Romantikus Írók Tárháza

Charlotte Lamb
Sheila Hollandet olvasók milliói ismerik Charlotte Lamb néven.

Google
 

 

Charlotte Lamb Nem sokkal a II. Világháború kitörése előtt, 1937-ben született London egyik szegénynegyedében, az East Enden. 16 éves koráig egy zárdában nevelekedett, majd a Bank of Englandnél helyezkedett el, később pedig a BBC-nél titkárnőként dolgozott. Itt ismerkedett meg férjével, Richard Hollanddal. Öt gyermekük született. Man szigetén egy Viktória korabeli házban élt családjával. 2000. októberében, 62 évesen hunyt el.

Mohón falta a romantikus könyveket majd férje bíztatására kezdett bele első regényébe. Ezt a könyvet három nap alatt úgy írta meg, hogy közben még három gyermeke is ott lábatlankodott körülötte. Öt (köztük egy ikerpár) gyermekének nevelése közben még számos regényt írt, Charlotte Lamb néven.
Első könyve 1973-ban jelent meg a Mills & Boon kiadó gondozásában, melynek címe Follow a Stranger volt. Élete során több mint 100 könyvet írt a Mills & Boon kiadó számára, és további 25 regényt más kiadóknak. Szabad idejében szeretett olvasni és tv-t nézni. A kedvenc filmjeit rendszeresen videókazettára gyűjtötte.

Véleményem szerint halálával a romantikus irodalom egyik kiemelkedő csillaga húnyt ki végleg. :(

Magyarul megjelent könyvei:

 

 

Üzleti érdek (The Seduction Business 1999)

Üzleti érdek Távolságtartó, előkelő és gyönyörű, Bianca ezt a benyomást kelti az első pillantásra. Ám Morgan megérzi, hogy a hideg felszín alatt szenvedélyes szív dobog. És valóban, a lánynak nehezére esik lepleznie, hogy a férfi felcsigázta az érzékeit. Üzleti tárgyalásaikon Bianca igyekszik tartani a két lépés távolságot, de egy váratlan esemény minden erőfeszítését meghiúsítja.
(Romana 260.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Az éj leple alatt (In the Still of the Night)

Az én leple alattAnnie Langet, a televíziós sorozat ünnepelt sztárját milliók ismerik. A férfiak meg akarják védeni. Barátságos természete miatt a nők is kedvelik. A bájos arcú színésznő azonban lelke mélyén szomorú titkot őriz. Különös! Annie ismerősei közül egyre többen lesznek brutális gyilkosság áldozatai az éj leple alatt. Annie múltjában két, egymástól nagyon különböző férfinak jutott fontos szerep. Egy dolog volt közös bennük: mindketten nyomtalanul tűntek el nyolc évvel ezelőtt. Azóta a végzetes éjszaka óta Annie karrierje egyre felfelé ívelt. Most a legsikeresebb, és megvan mindene, amire valaha is vágyott - a szerelmet kivéve, amiért kész lenne mindent odaadni.

 

 

 

 

 

Akárki voltál (Haunted Dreams)

Akárki voltál...Rögös úton jutott el Ambrose Kerr a bankelnöki székig. Emilie nem sejti, miféle poklot járt meg Amros, mire feljutott a pénzvilág legtekintélyesebb köreibe. Ám a férfi egy gyönge pillanatában megosztja titkát Emilie-vel. A lány megismerkedésük óta csodálta, de kíméletlennek és kegyetlennek hitte a férfit, de már bármit mond vagy tesz is a férfi, ő képtelen megtagadni tőle szerelmét..
(Júlia 139)

 

 

 

 

 

 

 

Szoba kiadó (An Excellant Wife?)

Szoba kiadóRideg, érzelemmentes légkörben nőtt fel James, aki édesapja halála óta kérlelhetetlen szigorral vezeti örökségbe kapott bankját, s egész életét a tervszerűség jellemzi. A szeszélyes természetű Patience körül viszont örökös felfordulás urakodik. Az ő házában mégis jobban érzi magát a férfi.
(Júlia 220)

 

 

 

 

 

 

 

Másnap reggel (Lovestruck)

Másnap reggelEgy átmulatott éjszaka után az egyik neves rádióadó igazgatója, Sam hiába keresi a pecsétgyűrűjét, amely nemzedékek óta apáról fiúra öröklődött. Sajgó fejjel megy be dolgozni, és legnagyobb meglepetésére a titkárnője ujján látja viszont az értékes ékszer. De hogyan került oda, és miért néz rájuk minden alkalmazott olyan furcsán?
(Júlia Különszám 2001/3)

 

 

 

 

 

 

 

A bizalom hiánya (Body and Soul)

A bizalom hiányaEgy feledhetetlen római éjszakán Marion régóta elfojtott vágyainak engedve odaadja magát Silviónak. Mégsem alakul zavartalanul viszonyuk, mert a férfinak meggyőződése, hogy Mariont szoros szálak fűzik a főnökéhez. Féltékenysége nem ismer határokat...
(Romana Különszám 1996/5)

 

 

 

 

 

 

 

 

A hely varázsa (Fire in the Blood)

A hely varázsaA Karib-tengerre megy üdülni Nadien. Egyik hajnalban meglepve fedezi föl, hogy nincs egyedül az ágyban: elvált férje fekszik mellette, aki nyilván csak azért jött, hogy pénzt kérjen tőle. Pedig a férfi szándékai egészen mások. A mesés sziget és saját vonzerejében bízva vissza akarja hódítani őt...
(Romana Különszám 1996/6)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezüstös holdfény (Wild Hunger)

Ezüstös holdfényKeira, a csodaszép modell időről időre beteges evéssel igyekszik ellensúlyozni kora gyermekkorában szerzett kisebbrendűségi érzéseit, de egyszecsak betoppan a szomszéd, sőt követni kezdi a lányt egy tangeri villába is. Az első tangeri éjszakán Gerard csókjaival halmozza el a lányt. Másnap a férfi vizsla szemekkel keres valamit a villában, amelyben a tulajdonos értékes festményeit rejtegeti. Ivo, Keira mostohaapja váratlanul visszatér Tangerba, s nem titkolja, hogy ő az illegális műkincskereskedelem egyik szervezője. Keira Londonba menekül, ahol már-már újra hatalmába kerítené betegsége, ha nem tűnne fel újra Gerard. (Kiskegyed melléklet)

 

 

Ezüstös holfény
Ezüstös holfény

 

 

 

 

Viszontlátás Velencében (Dark Fate)

Viszontlátás VelencébenMás feleséget szánt a híres és dúsgazdag Alessandros család Domenicónak, nem holmi szégény angol lányt. Saskia egy idő után képtelen elviselni a család ellenséges viselkedését, és visszamenekül Angilába, ahol egy kertészetben kap állást. Velence szakmailag óriási csábítás a dísznövényekkel és kertépítéssel foglalkozó Saskia számára. A fiatalasszony itt látja viszont Dominicót, két éve lehagyott férjét is. Tudja, hogy most már nehéz lesz elszöknie előle...
(Romana 125)

 

 

 

 

 

 

Ületi érdek (The Seduction Buisness)

Üzleti érdekTávolságtartó, előkelő és gyönyörű. Bianca ezt a benyomást kelti az első pillantásra. Ám Morgan Hearne megérzi, hogy a hideg felszín alatt szenvedélyes szív dobog. Amióta a lány Morgan házában töltött egy éjszakát, hogy a férfi kislányára, Lisára vigyázzon, nincs nyugodalma. A kapocslatuk azonban sajnos pusztán üzelti jellegű, és számos bonyodalom nehezíti.
(Romana 260)

 

 

 

 

 

 

 

Athéni hangverseny (Dark Music)

Athéni hangversenySenki nem hitte, hogy Anne és Rafael valaha is találkonak még ebben az életben. A lány röviddel esküvőjük előtt hagyta el Rafaelt, s a férfi azóta sem tudata kiheverni a csalódást. Amikor aztán két év múlva váratlanul összefutnak egy athéni szállodában, mindenképpen fényt akar deríteni a szakítás hátterében álló titokra.
(Júlia Különszám 1992/Nyár)

 

 

 

 

 

 

 

Semmi pénzért nem eladó (Heart on Fire)

Semmi pénzért nem eladóAmikor Claudia titkárnőként nem kap munkát, meggyőződése, hogy korábbi főnöke állt rajta bosszút, mert visszautasította az udvarlását. Frank, a sikeres üzeltember újra megjelenik, s szép lakást, kocsit, magas fizetést ajánl a lánynak szorult helyzetében. Claudia mérgében egy tál levest önt a fejére.
(Júlia Különszám 1993/5)

 

 

 

 

 

 

 

Szigorúan ellenőrzött szerelem (The Treat of Love)

Szigorúan ellenőrzött szerelemA nők kedvenceként ismert Alan Martellt, a londoni High Society üzletkötőjét gazdag nagyanyja egy nap fölszólítja, hogy fél éven belül nősüljön meg, és lehetőleg minél hamarabb változtasson eddigi életvitelén. Alant azonban tökéletesen hidegen hagyja az örökség. Caroline Ramsgate iránti szenvedélye minden más érzést elhomályosít benne, ezért nagyanyja feltételeivel egyáltalán nem törődik. De hogy fogja meggyőzni tiszta szándékáról Caroline-t, hiszen valóban nagyon szereti, és vele akarja leélni az egész életét...?
(Júlia 35)

 

 

 

 

 

 

Kényszerházasság (Shotgun Wedding)

KényszerházasságAmikor Juliet tizenhét évesen beleszeret a Chantries-birtok leendő tulajdonosába, még nem sejti, hogy a tűzzel játszik. Az érett férfi nem tud ellenállni a női vonzerejét próbára tevő csitrinek, s végül szinte kötelességének érzi, hogy feleségül vegye. A nászéjszakán tanúsított durvasága megrémíti a lányt, aki el is menekül. Nyolc év után bukkan fel újra Simeon, hogy örökösödési gondjaira Julietnél találjon megoldást.
(Júlia 51)

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöktetés a Paradicsomból (Compulsion)

Szöktetés a ParadicsombólLissa, aki egy kolostor iskolájában töltötte gyermekéveit, kénytelen elfogadni vőlegénye ajánlatát: énekelnie kell egy kétes hírű éjszakai lokálban a Karib-tenger egyik kis szigetén. Találkozása Luc Ferrier-vel azonban gyökeresen megváltoztatja életét. Az intelligens, jóképű férfi felnyitja a lány szemét, és meggyőzi, hogy hagyja ott vőlegénye, Chris sötét mesterkedéseit. Lissa a férfi jachtján elszökik St. Lerie szigetéről. Eleinte magának sem vallja be, hogy első látásra szenvedélyes szerelemre gyulladt Luc iránt.
(Baccara 2000. augusztus)

 

 

 

 

 

 

Szívpárbaj (Duell of Desire)

SzívpárbajAnnak ellenére, hogy Deborah Portman érzi, milyen erős szenvedélyt ébreszt fel benne főnöke, Andrew St. James, a férfi minden közeledését elhárítja. Túl jól ismeri tiszavirág életű kapcsolatait. Deborah úgy dönt, hogy nőül megy Robinhoz, régi jó barátjához, bár nem ő jelenti számára a nagy szerelmet. És ekkor el kell utaznia üzleti útra Andrew-val Nizzába - s ez az utazás minden számítását keresztülhúzza.
(Baccara 2001. február)

 

 

 

 

 

 

Leányrablás Londonban (Seduction)

Leányrablás LondonbanDina Wardent mostohaapja arra akarja kényszeríteni, hogy menjen feleségül valakihez, akit nem szeret. Ezért a lány megszökik és elhagyja Görögországot. Alighogy megérkezik Londonba, Ben Winter lakásán találja magát. A férfi, Dina minden ellenkezése dacára elcsábítja őt. Dina haragjában és szégyenében elbujdosik előle, így aztán hetekbe telik, mire Ben újra rátalál.
(Rúzs 2000. június)

 

 

 

 

 

 

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design