Romantikus Írók Tárháza

Anne Mather
 

Google
 

 

Anne Mather meséli:

Mindig írni akartam, amivel nem azt akarom mondani, hogy mindig is hivatásos író akartam lenni. Éppen ellenkezőleg, évekig csak a saját szórakoztatásomra írtam és ez így volt egészen addig, amíg a férjem azt javasolta, hogy el kellene küldenem az egyik történetemet egy kiadónak. A kiadót úgy választottuk ki, hogy néhánynak a nevét beraktuk egy kalapba és kihúztunk belőle egyet. Most 140 könyv után, szó szerint - elnézést a szójátékért - meghökkentő, ami történt.

Írtam gyermek és fiatal koromban, valamint tiniként, a történetek változtak a gyerek kalandoktól a forró cigány szenvedélyekig. Az édesanyám újra és újra összegyűjtötte ezeket amikor a hálószobám már túl rendetlenné vált és megszabadult tőlük. A gond az volt, hogy soha nem fejeztem be a történeteimet, és a Caroline, az először publikált könyvem volt az első olyan, amit valóban befejeztem. Friss házas voltam akkor és a lányom még csak kisbaba volt, és ez az egész csak egy olyan munka volt, amit kiügyeskedtem a mindennapos házimunka mellett és firkálgattam a jegyzeteimbe, amikor csak lehetőségem adódott. Nem a legtökéletesebb, amint látják, de így volt.

Most van két felnőtt gyermekem, egy fiam és egy lányom, és két imádnivaló unokám, Abigail, aki hat éves és Ben, aki négy éves.

E-mail címem: mystic-am@msn.com és nagyon boldog leszek, ha bármint hallok az olvasóimtól.

  • Csillagjegye: Mérleg

  • Kedvenc könyve: Too many to mention!

  • Kedvenc dala: Mad about the boy

  • Kedvenc filmje: Ladyhawke (Sólyomasszony)

 

Magyarul megjelent könyvei:

 

Halaszthatatlan vallomás (The Rodrigues Pregnancy)

Halaszthatatlan vallomásOlivia egy karib-tengeri kis szigeten igyekszik elbújni a világ elől, s környezete megértéssel fogadja a fiatal özvegyasszony elhatározását. Pedig őt nem örökké hűtlen, zsarnok férjének elvesztése rázta meg, hanem az a felfedezés, hogy egyetlen kétségbeesett, szerelmes ölelkezés után gyermeket vár Christiantól, férje rokonától és közeli munkatársától. Titkát nem is akarja feltárni a szintén csapodárnak vélt férfi elött, csakhogy Christian újra jelentkezik, s egy idő után a vallomás elodázhatatlan...
(Júlia 399. kötet)

 

 

 

 

 

 

 

 

Görög szerelmek - Az erősebb szenvedély (Rich is Sin)

Az erősebb szenvedélyMiután a vonzó és gazdag Matthew-val szakít a barátnője, a férfi kikezd a csinos, de szegény Samathával. Hamis ürüggyel elcsalja a festői görög szigetre, ahol el akarja csábítani. A lány nem is sejti, milyen kegyetlen játékot űz vele Matthew, s mire megtudja az igazat, már késő...
(Júlia különszám - Görög szerelmek)

Már megjelent ez a történet a Romana 87. füzetében

 

 

 

 

 

 

 

 

Aphrodité gyermekei (His Virgin Mistress)

Aphrodité gyermekeiNapfény, tenger, pálmafák... no meg hazugság, féltékenység, szenvedély. Hamisítatlan görög hangulat, örök emberi érzésekkel fűszerezve. Vajon hogyan boldogul ebben a számára szokatlan világban egy törékeny, kedves nő, akit egyszerre két férfi kerülget? Ha úgy dönt, hogy a szívére hallgat, nemcsak az ádáz rokonokkal, hanem saját lelkiismeretével is szemben találja magát...
(Romana Különszám 23. kötet)

 

 

 

 

 

 

 

 

Fehér karácsony (Sinful Truth)

Fehér karácsonyIsobel igazi szerelme a férje, Jake volt. Bár elváltak útjaik, ő még mindig róla álmodozik. Amikor aztán megjelenik, hogy a válásukról egyeztessenek, az asszony a legszívesebben elfutna Jake-től, akit még mindig szeret. Elég a szemébe néznie, és tudja, hogy elveszett. Vajon mi lesz a meghitt órák után, amikor elbúcsúznak? Vajon lesz-e még közös ünnepük?
(Arany Júlia 9. kötet)

 

 

 

 

 

 

 

 

Itáliai vakáció (In the Italian's Bed)

Itáliai vakációAmikor a szolid angol tanárnő, Tess elvállalja, hogy a szünidőben helyettesíti mostohahúgát, Ashleyt egy olaszországi galériában, még nem sejti, mibe keveredett. Már az első nap nyitás után beront hozzá egy férfi, és haragosan szemére hányja, hogy elcsábította tizenhét éves fiát. Raphael még sosem látta Ashleyt, és Tess hiába világositja fel a személycseréről, arra már nem tud magyarázatot adni, hová tűnt el féltestvére a rajongó kamasszal. Természetesen hajlandó együtt nyomozni a férfival...
(Júlia 372)

 

 

 

 

 

 

 

Félelem nélkül élni (Hot Pursuit)

Félelem nélkül élniVálása óta Matt egyedül neveli kislányát magányos tengerparti otthonában. Egy napon, miután elvitte Rosie-t az iskolába, nem messze a házától egy lerobbant autót s egy kétségbeesett gyönyörű fiatalasszonyt talál. Laura azt állítja, szabadságon van, ám riadt tekintete és félénk mozdulatai egyértelműen azt sugallják, hogy menekül valami vagy valaki elől. Matt szállást kínál neki éjszakára...
(Júlia 348)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legszebb férfikor (A Rich Man's Touch)

A legszebb férfikorA fiatalon megözvegyült Rachel soha nem érezte tehernek mozgáskorlátozott kislánya nevelését, és mélyen megbántódik, amikor a barátja azt javasolja, adja be egy otthonba a gyereket. Kapcsolatuk emiatt fel is bomlik, amit az önérzetes Rachel azzal magyaráz környezetének, hogy Andrew apja nem találta őt megfelelőnek a fia számára. Ezek után igazi meglepetésként éri, hogy a legszebb férfikorban lévő, gazdag vállalkozó egy napon személyesen keresi fel. Gabriel Webb nem csak bocsánatot kér fia viselkedéséért, de őszinte vonzalmat is mutat Rachel és a kis Hannah iránt. (Júlia 316)

 

 

Korhatár nélkül (Sinful Pleasures)

Korhatár nélkülMegan alig érkezik meg San Felipe festői szigetére, máris búcsút mondhat a felhőtlen kikapcsolódásról szőtt ábrándjainak. A repülőtéren ugyanis Remy a hihetetlenül vonzó ügyvéd várja. Tudja, hiába is határozná le, hogy kerülni fogja Remyt, úgysem volna képes megtenni. Pedig az lenne a legokosabb, elvégre hat év közöttük a korkülönbség, és nem ő a fiatalabb. Fehér homokföveny, ragyogóan kék égbolt, szikrázó napsütés és egy már-már szemérmetlenül szép férfi. Mi kell még ahhoz, hogy egy magányos nő kellemesen üdüljön? Megan mégsem boldog, mert futó kalandnál sokkal többet szeretne Remytől. (Romana Különszám 2002/1)

 

 

Mondd már ki! (The Baby Gambit)

Mondd már ki!Napfényes tengerpart, romantikus utcácskák, festői házak - Grace számára ez maga a paradicsom. Hát még, amikor felbukkan az elbűvölő Matteo di Falco! A baj csak az, hogy a férfi valójában Grace barátnőjével, Juliával jár, s már a baba is útban van. A márki a legvonzóbb férfi, akivel a lány valaha is találkozott, de az természetesen szóba sem jöhet, hogy elhódítsa Juliától - még akkor sem, ha a férfit láthatólag csak Grace érdekli. (Romana Különszám 2002/4)

 

 

 

Korszakváltás (All Night Long)

KorszakváltásAlly, a csinos elvált asszony megérkezik a Bahamákra, ahol legnagyobb meglepetésére azzal a férfival találkozik, akivel egy forró éjszakát töltött indulás előtt London repülőterének szállodájában. Ráadásul kiderül, hogy a jóképű Raul éppen eljegyezni készül Ally barátnőjének egyetlen lányát, Juliát. (Romana Különszám 2003/1)

 

 

 

 

Olajozottan (The Waterfalls Of the Moon)

OlajozottanA rámenős Ruth mindenáron meg akarja szerezni Patricket, a zárkózott vegyészt. Mivel a férfi egy este túl mélyen néz a pohár fenekére, és elalszik a lány ágyában, Ruth azt hazudja neki, hogy gyereket vár tőle, Patrick végül beleegyezik a házasságba, és abba, hogy a lány még Venezuelába is kövesse. A nászéjszakán azonban fény derül a turpisságra. (Romana Különszám 2003/6)

 

 

 

 

Az erősebb szenvedély (Rich is Sin)

Az erősebb szenvedélyMatthew-t, a dúsgazdag Apollóniosz unokáját elhagyja a szeretője, és eljegyzi magát egy herceggel. A férfi a csinos Samanthánál keres vigasztalást. Samantha, egy rendezvényszolgálat vezetője elutazik a festői görög szigetre, hogy megszervezze Matt nagyapjának ünnepségét. Nem is sejti azonban, hogy a férfi hamis ürüggyel csalta a villába. A lány fülig beleszeret a jóképű Matthew-ba, noha sejti, hogy a szándékai nem tisztességesek. (Romana 87)

 

 

 

Ferde szemmel (Diamond Fire)

Ferde szemmelMiután Camilla megkapja barátnője, Virginia segélykérő levelét, nyomban útnak indul Hawaiira. A festői szépségű szigetre érkezve tudja meg, hogy Virginia a kislányával, Mariával együtt eltűnt. Alessandro, a kétségbeesett férj és apa nem tudott a meghívásról, és kezdettől fogva gyanakszik a lányra. Nem szabad engednem az érzéseimnek, hajtogatja magában egyre Camilla, ugyanis a csodálatos kumarui birtokon éppen barátnője férje, Alessandro hódította meg a szívét. (Romana 95)

 

 

 

Drága apósom (A Woman of Passion)

Drága apósomBarbados álomsziget a kék óceánban. Helen gyermekgondozóként utazik ide, ahol végzetszerű találkozást tartogat számára a sors. Alig érkezik meg a szigetre, amikor összefut azzal a férfival, akit szülei házasságának szétdúlásával vádol, és ismeretlenül már régóta gyűlöl. Matt Aitken azonban egészen másként viselkedik, mint a lány várná. (Romana 157)

 

 

 

 

Átírom az életedet (Pacific heat)

Átírom az életedOlivia megbízást kap, hogy életrajzot írjon Diane Haranról, a filmcsillagról, aki lecsapta kezéről a férjét. Ha nehezen is, végül vállalja a feladatot, mert így újra találkozik Richarddal, és talán bosszút is állhat hajdani vetélytársnőjét. A viszontlátás azonban eléggé lehangoló, s a nő már nem is érti, mit szerethetett hajdan a férfin. Ráadásul közben találkozik egy igen vonzó üzletemberrel, Joe-val, aki hevesen udvarolni kezd neki. (Romana 234)

 

 

 

Ködösítés (Smokescreen)

KödösítésA szépséges Olivia huszonkét éves korára megözvegyül. Elhunyt férje, Henry Anglia egyik leggazdagabb emberének számított. Férje temetése napján ismerkedik meg annak fiával, Alexszel, aki tizenöt évvel ezelőtt hátat fordított apjának. Olivia érzi, hogy sok titok lappang a férfi körül, és bármennyire is bizalmatlan vele szemben, nagyon vonzódik hozzá. (Romana 253)

 

 

 

 

Aranykalitka (Beware the Beast)

AranykalitkaApja halála után Charlotte-ot szinte sokkolja a hír, hogy az elhunyt szerződést kötött a görög milliomossal, Alexszel, és gyakorlatilag eladta neki a lányát. A gyönyörű környezet, a fényűző gazdagság sem tudja feledtetni Charlotte-tal, hogy kényszerből ment feleségül a férfihoz. Ráadásul a férfi akár az apja lehetne, bár kétségtelenül igen vonzó és kedves. Az egyezség szerint a lánynak addig kell kitartania a férfi mellett, amíg fiút szül neki. Azt azonban nem árulja el a tapasztalt Alexnek, miért teljesíti készségesen apja végakaratát. (Romana 272)

 

 

Toll és címer (Prelude to Enchantment)

Toll és címerSandra határozottan visszautasítja Cesare de Malateste gróf udvarlását, mert attól tart, hogy a kicsapongó férfi csak futó kalandora vágyik. Ráadásul minden ismerőse és rokona igyekszik lebeszélni erről a kapcsolatról. Érzelmeit azonban nem tudja legyőzni és a fiatal újságírónő reménytelenül beleszeret a grófba. Ráadásul mindenki arról beszél, hogy a férfi hamarosan feleségül veszi a gazdag Janine Rumien kisasszonyt. (Júlia Különszám 1994/4)

 

 

 

Apa nélkül nem megy (A Secret Rebellion)

A legyõzhetetlen hármasAlex, a negyvenes évei elején járó gyárigazgató unokaöccse születésnapján rendkívül vonzó nővel találkozik, aki mindent elkövet, hogy a férfi vele töltse az éjszakát. Érzi ez a találkozás már, mint az eddigi nőügyei. Alex számára érthetetlen, miért hagyja Elizabeth másnap reggelre faképnél, és tűnik el nyomtalanul. Nyomozók segítségével sem sikerül a nyomára akadnia, de a véletlen és egy szörnyű tragédia megváltoztatja sorsukat. (Júlia Különszám 1996/2)

 

 

 

 

Dal a kedvesnek (Long Night's Loving)

Dal a kedvesnekPeter az egykori énekes és zeneszerző visszavonultan él vidéki birtokán. Itt keresi fel váratlanul volt felesége, Margaret, hogy együtt oldják meg kamasz lányuk bonyolult szerelmi ügyét. Amíg ezen fáradoznak, óhatatlanul szóba kerül az is, miért szakítottak évekkel ezelőtt, s lassan a kettejük közötti félreértés is tisztázódik. (Júlia Különszám 2000/1)

 

 

 

 

Feltámadt szerelem (Morgan's Child)

Feltámadt szerelemA négy éve megözvegyült Fliss azt reméli, hogy újra megtalálhatja a boldogságot az életben, mégpedig Bland tiszteletes oldalán. Nem fűzi ugyan hozzá szenvedélyes szerelem, de biztonságban érzi mellette magát. Már a házasságukat tervezgetik, amikor levelet kap, amely teljesen összezilálja az életét. A levélben az áll, hogy első férje, Morgan, akit négy éve halottnak hitt, mégis életben van. (Arany Júlia Különszám 2000/4)

 

 

 

Hiányzol, kedves (Dishonorable Intend)

Hiányzol, kedvesFrancesca szörnyű helyzetében elvált férjéhez, Williamhez menekül. Névtelen telefonhívások kergetik rémületbe, s végül még a lakásába is betörnek. De vajon jó ötlet-e éppen Williamnél biztonságot keresnie? Itt ugyanis merőben más nehézségek várnak rá. Az oly sokáig elfojtott vágy most újraéled. William erotikus kisugárzása még mindig ugyanolya erővel hat rá, mint rég. S úgy tűnik, a férfi sem tud másra gondolni, mint hogy ismét elcsábítsa őt. Vajon csak a szenvedélyek tiszavirág-életű fellángolásáról lenne szó? Hisz néhány héten belül William feleségül veszi a fiatal és gazdag Lucyt. (Arany Júlia Különszám 2001/2)

 

 

Ég és pokol (Hell or High Water)

Ég és pokolMindenképpen meg kell nyernem magamnak ezt a varázslatos asszonyt - hajtogatja magában Jarret Manning, a vonzó és sikeres író, amikor bejelentkezik a King's Green nevű, csodálatos vidéki szálló vendégének. Csakhogy Maureen, a csinos tulajdonos alig leplezett ellenszenvet mutat a betoppanó férfi iránt. Vajon nem éppen azért viselkedik így, mert tikokban mégis kénytelen bevallani önmagának, hogy már első látásra beleszeretett az idegen férfiba? (Arany Júlia Különszám 2003/2)

 

 

 

A gyanúsított (Her Guilty Secret)

A gyanúsítottVajon hol lehet Alicia Sawyer? Van-e köze a eltűnéséhez Alex Kellermannek? Ezen a feladványon töri a fejét a csinos magánnyomozónő, Kate. Titkárnőnek adja ki magán, és állást vállal a férfi birtokán. S miközben Aliciát keresi, közel kerül Alexhez, méghozzá veszélyesen közel! Egy forró éjszaka után el karja mondani, ki is ő valójában, de habozik. Aztán pedig már késő…( Júlia Különszám 2001/1)

 

 

 

 

Kábító ajánlat (The Millionaire's Virgin)

Kábító ajánlatCsőd szélén álló vállalatát Parker Tennant úgy akarja megmenteni, hogy tündérszép leányát használja csalinak a kiszemelt befektetők behálózására. Paige ebből mit sem sejt, amikor szerelmi viszonyba bonyolódik Nikolasszal, a görög milliomossal. A lány apja halála után nincstelenné válik. Elfogadja a görög vállalkozó Nikolasz állásajánlatát, és húgával együtt elutazik hozzá Szkiapolisz szigetére. Négy évvel korábban a férfi volt az első szeretője, akit aztán egyetlen szó nélkül hagyott el. A lány most attól fél, a férfi csak bosszúból hívta meg őket, pedig milyen boldogok lehetnének együtt. A lelke mélyén bízik abban, hogy sikerül tisztáznia magát és kapcsolatuk mégsem teljesen reménytelen. (Júlia Különszám 2003/4)

 

 

A titok nyitja (Bertrayed)

A titok nyitjaÉvekkel ezelőtt Olivia olyan titkot tudott meg nagyanyjától, amely felforgatta életét. Senki sem érti, miért hagyta el egykor a lány oly váratlanul családját, szerelmesét, sőt hazáját is. A kis faluban még akkor is folynak a találgatások, amikor a lány visszatér nagyanyja temetésére. Harriet Stoner sosem kedvelte az unokáját, de csak halála után derül ki, hogy a lány fölöslegesen áldozta fel miatta első nagy szerelmét. (Júlia 112)

 

 

 

Élő céltábla (Raw Silk)

Élő céltáblaOliver Lynch hiába a legrátermettebb ügynök, mégis úgy érzi, önmagán kívül senkire sem számíthat. A férfi nagy veszélyt vállal, amikor a kábítószer csempészettel gyanúsított Rose Csang szeretője lesz főnöke utasítására. A kínai nő nemcsak az üzleti életben, de a szerelemben sem tűr vetélytársat. Pedig a szép Felicity, egy vidéki lelkész lánya valóban rabul ejti Oliver szívét, így egyre nehezebb forróvérű szeretőt színlelnie. A féltékeny Rose bosszújától nem menekülhet. (Júlia 171)

 

 

 

Gonosz szeszély (Wicked Caprice)

Gonosz szeszélyIsobelt lassan egész környezete vénlánynak tartja, de ő úgy érzi, még nem érkezett el az a férfi, akit a bizalmába tudna fogadni. Egy napon azonban jólöltözött vevő lép be kicsiny boltjába, s vásárlás közben mintegy mellékesen magánéletéről faggatja. Isobel kétli, hogy a jóképű idegen érdeklődését épp az ő egyszerű külseje ébresztette fel, mégis örül a férfi visszatértének. Patricknek elege van már szeszélyes húga sirámaiból, és elindul, hogy kiderítse, ki az a lelketlen nőszemély, aki behálózta a sógorát. Hamarosan azonban cáfolhatatlan bizonyítékot kap Isobel ártatlanságáról. Sóváran lélegzi be a férfi Isobel selymes bőrének illatát, pedig furdalja a lelkiismeret. Hiszen eredetileg csak azt akarta megtudni, valóban elcsábította-e sógorát a lány, s ezért még igazi nevét sem árulta el neki. Mi lesz, ha Isobel rájön, kinek adta oda magát? (Júlia 200)

 

 

Szerelmi háromszög (Shattered Illusions)

Szerelmi háromszögAlig tudja elhinni Jaime, hogy sikerült a terve: a híres írónő felfogadta titkárnőnek! Reménnyel telve érkezik meg a napfénye Bermudákra. A lány azonban nem azért pályázta meg az állást, mert rabul ejtették az asszony művei. Egyelten célja, hogy minél többet megtudjon Catriona Reddingről, akiről azt gyanítja, hogy az édesanyjal. Arra igazán nem számít, hogy az írónőnek van egy átkozottul vonzó mostohafia is, akire már kivetette a hálóját. (Júlia 223)

 

 

 

Alig ismerlek (Jake Howard's Wife)

Alig ismerlekAz alacsony származású Jake azért vette el Helent, hogy bekerüljön a "jó társaságba", a nő pedig azért ment hozzá, mert apja halála után pénz nélkül maradt. Érdekházasságuk látszólag kifogástalanul működik, hiszen mindketten teljesítik vállalt kötelezettségeiket. A kölcsönös vonzalom nem tartozik bele az alkuba, ki-ki éli a maga életét. Egy idő után Helen nem akar többé puszta dísztárgy lenni, s Jake is rájön, hogy szinte semmit sem tud csodaszép feleségéről. Egy váratlan bonyodalom folytán kénytelenek közös hálószobában tölteni az éjszakát. (Júlia 231)

 

 

 

Lopott boldogság (Savage Innocence)

Lopott boldogságFájdalmas döntésre szánja el magát Irene, amikor megtudja, hogy gyermeket vár. Elhagyja Newcastle-t és a szerelmét, Jaredet, mert biztos benne, hogy a férfi soha nem válna el feleségétől, aki pedig csak érdekből vett nőül, hiszen válás esetén azonnal elvesztené jól fizető állását. Irene egy távoli kis faluba költözik, de ott sem lel nyugalmat. Alig néhány hét múlva Jared ott áll az ajtaja előtt, feldúltan és vonzóbban, mint valaha. (Júlia 285)

 

 

 

Mesés keleti randevú (Castles of Sand)

Mesés keleti randevúAlice Gilbert mit sem szeretne jobban, mint viszontlátni egyetlen kisfiát, akit születése után magához vett Alain Gauthier herceg. A lány sok év elteltével elutazik szíve hercegének országába, pedig tudja, hogy ez veszélyes vállalkozás: a viszonzatlan régi nagy szerelem bármikor újra fellángolhat. Eleinte semmi sem úgy alakul, ahogy a lány tervezte, s még saját kisfiát sem sikerül meghódítania. Ellenérzését a nagyapa, az idősebb herceg is táplálja, aki egészen más feleséget szán Alainnek. Úgy tűnik, ismét csak Alice a játszma vesztese. (Baccara 2000. november)

 e-mail

© 2004 Ajus. Média Online design