Romantikus Írók Tárháza

Romantikus Bianka regények - Romantikus idők

Google
 

 

A Romantikus Bianka regények című sorozatot az Alexandra kiadó adta ki, ám az első kötet megjelenése előtt Romantikus idők sorozatcímmel még két könyv került forgalomba, ami ennek a sorozatnak az előfutára volt.
Érdekessége a sorozatnak, hogy a könyvek az eredeti kiadások borítóját megőrizve kerültek Magyarországon is forgalomba.

 

 

 

Anita Mills: Kitty Gordon tévedése
(Miss Gordon's Mistake
1991)

Kitty Gordon tévedéseVajon sikerül-e egy kicsi, törékeny lánynak elrabolnia a háborúban megedződött erős, szálfatermetű, hőssé kikiáltott fiatal férfit? A válasz: igen. Az ok: elszántság. De miért szánja el magát ez a fiatal lány erre a tettre? A válasz: önzetlenség. Az ok: egyrészt gyűlölet, másrészt szeretet. Ám útjuk során megannyi váratlan eseménnyel kell megküzdeniük: rablótámadással, halálosnak tűnő sebesüléssel. Sor kerül becsületből vívott harcra az elrabolt és gyűlölt férfi életéért, majd meglepetésként következik be az ébredő és reménytelennek tűnő szerelem. Hogy mi a nagy tévedés e történetben? Megtudhatja a kedves olvasó, ha végigéli ezt a romantikus, ugyanakkor fordulatokban bővelkedő regényt. Ajánljuk tehát mindazoknak, akik romantikára éhesek, és akik szeretnek játszani a gondolatokkal: hogyan záródhat egy képtelennek tűnő történet?

 

 

 

 

 

 

Mary Balogh: Varázserő
(A Certain Magic 1991)

VarázserőPiers utoljára jött baráti látogatásra. Búcsút kell vennie Alice-tól, nősül. Feleségül veszi a csodálatra méltó és ártatlan Cassandra Bordent. Megszorítja barátnője kezét. - A búcsú mindig nehéz igaz? - kérdezte Alice-tól, miközben előrehajolt, hogy arcon csókolja. - Igen, mindeg nehéz - mondta Alice. - Nos, Isten vele, Piers. Könnyein át rámosolygott. Kihúzta a derekát és lágyan arcon csókolta a fiút. - Alice - Piers lehajolt, és rövid, gyengéd csókkal érintette barátnője ajkát, majd kérdőn a szemébe nézett. Alice tudta, itt a pillanat, amikor el kell szakadnia a férfitól... különben az elhatalmasadó szerelem olyasmire ragadtatja, aminek nem lenne jó vége, és maga is megbánná.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Evelyn Richardson: A vonakodó örökös
(The Reluctant Heiress 1996)

A vonakodó örökösLady Sarah Melford mindeddig boldogan élt bátyja, Cranleigh márkija, és szédületesen szép felesége, Rosalind árnyékában. De amikor megörökli nagyanyja hatalmas vagyonát, hirtelen irigy tekintetek kereszttüzében találja magát. Rosalind sármos és tékozló bátyja, Richard, Sarahban látja a megoldást égető anyagi problémáira. Rosalind figyelmes imádója, Evron lovagja szintén benne keres szövetségest legromlottabb játékaihoz. És mindennek a tetejében Lord Alistair Farringdon, London legsikeresebb nőcsábásza olyan kihívást lát benne, amelyhez foghatóval soha nem találkozott korábbi hódításai során. Bár Sarah sosem ábrándozott vagyonról, az örökség mégis az ölébe hullott. El kell tehát döntenie, min tegyen a kegyeiért versengő férfiak seregével. Mert ha a pénz boldogságot nem is jelent, veszélyt mindenképpen, és remélhetőleg szerelmet is...

 

 

 

 

 

2. April Kihlstrom: A félrevezetett Diana
(The Wicked Groom 1996)

A félrevezetett DianaHogyan tudta lekötelezni magát Lady Diana Westcott a szerelemnek, a tisztességnek, s hogy tudott engedelmeskedni annak a férfinak, aki ugyanolyan könnyen tudott hazudni, mint ahogy szerelmet is ígérni? Hogyan tudta rábízni tisztességét és szívét egy férfira, akinek egyik sem volt? Rosszul érezte magát, mikor megtudta, hogy szülei hozzáadják a hírhedt Berendord herceghez. De az még rosszabb volt, mikor szemtől szembe került vele. A férfi először álcázta magát, hogy a legszemtelenebb módon férkőzhessen a lány közelébe. Aztán eltitkolta előtte korábbi szerelmét, még akkor is, ha ez a múlbéli szerelem óriási hatással volt újonnan szövődött szerelmére. Legközelebb pedig Diana leplezte az igazságot, hogy legyőzze a herceg szándékait. Valahogy rá kellett, hogy szedje ezt az ördögi csalót, hogy eltitkolja előle, mennyire erős hatást gyakorolt rá, és mennyire gyengének érezte magát a férfi karjaiban.

 

 

 

 

 

3. Emily Hendrickson: A makacs csábító
(The Contrary Corinthian 1995)

A makacs csábítóMiss Phoebe Thorpe-nek fogalma sem volt róla, hogy mivel érdemelte ki Lord Valentine Latham haragját. Ez a feltűnően helyes, előkelő és kiváló kapcsolatokkal rendelkező fiatalember minden eszközzel azon fáradozott, hogy kitöltse rajta bosszúját. Először is mindent elkövetett, hogy beszennyezze a legjobb körökben mozgó fiatal hölgy makulátlan jó hírét. Azután megpróbálta férjhez kényszeríteni a leglehetetlenebb udvarlói egyikéhez. De Phoebe akkor rettent meg igazán, mikor ráébredt, hogy ez a haragvó, ellenállhatatlan élvhajhász más érzelmeket is táplál iránta: feltámadt az étvágya.

 

 

 

 

 

 

 

4. June Calvin: Pelham két menyasszonya
(The Jilting of Baron Pelham 1994)

Pelham két menyasszonyaBár Miss Davida Gresham még újnak számított a férjhez menendők körében, mégis már három férfi vette körül fiatalkorában. Az egyikük nagyon vonzó férfi, Montgomery Pelham báró, akit nemrég hagyott ott a menyasszonya, aki a közvélemény szerint a legelragadóbb högy volt; a férfi kezdetben arra használta Davidát, hogy féltékennyé tegye előző menyasszonyát. A másik egy szintén jóképű fiatalember, Harrison Curzon, aki tehetős vagyonnal rendelkezett, s épp egy ilyen ártatlan lányt keresett menyasszonyának. A harmadik a kedves és finom Harwood herceg volt, aki Davida apjának legjobb barátai közé tartozott, s új feleséget keresett meghalt felesége helyett. Az egyiknél megtalált volna minden biztonságot. A másiknál érzékiséget és érzékenységet talált volna. A harmadik csak egy álházasságot ígért. A kérdés, hogy ezek közül melyik férfi gyújtja szerelemre Davida szívét. Melyik ígérkezik a legjobbnak vagy éppen a legrosszabbnak?

 

 

 

 

5. Karen Harbaugh: Ördögi alku
(The Devil's Bargain 1995)

Ördögi alkuBár gyönyörű lány, Eveline Seton mégis tudja, hogy Lord Richard Clairmond sosem lehet az övé. A szívdobogtatóan vonzó, kékvérű férfinak eszébe se jutna, hogy egy kereskedő lányát vegye feleségül. Akkor miért zaklatja mégis szenvedélyesen elsuttogott szavaival? Eveline-ben egyre erősödik a félelem, hogy imádottja súlyos titkok őrzője. Az ellenállhatatlan csábító Lord Clarimond szinte falta a nőket, akik egytől egyig olthatatlan vágyainak áldozatai lettek. A nyughatatlan élvhajhásznak esze ágában sem lett volna Eveline-t feleségül venni, de hihetetlen tartozásai miatt és a biztos jövő érdekében eladta lelkét - s Eveline tisztaságát - a Sátánnak. A lány hiába adta tanúbizonyságát annak, hogy méltó társa lehet a lordnak, s hasztalan biztosította a férfit hűségéről, örökre a csábító áldozatává lett. Vagy fordítva...

 

 

 

 

 

6. Penelope Stratton: A földön járó nő
(The Unromantic Lady 1996)

A földön járó nőDiantha Halstow szívesen hangoztatta, hogy a szerelem nem más, mint puszta illúzió, amely arra szolgál, hogy csapdába ejtse az ostobákat. Rexford Lytham, Chartridge grófja tökéletesen egyetért vele. Diantha rendkívül józan gondolkodású férfinak tartotta. És az övék volt a legésszerűbb házasság. Diantha pénze a férfi címéért. Mit akarhat ennél többet két cinikus ember? Közös életüknek egyetlen olyan területe volt, ahol nem érvényesült a józanság és cinizmus: a házastársi ágy. Itt a szenvedély uralkodott, vad és kiszámíthatatlan szenvedély, amilyen az az új érzelem is volt, amely elnyeléssel fenyegette Dianthát. Rettegett ettől, mert ugyan hogy néz ki, ha egy asszony szerelmes a saját férjébe!

 

 

 

 

 

 

7. Dawn Lindsey: Az amerikai unokatestvér
(The American Cousin 1995)

Az amerikai unokatestvérMiss Sorrel Kent megpróbálja elhitetni magával, hogy Wycherly márkit kifejezetten ellenszenvesnek találja. Egy angol nemes és egy társadalmi címeket elutasító amerikai lány; egy öntelten magabiztos férfi és egy függetlenségét elkeseredetten védelmező nő áll szemben egymással. Ráadásul a márkit Sorrel gyönyörű unokatestvérének szemelték ki férjül. Az elbűvölő Livia bármelyik férfit képes az ujja köré csavarni. Semmi kétség: most az ellenállhatatlanul jóképű márki kerül sorra. Sorrel felejteni jött Angliába, nem azért, hogy újra összetörjék a szívét. Törekvése azonban meghiúsul: a közte és a márki közt éledező rokonszenv hirtelen vad, elsöprő szenvedéllyé alakul át...

 

 

 

 

 

 

8. Anne Douglas: Vágyak tánca
(Miss Caroline's Deception 1995)

Vágyak táncaŐ maga volt a rejtély. Vajon úrhölgynek született, hogy gyereket szüljön és neveljen, vagy csak egy álruhás könnyűvérű nőnek? Feleség vagy szerető? A fiatal hölgy semmit nem akart elárulni múltjából, még a nevét sem. Rycote gróf csak azt tudta, hogy ez a nő az ő házában lakik, sorsa az ő kezében van, és szépsége egészen megbabonázza. Miss Caroline pedig nem merte felfedni a valóságot önmagáról, és nem is akart a gróf terhére lenni, bár egyre jobban érezte, hogy közeledik a veszély, és Rycote vágyainak nem fog tudni ellenállni...

 

 

 

 

 

 

 

  e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design