alaszkai városkában élő férfiak izgatottan várják az új könyvtárosnő érkezését. A csinos Abbey azonban nincs egyedül; magával hozza két gyermekét is, akik hamar belopják magukat a mogorva Sawyer O'Halloran szívébe. (Júlia 176)

 

 

Az adott szó (The marriage risk)

Az adott szóSokéves viszály árnyékolja be az O'Halloran és a Fletcher család életét. David az öccsének adott szavát követve hagyta el egykor kedvesét, amit Catherine sosem tudott megbocsátani. De boldogok lehetnek-e legalább az utódaik? Charles O"Halloran tanúja volt szülei boldogtalan házasságának, s megfogadta, hogy sosem nősül meg. A szép szőke Lanni el is keseredik, amiért Alaszka legmegrögzöttebb agglegényébe szeretett bele, ráadásul nem minden viszonzás nélkül. Charles egyre hevesebben udvarol a lánynak, és sokáig nem is sejti, hogy Lanni épp annak az asszonynak az unokája, aki miatt egykor zátonyra futott szülei élete. (Júlia 178)

 

Papa, ne félj! (Daddy's little helper)

Papa, ne félj!Hosszú éveken át élt magányosan Mitch Harris a kislányával, Chrissie-vel, de csak akkor döbben rá, milyen üressé vált az élete, amikor Balszerencse városában megjelenik Bethany Ross, a csinos, fiatal tanárnő. A szép nő azonnal felkelti Mitch érdeklődését, csakhogy a férfi, akinek az első házassága rosszul sikerült, fél egy újabb kapcsolattól. Chrissie azonnal a szívébe zárja Bethanyt, és megpróbálja rábeszélni az apját, hogy vegye feleségül, Mitch viszont semmiképpen nem akar megházasodni. (Júlia 180)

 

 

Biztos alap (Because of the baby)

Biztos alapKaren új életet kezdett, amikor elvált Matt-től, s a hideg Alaszkából a napfényes Kaliforniába költözött. Bár Karen soha többé nem akarta látni volt férjét, mégis elfogadja sógornője, Lanni meghívását, és elmegy a lány esküvőjére. Ekkor újra találkoznak, és ismét fellobban bennük a szenvedély tüze. A férfi mindent elkövet, hogy visszaszerezze. Karen azonban még jól emlékezik, milyen gyakran váltogatta a férfi a munkahelyeit, és most sem lát elég biztos alapot kapcsolatuk újraépítéséhez. (Júlia 182)

 

 

A bűvös amulett (Falling for him)

A bűvös amulettHiába szereti régóta főnökét a csinos Mariah, a férfi nem viszonozza érzelmeit. A szabadságáról hazatérő titkárnőnek Christian merő barátságból ajándékoz egy kis jádemedvét, amelyhez a lány ettől fogva babonásan ragaszkodik. Christian O'Halloran nem is sejti, hogy titkárnője, a félénk Mariah szerelmes belé, s mindent elkövet, hogy megszabaduljon a lánytól, aki kétbalkezességével annyi bosszúságot okoz neki. Érdekes módon, amikor Mariah önszántából felmond, a férfi mégsem boldog, sőt önmagát is meglepve megpróbálja rávenni őt, hogy térjen vissza a céghez. (Júlia 184)

 

 

A megoldás (Ending in marriage)

A megoldásTracy, a női egyenjogúság harcias képviselője és Duke, a keménykötésű pilóta régóta ádáz csatározásokat folytat egymással. Ritkán találkozik egymással két ennyire különböző felfogású ember, mint a sikeres ügyvédnő és az alaszkai kisváros pilótája. Sok-sok összetűzés után egy kis híján tragédiába forduló baleset alaposan megváltoztatja viszonyukat. S bár kapcsolatuk a gyűlölködésből szerelembe fordul, nagy kérdés, hogy lehet-e közös jövőjük. (Júlia 186)

 e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design