Romantikus Írók Tárháza

Bertrice Small
Bertrice Small Manhattanben született, és 28 évig élt Long Island keleti részén, azon a vidéken, amit annyira szeretett. A Nyilas jegyében született, hozzáment egy Halak férfihoz, és egy Kos fiút szült neki.

Google
 

Bertrice SmallÉletének nagy szenvedélye a családja, ezután következnek Pookie, Honeybun, és Finnegan, a család macskái, Nicki pedig az öregedő nimfapapagáj.

35 törénelmi-romantikus regényt és 4 erotikus novellát írt, beleértve a The Kadin-t, és a két közkedvelt szériáját, az O'Malley Sagát és a Sky's Legacy-t is. A New York Times bestseller írója, de nevével találkozhatunk a Publishers Weekly, az USA Today, és az L. A. Times bestseller listáin is. Számos díj nyertese, ezek többek között a Best Historical Romance; az Outstanding Historical Romance Series; a Career Achievement for Historical Fantasy; és néhány Reviewers Choice díj a Romantic Timestól. "Silver Pen", azaz Ezüst tollú író titulust kapott az Affair De Couer-től. 2004-ben Életmű díjat adományozott Smallnak a Romantic Times magazin azért a munkásságért, amelyet a történelmi romantika műfajának terén vitt végbe.

 

 

Csatorna széria

 

Titkos örömök (Private Pleasures 2004)

Titkos örömök Nora Buckley legszörnyűbb rémálma végül beteljesedett. Hosszú éveken át odaadó, kötelességtudó háziasszonyként élte életét, és egyszer csak azon kapta magát, hogy a férje elhagyta egy nála fiatalabb nő miatt. Egyetlen vigaszát csak a barátnői jelentik - az Ansley Court-i nők, akik minden hétfő délelőtt összejönnek egy kávéra, kis pletyizésre. Nora kétségbeesése láttán a barátnők elhatározzák, itt az ideje, hogy megosszák vele mocskos kis titkukat. A Csatornáról van szó, amely úgy elégíti ki vágyaikat, ahogy legvadabb álmukban sem gondolnák. Nora végre kiélheti legtitkosabb, legérzékibb fantáziáit. Ráadásul hamarosan rájön, mindene meglehet, amire egész életében vágyott.

 

 

 

Tiltott örömök (Forbidden Pleasures 2006)

Tiltott örömökA New York közeli, csendes faluban élő és romantikus regényeivel befutott írónő, Emily Shanski élete gyökeresen megváltozik, amikor kiadója erotikusabb és kitárulkozóbb könyvet rendel tőle. Az eddig csupán élénk képzelőerejéből megélő írónő kénytelen új szerkesztőjéhez, a magas, sötét hajú, jóképű és hozzá hasonlóan ír származású Michael Devlinhez fordulni, hogy segítsen neki hitelesen megírni a nagy francia forradalom idején játszódó, drámai fordulatokban bővelkedő legújabb regényét. Az írónő és bátor hősnőjének titkokkal, családi tragédiákkal és buja szerelmi jelenetekkel fűszerezett története furcsa fantáziavilágban kapcsolódik össze a Csatornán, a titkos adón, amelynek célja az, hogy a modern technika segítségével bevezesse a nőket - és így e regény olvasóit is - az érzéki örömök művészetébe.

 

 

Váratlan örömök (Sudden Pleasures 2007)

Váratlan örömök
Ashley Kimbrough-nak mindene megvan, amire egy nő vágyhat: kedves barátok, sikeres karrier és kielégítő szexuális élet a Csatornán - a kizárólag nőknek fenntartott tévéadón, amely minden érzéki vágyat beteljesít. Bár már elmúlt harminc és volt néhány balul sikerült próbálkozása, a szingli élet nem keserítette el - egészen mostanáig. Ashley nagyapja végrendeletének köszönhetően kénytelen megismerkedni Ryan Mulcahyval, a szintén sikeres üzletemberrel, aki ráadásul jóképű és olyan a teste, akár egy modellé. A véletlen úgy hozza, hogy vagyonukat mindketten csak úgy tudják megtartani, ha összeházasodnak. Az érdekházasság jó ötletnek tűnik, de mi lesz az érzelmekkel - no és a szexszel?

 

A szériának még két kötete van (Dangerous Pleasures, Passionate Pleasures 2010-re várható)

 

 

 

 

The O'Malley Saga

 

Tengerek asszonya (Skye O'Malley)

Tengerek asszonyaAz amerikai írónő régimódi rózsakertre néző dolgozószobájában írta világsikert aratott folytatásos regényeit. A Tengerek asszonya is egy izgalmas cselekményű regényfolyam első kötete, amelyben megismerkedhetünk a gyönyörű ír lány, Skye kalandjaival, az angol reneszánsz mozgalmas évtizedeiben. Skye apjának, a kalózkodástól sem visszariadó dúsgazdag ír kalmárnak nincs fiú örököse, ezért az energikus Skye kezébe teszi le családja, nemzetsége és flottája sorsát...

 

 

Édes holnapok (All the Sweet Tomorrows)

Édes holnapokAz elbűvölően szép és lenyűgözően okos Sky O'Malley, a "tengerek asszonya" nem arra rendeltetett, hogy békés boldogságban élje életét szerettei körében... Sorsa egyre különösebb kalandokra ragadja, Tudor Erzsébet reneszánsz Angliájából francia partokra, onnan Észak-Afrikába - ahol nem főúri pompa várja, hanem egy keleti kényúr háremének megpróbáltatásai -, és sok veszéllyel dacolva, sok boldogtalanságon győzedelmeskedve jut el végül az "édes holnapok" küszöbére - annak a férfinak a karján, akit sokszor elutasított, de aki mindvégig hűségesen kitartott a hányatott sorsú, gyönyörű asszony mellett...

 

Szeretni minden időben (A Love for All Time)

Szeretni minden idõbenA vér nem válik vízzé. A gyönyörű Skye O'Malley kisöccse, Conn daliás ifjú immár, a legvonzóbb férfi Erzsébet királynő udvarában. A legszebb dámák hevernek a lába előtt, versengenek kegyeiért. De hol az a nő, aki nem csak testi vágyát elégíti ki? Az asszony, aki igazán szereti, és aki iránt ő is szerelemre lobban? Aidan sem remélheti, hogy megakad rajta Conn szeme. De amikor a sors váratlanul tálcán kínálja a lehetőséget, a gyors eszű Aidan nem habozik, Conn felesége lesz. Hogy is sejthetné, milyen fantasztikus kalandok során leli majd meg az igazi szerelmet férje oldalán, és szakítja el tőle a gonosz végzet.

 

Mert örök a szerelem (This Heart of Mine)

Mert örök a szerelemBrocCrain grófjának nem sürgős a házasság. Éli vidám agglegényéletét, és felé sem néz a gyereklánynak, akit szülei jegyeztek el számára. Ám amikor atyja meghal és örökösről kell gondoskodnia, elindul megkeresni menyasszonyát. A kis Velvet viszont nemcsak gyönyörű nővé serdül, anyja, Skye makacsságát és szabadságszeretetét is örökölte. Nem lesz olyan férfié, aki nem hódítja meg szívét. Alexander szívesen ostromolja a szép lányt, és lesz közben hódítóból hódított. De vajon elég erős-e szerelmük, hogy kibírja, ha a sors kegyetlenül elszakítja őket egymástól, ha Velvet egy másik férfi karjában talál vígaszt, szerelmet és kielégülést? Erzsébet királynő udvarába, Skócia vad hegyei közé, India mesés tájaira vezeti olvasóit az írónő ebben az izgalmas történelmi regényben. Megelevenedik a régmúlt, a pazar kosztümök, Anglia fölemelkedése, de Small jelen könyve sem a csaták története. A szerelmeké, mert a szerelem örök.

 

Újra rád találtam (Lost Love Found)

Újra rád találtamAz Erzsébet-kori Angliába visz bennünket a világszerte népszerű Bertrice Small történelmi regénye. Az 1600 körüli években a negyvenöt évig uralkodó Tudor Erzsébet királynő ekkoriban már végnapjait éli. A keménykezű, férjhez soha nem ment Erzsébet idejében Anglia nagyhatalommá vált, a királynő lefejeztette Stuart Máriát, legyőzte a legyőzhetetlen Armadát, s ezzel elnyerte a spanyoloktól a tengeri fölényt, sikeres terjeszkedő politikát folytatott. Közben a Globe Színházban nagy sikerrel játsszák Shakespeare halhatatlan drámáit, s Thomas Morus is ekkor írja műveit. A szigorú királynőnek nemcsak országa ügyes-bajos dolgaival kell törődnie, de az udvari intrikákkal, pletykákkal is. Ide kerül udvarhölgyként a feltűnő szépségű, ifjú Valentina, aki ekkor már özvegyasszony, férje, Lord Barrows alig egy hónapi házasság után egy baleset következtében elhunyt. Valljuk be, az ifjú özvegy nem bánkódik igazán, mert férjeura oldalán nem találta meg az igazi szerelmet. Elhatározza, hogy királynőjét fogja szolgálni - aki annyira megkedveli, hogy hamarosan első udvarhölgyévé teszi -, s csak akkor megy újra férjhez, ha valóban szerelmes lesz. Egy váratlan esemény töri meg udvarhölgyi karrierjét: Val egy nagy családi titok nyomára bukkan. A megfejtéshez, az igazság kiderítéséhez a rejtélyes, egzotikus és ugyanakkor veszélyekkel teli, kalandokat ígérő Keletre, Törökországba kell utaznia, s a hosszú útra két hódolója is elkíséri. Vajon kettőjük közül kerül-e ki az igazi? A kor - a korabeli Anglia és a mesés Kelet - hiteles atmoszféráját megteremtő szerző könyve kedvére való mind a történelmi, mind a kaland-, mind a szerelmes történetek kedvelőinek.

 

Vad Jázmin (Wild Jasmine)

Vad JázminA gyönyörű, finom és okos Jaszaman hercegnő fiatal életében két férfi játszik meghatározó szerepet - az iránta bűnös szenvedélyt tápláló féltestvére, Szálim, és ifjú férje, Dzsamal kán. Szerető hitvese oldalán meglelt boldogságának azonban hamar vége szakad, amikor Dzsamalt meggyilkolják. Jaszaman Angliába menekül a bátyja elől, édesanyja családjához. Itt végre találkozik még mindig csodálatosan szép anyjával, Velvettel, és legendás nagyanyjával, Skye O'Malley de Mariscóval... Bertrice Small újabb romantikus kalandokkal teli regénye a 17. századi India egzotikus világába röpít bennünket, majd megmutatja azt is, milyen az élet ugyanekkor az angliai királyi udvarban...

 

 

 

Skye's Legacy

 

Drága Jázmin (Darling Jasmine)

Drága JázminA Drága Jázmin kezdő darabja egy újabb családregénynek, amely most már a Glenkirk grófok története volt. Skye O'Malley hosszú, fordulatos élete elérkezik az utolsó fejezetéhez: elveszíti szeretett férjét, Adam de Mariscót. De lényétől idegen, hogy magába roskadva gyászoljon: minden szeretetével, élettapasztalatával és bölcsességével kedvenc unokája életét szeretné rendbe hozni. A kedvenc unoka pedig Jasmine, aki az elhunyt skót trónörökös kedvese volt. Jakab király akarata szerint férjhez kellene mennie Glenkirk grófhoz. Csakhogy Jasmine hallani sem akar kényszerházasságról, s az esküvő kitűzött napján Franciaországba menekül Angliából, gyermekével egyetemben. Két évig sem nagyanyja, sem cserbenhagyott vőlegénye nem leli a nyomát. De az erős lelkű Skye O'Malley szentül elhatározza, ha addig él is, unokáját, a "vad" Jasmine-t révbe juttatja. Átkel a Csatornán, még mit sem sejtve arról, hogy titokban nyomába szegődött az elhagyott skót gróf. Ő tudja, a nagyanyja fel fogja kutatni Jasmine-t.

 

 

Megigézve (Bedazzled)

MegigézveBertrice Small mindig lenyűgözi az olvasóit történelmi regényeinek megdöbbentő részleteivel. Legújabb kötete az O'Malley család történetét folytatja. Ezúttal a drága Jázmin idősebbik lányának, a tizenhetedik századi gazdag örökösnőnek viharos kalandjait ismerheti meg az olvasó. Anyjához hasonlóan ő is elszántan keresi a szerelmet egy nem sok jót ígérő helyen...A szép és önfejű India mindenben a maga útját akarja járni. Megszökik egy gróffal, kinek hírnevét beárnyékolja gyilkossá lett bátyja, s hajóra száll, amellyel Itáliába szándékozik vitorlázni. Ám amikor a hajó az ottomán kalózok fogságába esik, a makacs szépség Kaleb Afraimnak, El-Szinut barbár országa uralkodójának, ennek a titokzatos múltú férfinak a rabszolgája lesz. India sosem gondolt volna arra, hogy egyszer csak beleszeret ebbe a gyűlölt férfiba, akinek éppoly erős akarata van, akárcsak neki. Arra sem gondolt, hogy a kegyetlen sors mégis elszakítja őt a férfitól. A porig sújtott lány visszakerül Skóciába, ahol férjhez adják egy vadidegenhez. Ám a sors mást tervez, nem a kényszerházasságot...

 

 

Ostromlott szív (Besieged)

Ostromlott szívAz írónő hatalmas történelmi tablót fest hősei köré, akiket már jól ismerhetünk előző regényeiből. Ezúttal Glenkirk hercegnőjének, Jasmine-nak a legkisebb lánya, Fortune sorsa köré szövődik a fordulatos történet. A lángvörös hajú, korát meghazudtolóan modern és merész gondolkodású hercegkisasszony a család ősi birtokán, Írországban találja meg azt a férfit, aki szívét egy csapásra rabul ejti. Mindent elsöprő féktelen testi és lelki szerelem keríti hatalmába a fiatalokat már az első látásra. Kieran, a kelta és katolikus ősöktől származó férfi úgy dönt, hogy harcba száll a protestáns hitű Fortune szerelméért. Örökségéről le kell mondania, és amikor hiúságában sértett öccse feltüzeli ellene a protestáns hívőket, már tudja: új hazát kell keresnie szerelmével együtt. Mindketten arra vágynak, hogy megtalálják azt a helyet, ahol protestánsok és katolikusok békében, boldogságban élhetnek egymás mellett, vérontás és erőszak nélkül. Az újvilágba készülő telepesekhez csatlakoznak immár mint férj és feleség, amikor kiderül, hogy Fortne gyermeket vár, így a hajóút túlságosan kockázatos lenne számára.

 

 

Királyok szeretője, királyi szeretők (Intrigued)

Királyok szeretõje, királyi szeretõkMire az eladósorba került hercegnőt, Autumn Rose Leslie-t bemutatják a királyi udvarban, Cromwell hívei győznek Angliában, és a lány családjának menekülnie kell. Autumn Franciaországba utazik, ahol beleszeret Auriville márkijába. Házasságuk azonban hamarosan véget ér, mert férje váratlanul meghal. A szépséges özvegyet maga a Napkirály teszi szeretőjévé. A köztársaság bukása után visszatér Angliába, ahol újabb királyt hódít meg: II. Károllyal folytat viharos románcot. A márkiné kiváló szerető, mindent megszerez magának, amire csak szüksége van, ám szíve halott. Úgy tűnik, az udvari intrikák, a bonyolult cselszövések és a hatalomért folyó harc közepette képtelen rátalálni az igaz szerelemre...

 

 

A vadóc és a herceg (Just Beyond Tomorrow)

A vadóc és a hercegAz 1600-as évek második felében vagyunk Skóciában: az életével játszik az, aki nem tud eligazodni a politika útvesztőiben. II. Károly vissza akar térni Angliába, s elfoglalni helyét az őt megillető trónon, ám Cromwell-lel és annak hadseregével találja szemben magát. A skótok és az angolok nagy része igyekszik megőrizni semlegességét, hogy az életet elviselhetővé tegye maga és családja számára. E politikai forrongások közepette talál egymásra egy előkelő herceg, Patrick Leslie, és egy skót-felföldi lány, Flanna Brodie. Szenvedélyes, vad viszonyuk nehezen érik boldog együttlétté, s a bonyodalmakat nem csupán a lány vadóc természete, hanem a történelem viharai is okozzák.
!

A sorozat 6. kötete (Vixens) tudomásom szerint nem jelent még meg magyarul, ha tévednék, akkor szóljatok!

 

 

A fúria (Hellion)

A fúriaROMANTIKUS AKCIÓ! Hogy is kezdődik? Él Langston várában, Anglia déli, kellemesen lankás vidékén egy várkisasszony? S epekedve várja a hercegét? Aki megjelenik fehér lovon? Hát, nem egészen. A szépséges, ámde fékezhetetlen temperamentumú Isabelle-hez, aki erős kézzel irányítja megörökölt birodalmát, egy szép napon beállít a rettenthetetlen lovag és kijelenti, hogy ő lesz a férje, ezt követeli az angol királyi érdek. Bevezeti szerelmesét az érzékek birodalmába, és boldogan élhetnének... Bertrice Small regénye a XII. század világába repíti el az olvasót. Főurak, királyok vetélkednek angol és normann földekért, de az emberek életét ebben a középkori világban is az érzelmek és az érzékek uralják. Lenyűgöző mese buja szerelemről, fekete mágiáról, és veszedelmes élvezetekről.

 

 

Rosamund (Rosamund)

RosamundBertrice Small neve egyet jelent a szenvedély fűtötte romantikus regénnyel. Rosamund hatéves, mikor először megözvegyül, s tizenhárom éves korára már második férjét veszíti el. Rosamund gyermekként kényszerül megismerni a sors nagy csapásait, s a házasélet örömét is, amely gyerekként nem jelenthet számára boldogságot. Rosamund elveszti férjeit, elveszti fivérét, s elveszíti szüleit is. Mivé lehet a sorstól ilyen irtóztatóan sújtott lány élete? Milyen életúthoz vezethet ennyi csapás?

 

 

 

Miért kellene megnősülnöm? (Deceived)

Miért kellene megnõsülnöm?Aurora Kimberly nem akar grófné lenni. Nem érdekli az a különös házassági szerződés, amelyet nem sokkal megszületése után apja kötött a grófi vőlegény szüleivel. Ő csak azt tudja, hogy majd egyszer olyan férjet választ magának, akibe szerelmes lesz. Húgát más fából faragták:Cally nagyon is el tudja képzelni magát grófnéként, akár egy számára még ismeretlen férfi oldalán is. Ötletük innen adódik: mi volna, ha szerepet cserélnének? A csalás sikerül, az ifjú gróf - aki különben szintén ódzkodik a házasságkötéstől - hajón érkezik a ködös Albionból, s magával viszi az igazi arának gondolt Callyt. Aurora, az akaratos és gyönyörű lány pedig magának sem vallja be, hogy ha tudta volna, milyen jóképű a vőlegény, talán ki sem eszeli a szerepcserét. Sok-sok bonyodalom után az igazi jegyespár mégis egymásra talál. Rádöbbennek, hogy nemcsak szüleik szánták őket egymásnak hanem a sors is. Szívük, lelkül és testük tökéletes harmóniában egyesül. Betrice Small szórakoztató, olvasmányos regényéből ifjú és idősebb olvasók a szerelem tudományába is "belekóstolhatnak."

 e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design