Romantikus Írók Tárháza

Day Leclaire

Google
 

Day LeclaireDay Leclaire az Észak-Carolinai Outer Banksből származik, mely a Hatteras sziget tengerparti erdejének közepén található. A szigeten végigsöprő éves viharok, és a gyakori áramkimaradások dacára megtalálta azokat a dolgokat - a gyönyörű éghajlatot, nagyszerű halászatokat, és csodálatos tengeri tájképeket -, amik megfelelően ellensúlyozzák a rossz körülményeket.

Egészen fiatalon kezdett érdeklőni az írás iránt: "A családunkban négy gyerek volt, a három lány korban nagyon közel állt egymáshoz. Amikor egy téli napon hazamentünk az iskolából, egy hóvihar miatt és a mamám... Nos igen, gyakorlatilag a haját tépte amikor megkísérelte mindannyiunkat egyszerre szórakoztatni. Számos társasjátékot kipróbáltunk, elolvasott nekünk minden könyvet, ami a házban volt és végigcsinált mindent ami eszébe jutott, de mindez teljesen alkalmatlan volt a lekötésünkre. Teljes kétségbeesésében a mamám azt mondta nekem, ha nem találok olvasnivaló könyvet, akkor elmehetek írni egyet. Nos, megtettem. Ez már történelem! Egy Hamupipőke történet volt, a mai vadnyugaton játszódott egy gonosz mostohaanyával és két gonosz mostohanővérrel. Ahogy visszaemlékszem, ez a két mostohatestvér rejtélyes hasonlóságot mutatott az én két nővéremmel. Sejtem, hogy akkor nem voltam könyörületes velük ."

Ezek az első próbálkozások általánosban kezdődtek és folytatódtak egész a főiskoláig. "Habár a középiskolában folyton arról álmodoztam, hogy író leszek, mégis antropológiára szakosodtam a Kalifornia-i Egyetemen, Berkely-be. Egy második Jane Goodall-nek készültem... egészen életem első ásatásáig. Arra kényszerültem, hogy újragondoljam eddig eltelt életemet, olyan alapvető szükségletek nélkül, mint a vezetékes víz és az öblíthető vécé." Végül elvetette ennek a karriernek még a lehetőségé is. És ekkor találkozott jövendőbeli férjével, Frank-kel.

"Viharos gyorsaságú udvarlás volt. A találkozásunk után öt hónappal már összeházasodtunk." Együtt kezdtek neki a közös vállalkozásuknak, először videotékát vezettek Berkeleyben, majd házak renoválásával kezdtek foglalkozni Seattle-ben, mielőtt Washingtonban megnyitották a terményboltjukat. "Frank remek kereskedő. Született eladó. Ellenben velem. Kiskeresekedelmi együttműködéssel..." Day nevet. "Barátságosnak kell lenned a vásárlókkal. Ez igen nehézkes egy olyan befeléforduló embernek mint én, aki inkább elbújik a henyélő eladók közé beletemetkezve egy könyvbe. Amikor terhes lettem a fiúnkkal, Matt-el, azt mondtam Frank-nek, hogy szeretnék egy másik szakmát találni. Teljes mértékben támogatott. Megkérdezte mivel foglalkoznék szívesen, és habozás nélkül rávágtam: Írással! Harlequin regényeket akarok írni. A következő napon beautóztunk Seattle-be és megvettem életem első számítógépét." És ennyi lenne a történet?

"Nos, nem egészen. A Harlequin visszaküldte az első próbálkozásomat - három irgalmatlan rövid fejezetet. Azt mondták, habár az írásom megfelelő, a történet cselekmény melodrámai és a szereplők túl jellegzetesek, kiszámíthatóak. De én elég jónak találtam őket. Ez az egyetlen szó minden bátorítást megadott, amire szükségem volt. A következő könyvem már sokkal pozitívabb visszajelzést kapott és kérték, dolgozzam át. Végül elutasították a második történetet is, ám ez sem szegte kedvemet. Az biztos, hogy soha nem jutott eszembe feladni."

Azután beütött a tragédia. Day húgánál, Nancy-nél, agytumort diagnosztizáltak és a következő évben meghalt. "Nagyon komor időszak volt." - vallja be Day." Nemrég költöztünk ebbe a kicsi öröklakásba San Diego külvárosába, Kaliforniába  és nem sok embert ismertem. Matt a fiam, épp csak betöltötte a hármat és az egész nyarat összehúzott sötétítőfüggönyök mögött visszavonultan töltöttem, vele játszva. Végül a férjem - a teljes kétségbeesés határán - azt mondta nekem, hogy kezdjek újra írni vagy menjek és szerezzek hamburger sütögető munkát a McDonald's-ban. És működött! Leültem és írtam egy "bohókás" románcot "Jinxed" címmel. Három hónap depresszió után szükségem volt némi nevettető megkönnyebbülésre és ez a könyv gondoskodott erről. Ez volt az első Harlequin regényem és Nancynek ajánlottam."

Nemrég Day szüneteltette az írást: "Hogy teljesen őszinte legyek, egészségügyi gondjaim voltak, amelyek teljesen felemésztették a kreatív energiáimat. Egy ideig eltartott, hogy újra ihletet kapjak. De ez az év.olyan volt, mint egy gáttörés. Alig vártam, hogy leülhessek minden reggel és beletemetkezhessek a legújabb történetembe. Olyan hálás vagyok, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek: írhatok!"

És most hogy átvált a Silhouette Desire (nálunk a Tiffanynak felel meg) regényekre? "Annyira izgatott vagyok! Egy csomó  ötletem van. Na jó, mondjuk csak azt, hogy sok írnivaló van még előttem." Ok, de mire számíthatnak az olvasók? "Először is egy trilógiára, ami 2007 elején jelenik majd meg. Az első könyv készen van, jóváhagyták és most a második fejezet közepén tartok. Ha majd egyszer elkészül a trilógia, akkor már neki is kezdek a következő könyvnek, ami a fejemben már össze is állt. Őrület, igaz?" Vagy lehet mégse. Ahogy egy rajongóm mondja: "Végre! Egy új Day Leclaire könyv! Már bejelöltem a naptáramban. Csak az egyetlen probléma, hogy mit kezdjek az elvonási tünetemmel addig?... Szerencsére, addig is újraolvasomhatom az összes kedvencemet - mind a 30 akárhányat közülük!

Day Leclaire t öbbszörösen díjnyertes szerző, több mint 35 regénnyel. Az utolsó könyvét, a Keeping Faith-t 2003. decemberében jelentette meg a Harlequin, amely meghozta számára a 10. hivatalos jelölést a romantikus irodalom legmagasabb díjára, a RITA-ra, az Amerika Romantikus Írói (RWA) ajánlásával. Háromszoros nyertese lett mind a The Colorado Award of Excellence-nek, csakúgy mint a The Golden Quill Award díjnak, megnyerte a Romantikc Times magazin Career Achievement kitüntetését, a Holt Medalliont és a Booksellers Best díját.

Day hangulatos könyvei a humor, az érzelem és a felejthetetlen karakterek kivételes kombinációját nyújtják, meg is hozták neki a világméretű népszerűséget, valamint számtalan kiadó megbecsülését. Könyvei sziporkáznak a humortól és megérintik a szívet, arra késztetnek, hogy te is törődj a szereplők sorsával, annyira, amennyire ő teszi. Day saját szavaival: "Imádok romantikus könyveket írni, és nem tudnék jobb dolgot kitalálni mindennapjaim eltöltésére."

 

 

Magyarul megjelent könyvei:

 

Royals (Hercegi intrikák) trilógia

 

Nőrablás (The Forbidden Princess 2007)

NőrablásKényszerházasság vár Alyssára, miután édesanyját túszul ejtette leendő vőlegénye. Az esküvő előtt azonban elrabolja egy titokzatos férfi, s tőle tudja meg a lány, hogy ő Celestia hercegnője. A házasság olyan hatalmi célokat szolgált volna, amelyek mind az ország érdekeit, mind a jóképű idegen, Merrick igazságérzetét sértették, ezért a férfi maga szeretné feleségül venni Alyssát. Mivel kölcsönösen vonzódnak egymáshoz, a szertartásra hamarosan sor kerül, de így is félő, hogy a börtönt nem kerülhetik el..
(Júlia 464.)

 

 

 

 

 

Tisztességtelen alku (The Prince's Mistress 2007)

Tisztességtelen alkuLander herceg szeretné talpra állítani elszegényedett országát, s ehhez egy régi harvardi ismerősétől kér segítséget. A férfi különös alkut ajánl: a pénzügyi tanácsok fejében Lander vegye feleségül a húgát. A herceg egy jótékonysági bálon már korábban megismerte és megszerette Julianát, de nem tudja, hogy éppen ezt a nőt kellene oltár elé vezetnie, ezért hevesen tiltakozik. Miután a helyzet tisztázódik, a szerelmesek egymáséi lehetnének, ha Juliana nem tartana attól, hogy múltja miatt árthat a herceg jó hírének...
(Júlia 46
6.)

 

 

 

 

 

Szökevény feleség (The Royal Wedding Night 2007)

Szökevény feleségMiri már kislány korában rajongott Brandt von Folkéért, nem csoda hát, hogy majd megszakad a szíve, amikor a férfi politikai érdekházasságot készül kötni. A tervezett frigy azonban másnak sincs ínyére, ezért a menyasszonyt elrabolják, és a helyére Miri lép. A lány még a nászéjszakán sem fedi fel kilétét, Brandt pedig, akit eleinte csak a kötelességtudat vezérel, meglepetten veszi tudomásul, milyen szenvedéllyel öleli ifjú felesége a sötétben. Miri ezek után megszökik, ám a férfi nem tudja elfelejteni....
(Júlia 468.)


 


 

 

 

 

 

Királyi pár (The Royal Affair)

Királyi párVerdonia hercegnője, Diandra öt éve megszökött az előre elrendezett érdekházasság elől. Most kénytelen hazatérni, hogy megvédje családja becsületét. Ebben egy különös gyűrű és a vonzó Jonas lesz a segítségére.
(Júlia Különszám 34. - Ez egy rövid ajándék novella a kötetben)


  

 

 

Baba az égből - Babakaland

BabakalandEgy teljes éven át kell Grace-nek tit­kárnőként dolgoznia Luc Salvatore mellett, hogy megszerezze a játéküz­lete beindításához szükséges tőkét. Több mint tizenegy hónapig meg is állja a helyét, ám a 337. napon várat­lanul beállít az irodába Luc öccsének régi kedvese, Carina, és magával hoz­za a kisbabáját is. Minthogy a fiatal nő ezután elrohan, s a gyermek apja, Pietro követi, a csecsemőről Lucnak és Grace-nek kell gondoskodnia.
(Júlia Különkiadás - Baba az égből)

Már megjelent egyszer, most egy válogatásban ismét kiadták!
 

 

Testőr egy életre - Magányos farkas

Magányos farkasA függetlenségére büszke Noah még sohasem ismert olyan különös fiatal nőt, mint Maxi. Első talákozásuk csupa félreértés. A férfit Maxi édesanyja küldte, amolyan "mindenes" testőrnek, hogy derítse ki, ki zsarolja lányát, Maxi viszont azt hiszi, a hirdetésre jelentkezett. Eltökélten keres ugyanis egy férfit aki hajlandó anyává tenni. A férfi nagyon komolyan veszi a megbizatását, de arra nem készült fel, hogy Maxi házában csak úgy nyüzsögnek az idegen férfiak, akik az ominózus hirdetésre jelentkeztek.
(Júlia Különkiadás - Testőr egy életre)

Már megjelent egyszer, most egy válogatásban ismét kiadták!

 

 

 

 

Függő beszéd (The Baby Gift 2000)

Függő beszédA karácsony körüli érzelmes jelenetek elől Alessandro szokása szerint egy hegyi kunyhóba menekül. Váratlanul egy szép fiatal nő állít be hozzá, kisgyermekkel a karján, s nemrég elhúnyt nővérét, illetve Alessandrót nevezi meg a fiúcska szüleiként. Bár a férfi tudja, hogy autóbaleset következtében kiesett néhány hét az emlékezetéből, nem hisz látogatójának, s csupán a tomboló hóvihar miatt fogadja be. Nyugalma ezzel véget is ér. A nő ugyanis nem akar lemodani a karácsony megünnepléséről, ráadásul megérkezése óta Alessandrót minden éjjel nyugtalanítja egy régóta kísértő, erotikus álom...
(Júlia 355)

A Salvatore Brothers széria (lásd lentebb) negyedik, egyben utolsó kötete.

 

 

 

 

Weddid Blitz (Ámor Bizottság) trilógia

 

Hiába futsz előlem! (The Provocative Proposal 2001)

Hiába futsz előlem!Két barátnőjét szeretné férjhez adni Tess, s ezért fordul ahhoz a házasságszerző intézethez, ahol a bátyja dolgozik. Csakhogy Seth a titkos Ámor Bizottság tagjaként úgy véli, előbb a húga fejét kellene már valakinek bekötnie. Mivel a közelgő jótékonysági bálon Tess nem akar egyedül megjelenni, a bizottság kísérőt jelöl ki számára, mégpedig az igazi nevét okkal elhallgató Shayde személyében... (Júlia 336)

 

 

 

 

Tűz és víz (The Whirlwind Wedding 2002)

Tűz és vízGray már régóta tudja, hogy vagy Emma lesz a felesége, vagy senki más, bár aligha van még két olyan különböző természetű ember, mint ők. Minthogy ezért Gray nem is lehet biztos a lány választásában, az Ámor Bizottságot kéri fel házasságszerzésre. A gépezet haladéktalanul működésbe lép, és Emma sorsa ezzel megpecsételődik. Már csak az marad hátra, hogy Gray kitalálja, mi is lenne a lány leghőbb vágya.... (Júlia 338)

 

 

 

 

Leomló falak (The Baby Bombshell 2002)

Leomló falakRaine nagyanyja szeretné, ha unokája végre férjhez menne a szomszédos farm gazdájához, Lucienhez, ám a lány nem tudja megbocsátani egykori kedvesének, hogy miatta halt meg a nagyapja. A házasságközvetítéssel foglakozó Ámor Bizottság ügyes csellel randevút szerez a szerelmesek számára, akik a közelgő vihar elől egy kunyhóba menekülnek. Amikor egy villámsújtotta fa rádől a tetőre, a birtokhatár miatt folyó családi ellenségeskedés egyszeriben értelmét veszti.. (Júlia 340)

 

 

 

 

 

A szerelem malmai (The Bride Price 2002)

A szerelem malmaiGideon Hart nemcsak nevének jelentése szerint kemény férfi, kíméletlenségéről legendák keringenek az üzleti körökben. A férfi bajba jutott cégeket vásárol fel, hogy aztán feldarabolva eladja őket, s ebből tegyen szert haszonra. Egy napon látogatója érkezik szülővárosából. Régi szerelmese, Piper kéri a segítségét mivel fivére a családi malom felépítése miatt teljesen tökrement. Gideon most bosszút állhatna minden sérelemért, amely a lány testvére részéről érte... (Júlia 315)

 

 

 

 

 

Próbaidős angyalka (The Boss, the Baby, and the Bride 1998)

Próbaidős angyalkaAngie-t egy jóságos tett jutalmául angyalnak jelölik az égiek, de a próbafeladatokkal a lány nem boldogul. Utolsó kísérletként egyszerű megbízást kap: feleséget kell találnia Reed számára, akit a barátnője elhagyott. Angie titkárnőnek jelentkezik a férfi munkahelyén, és buzgón nekilát, hogy felkutassa a megfelelő hölgyet. Reed kézzel-lábbal tiltakozik a nősülés ellen, különösen miután felismeri, hogy minden nő közül Angie teszi rá a legnagyobb hatást... (Júlia 311)

 

 

 

 

 

Húzódj fedezékbe! (Jinxed 1996)

Húzódj fedezékbe!Kitty Mallory remek játéktervező, magánemberként azonban elviselhetetlen, maga a két lábon járó katasztrófa. Ahol ő megfordul, ott a csőtöréstől a robbanásig mindenre számítani kell. Meggondolatlansága maitt hibát hibára halmoz, legalábbis a főnöke, Stephen szerint, aki viszont tartózkodó és fegyelmezett férfi, a lány szerint amolyan igazi jéghegy..... A főnök rossz szemmel nézi a lány "apró baleseteit", és nem győz eleget tenni a kártérítési igényeknek. Ők ketten tűz és víz, mégis úgy vonzzák egyást, mint a mágnes...
(Tiffany Young 2.)

 

 

 

Jégtörő szerelem (The Twenty-Four-Hour Bride 1998)

Jégtörő szerelemMiután Nick cégtársa meghal, helyére szép fiatal özvegye, Danielle lép. Az asszony sok örömét leli a közös munkában - és végül Nick szenvedélyes ölelésében. Csakhogy a férfi épp hosszú út előtt áll, s mire kilenc hónap múlva visszatér, kedvesét az oltár elől egyenest a szülőszobára viheti. Danielle beleegyezik a házassságba, de nem is reméli, hogy az érzelmeket feltűnően kerülő férfi igaz szerelemmel szereti...(Júlia 300)

A könyv végén ismét találkozhat az olvasó a Húzódj fedezékbe! című könyv szereplőivel, immár szülőkké válva.

 

 

 

 

Megpuhítva, megfőzve (A Man for all Seasonings)

Megpuhítva, megfőzveVégy egy csinos, céltudatos könyvelőnőt, aki irtózik a főzéstől, és hozd össze egy szívdöglesztő olasz mesterszakáccsal! Kevergesd a történetet, amíg mindketten elérik a kellő hőfokot! Aztán öntsd díszes karácsonyi formába, és süsd készre....
Maddie meglehetősen zaklatott gyermekkora után olyan férjre vágyik, aki biztonságot, állandóságot, megbízhatóságot képes nyújtani. Úgy véli, főnöke megfelel ezeknek az elvárásoknak, csakhogy a férfi számára szóba sem jöhet olyan asszony, aki nem tud főzni. Ezért Maddie egy árverésen az ismert mesterszakács, Joe Milánó szolgálataiért nem kis összeget ad. Célja,hogy a férfi megtanítsa őt a könyvhaművészet fortélyaira, ám Joe leginkább a szép ifjú hölgyet akarja megpuhítani. (Arany Júlia 1999/1)

Mathias Blackstone-nal, a Sárkányember főszereplőjével ebben a könyvben találkozhat először az olvasó egy rövid mellékszerepben.

 

 

 

Randell nővérek

 

Sárkányember (Her Secret Santa 1997)

SárkányemberJacqueline még a családtagjainak sem vallotta be, hogy azonos Jack Rabitt-tel, a népszerű mesekönyvíróval és -illusztrátorral. Mathiasnak Blackstone-nak azonban különleges oka van arra, hogy mindenképpen felfedje a lány titkát. Amikor Jacqueline tréfából bejelenti eljegyzését Blackstone-nal, álmában sem gondolja, hogy a férfi belemegy a játékba, sőt még egy jegygyűrűvel is megajándékozza őt. Pedig bármilyen hihetetlen is, a férfi leghőbb vágya, hogy a komédiából valóság legyen.. (Júlia 236)

 

 

 

 

 

Tündérek pedig vannak (The Miracle Wife 1998)

Tündérek pedig vannakA félárva kis River beleszeret egy mesealakba, s leghőbb vágya, hogy ez a tündér legyen az anyukája. Raven, az édesapja azonban nem hisz a csodákban, még akkor sem, amikor valóban belép életébe az a lány, akiről a könyv írónője a szép tündért mintázta. J.J. pontosan úgy néz ki, mint az a tündér, akit a nővére megrajzolt a könyvében. Arról, hogy hús-vér ember, nem is tudja meggyőzni a kis Rivert, mivel a kislány még hisz a mesékben és abban, hogy a születésnapi kívánságok mindig teljesülnek. Márpedig River azt szeretné, ha a tündér lenne az anyukája. Az özvegy édesapa persze nincs elragadtatva ettől az ötlettől, noha a lányt ő is varázslatosnak tartja. (Júlia 239)

 

 

 

 

 

Kalózok sarja (Shotgun Bridegroom 1999)

Kalózok sarjaA sikeres tőzsdeügynökké lett, dúsgazdag Sam Beaumont csillogó, fekete motorkerékpárján hétévi távollét után visszatér szülőföldjére, ahonnan egykor elkergették, és ahol már kalóz ősei is sok galibát okoztak, s ahol azóta is várja régi kedvese, Annie. Feltett szándéka, hogy bosszút áll régi ellenségein, és elcsavarja a fejét a sziget legerényesebb lányának, a gyönyörű régi kedvesnek, Annie Delacorte-nak. A lányt annak idején sötét családi titok tartotta vissza a házasságtól, ám Sam, ezúttal nem törődve semmilyen kifogással, vállán cipeli menyasszonyát az oltár elé. Nászéjszakájukon vad hurrikán zúdul a szigetre, és Annie immár nem halogathatja tovább a vallomását... (Júlia 271)

 

 

 

 

Magányos farkas (Her Secret Bodyguard 2000)

Magányos farkasA függetlenségére büszke Noah még sohasem ismert olyan különös fiatal nőt, mint Maxi. Első talákozásuk csupa félreértés. A férfit Maxi édesanyja küldte, amolyan "mindenes" testőrnek, hogy derítse ki, ki zsarolja lányát, Maxi viszont azt hiszi, a hirdetésre jelentkezett. Eltökélten keres ugyanis egy férfit aki hajlandó anyává tenni. A férfi nagyon komolyan veszi a megbizatását, de arra nem készült fel, hogy Maxi házában csak úgy nyüzsögnek az idegen férfiak, akik az ominózus hirdetésre jelentkeztek. (Júlia 277)

 

 

 

 

 

Apavásár (The Nine-dollar Daddy 1999)

ApavásárKilenc dollárral a zsebében a tízéves Hutch bemasírozik egy házasságközvetítő irodába, hogy megtakarított pénzéért társat szerezzen édesanyjának, magának pedig szerető apát. Az idős tulajdonosnő nevetve beleegyezik kérésébe. A számítógép a cégtulajdonos gyanútlan unokáját, a széles vállú Tyt választja ki Cassidy számára. Ty nem akar a gyereknek csalódást okozni, ezért hajlandó találkozni a mamájával. (Júlia 242)

 

 

 

 

Salvatore Brothers széria

 

 

Babakaland (Who's Holding the Baby? 1994) - Luc

BabakalandLuc Salvatore nemcsak megnyerő férfi, de a család érdekeinek legfőbb védelmezője is. Amikor öccsének törvénytelen gyereke születik, mindenáron szeretné elérni, hogy a fiatalok rendezzék kapcsolatukat. A kicsit addig maga veszi gondjaiba titkárnője, Grace segítségével. Így a véletlenek összjátéka folytán Grace és a főnöke kis időre kénytelen lesz egy csecsemőrőé gondoskodni. A lány eddig is nehezen állt ellen a férfi vonzásának, de most hozzá kell költöznie Grace élete ezzel alaposan megváltozik... (Júlia 165)

 

 

Függő beszéd (The Baby Gift 2000) - Alessandro

Függő beszédA karácsony körüli érzelmes jelenetek elől Alessandro szokása szerint egy hegyi kunyhóba menekül. Váratlanul egy szép fiatal nő állít be hozzá, kisgyermekkel a karján, s nemrég elhúnyt nővérét, illetve Alessandrót nevezi meg a fiúcska szüleiként. Bár a férfi tudja, hogy autóbaleset következtében kiesett néhány hét az emlékezetéből, nem hisz látogatójának, s csupán a tomboló hóvihar miatt fogadja be. Nyugalma ezzel véget is ér. A nő ugyanis nem akar lemodani a karácsony megünnepléséről, ráadásul megérkezése óta Alessandrót minden éjjel nyugtalanítja egy régóta kísértő, erotikus álom...
(Júlia 355)

A sorozat második és harmadik része nem jelent meg magyarul.

 

 

 

 

Fairytale Wedding széria

 

Henrietta és Donald Montague évtizedekkel ezelőtt egymásba szerettek, és néhány óra múlva összeházasodtak. Azóta is boldogan élnek, és hogy másoknak is megadják a nagy lehetőséget, ötévente bált rendeznek, melynek mottója: érkezz egyedül, távozz életed párjával! A bálon ugyanis lehetőség nyílik arra, hogy két fiatal azon nyomban házasságra lépjen.

 

Magányos szívek bálja (Temporary Husband 1996)

Magányos szívek báljaA vőlegény: Jake Hondo. Nem hisz sem a szerelemben, sem a házasságban, de kénytelen megnősülni, ha nem akarja, hogy az unokabátyja kaparintsa meg az örökségét.
A menyasszony: Lynn Sommers. Igazi romantikus nő, aki hisz a tündérmesékben és a házasság szentségében. Az ő "öröksége" is kockán forog, és csak úgy mentheti meg, ha férjhez megy.

Lynn kénytelen férjhez menni, ha meg akarja tartani "örökségét", de hogy ez mint jelent, a reménybeli vőlegynek nem árulja el. Jake Hondónak meg kell nősülnie, mert nagyapja végrendelete szerint csak így juthat annak birtokához. A gyors házasságokra pedig a Hamupipőke-bál a legalkalmasabb helyszín Amikor Lynne néhányórás ismeretség után hozzámegy Jakehez, szentül hiszi, hogy sikerül meghódítania férjét, noha tudja: Jake csak azért vette feleségül, hogy megkaphassa örökségét.. (Júlia Különszám 1999/1)

 

 

Villámházasság (Accidental Wife 1996)

VillámházasságA vőlegény: Jonah Alexander. Csak azért jön a bálra, hogy megakadályozzon egy esküvőt, s esze ágában sincs megnősülni. De a sors közbeszól, és ő még aznap este megházasodik.
A menyasszony: Nikki Ashton. Magánéleti és munkahelyi problémái miatt elhatározza, hogy "határidős" férjet szerez.

Nikki Ashton úgy véli, a házasság az egyetlen kiút kilátástalannak tűnő helyzetéből, ám hamarosan rá kell jönnie: egy férj nemhogy csökkentené, inkább szaporítja a gondjait....
Mit meg nem tesz az ember a családjáért! Jonah - anyja kérésére - csak azért megy el a Hamupipőke-bálra, hogy megakadályozza féltestvére, Eric házasságát. Álmában sem gondolja, hogy nős emberként távozik onnan, és éppen az a nő lesz a felesége, akitől az öccsét meg akarta menteni...
(Júlia Különszám 1999/2)

 

 

Áll a bál (Shotgun marriage 1996)

Áll a bálA vőlegény: Raphael Beaumont, aki bosszút akar állni Montague-ékon, mivel őket tartja felelősnek húga boldogtalanságáért..
A menyasszony: Aimée Montague, a házigazda lánya, aki azt reméli, hogy a bálon ő is megtalálja álmai hercegét.

Aimée Montague azt reméli, kiverheti fejéből egykori szerelmét, ha a Hamupipőke-bálon máshoz megy feleségül, ám pont itt találkozik újra Raphaellel, és még aznap éjjel feleségül megy hozzá. Az idős Montague úr azonban gyanítja, hogy a fiatalembert nem a legnemesebb érzelem vezérli. Aimée-t férje már a nászéjszakájukon elhagyja (Júlia Különszám 1999/3)

A széria 4. kötete, ami a Salvatore Brothers széria 2. kötete is egyben sajnos nem jelent meg magyarul.

 

 

Az utolsó levél (Long-lost bride 1999)

Az utolsó levélChaz és Shayne kilenc évvel ezelőtt a Hamupipőke-bálon házasságot kötött, de a lány fivére, Rafe durván elválasztotta egymástól a szerelmeseket. Chaz azóta is abban bízik, hogy az élet megajándékozza őket egy második eséllyel. Minden egyes levél, amelyet Chaz magányos karácsonyain szerelmének, a bájos Shayne-nek ír, az elveszett boldogság és a reménytelen jövő miatti fájdalomról árulkodik. Nem tudja, hogy a lány egyik levelét sem kapta meg, mert a fívére, Rafe nem tartotta őket összeillőnek. Évek múlva Rafe azonban megelégeli húga szenvedését. Kilenc év múlva ismét mindketten részt vesznek a nevezetes bálon... (Júlia Különszám 2003/6)

 

 

 

 

Ne felejts! (One Night Wife 1995)

Ne felejts!A sikeres és vonzó repülőgép-tervezőt, Sebastiant elhagyja a felesége. Az asszony röviddel ezután autóbalesetet szenved, és elveszíti az emlékezetét. Még a férjét sem ismeri fel, és otthonuk, a gyönyörű Karib-tengeri sziget is idegen számára. A férfi mindent elkövet, hogy kiderítse, mi történt Anabellel és a házasságukkal. A nő lelke legmélyén érzi, hogy a múltjában valami szörnyű titok lappang. Kétségbeesetten igyekszik emlékezni, ám még a magas, jóképű férfi is idegen számára, aki a férjének vallja magát. Sebastian reméli, hogy otthonuk, a meseszép Rochefort és az ott töltött idő segít majd visszanyerni imádottjának emlékezetét. (Romana Különszám 1999/1)

 

 

 

 

 

Védett terület (Make Believe Engagement 1996)

Védett területSharon két hétre álvőlegényt szerződtet maga mellé, és apja megbízásábül Jermain szigetére indul, hogy kikémlelje az ottani elkelő szálloda sikerének titkát. A szigorú megjelenésű üzletasszony egyszer csak egy Harley-Davidson nyergében találja magát, ráadásul kénytelen szorosan átölelni a motor vezetőjét, és ideiglenes vőlegényét, Jason Richmondot. Döbbenten tapasztalja, hogy egyre könnyebben játssza a boldog menyasszonyt. (Romana 163)

 

 

 

 

 

Micsoda kísértés (To Catch a Ghost 1993)

Micsoda kísértésRita hallatlan pimaszságnak tartja, hogy Dan Kingston kételkedik az ő kedves kísértetük, Franciska gyakori megjelenésében. A lány akaratlanul is ellenfele lesz a híres professzornak, aki kétségbe vonja a család ősi kísértetének létezését. Pedig a lány épp most készül kiadatni erről szóló könyvét. Miközben mindketten elszántan küzdenek a maguk igazáért, egyre erősebb vonzalom alakul ki közöttük. Vajon mi a fontosabb: az igazság vagy a szerelem? (Júlia 134)

 

 

 

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design